Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66541
Kirjoituksia 179860

Netti hidas tietyssä laitteessaNetti hidas tietyssä laitteessa

XLKristian
Uusi keskustelija
Viestejä 17 kpl

Netti hidas tietyssä laitteessa

1/5

Hei, eilisestä alkaen kaapelinetissäni joka on 1000mbps, alkoi hidasteleen. Huomasin, että vain tietty laite hidastelee, ja se on oma koneeni joka on kytketty suoraa modeemiin. Nopeustestistä tulee alle 300mbps. Eilen aamupäivällä tuli 800+ mbps.

 

Kun kytkee toisen tietokoneen langallisesti, netti on ok noin 400mbps. Mistä tämä voi johtua? Koneelle ei ole tullut mitään Windows Updatea tai muuta joka voisi rikkoa asioita, ja asensin ethernet ajurin uudestaan jo. Kokeilin resettaa modeemin useamman kerran. Ei pitäisi laitteistossa olla vikaakaan, kun Windows raportoi yhden gigan ethernet portin.

Upload on myös jostain syystä melkein tuplaantunut, kun ennen oli 40 maissa ja nyt 90 🤔🤔🤔https://www.speedtest.net/result/8381199449

Vastaa
0 tykkäystä
4 vastausta

SINAD
Konkari
Viestejä 683 kpl

2/5

Asennas kokeeksi iperf3 ja mittaa nopeus koneiden välillä. Siitä pääsisi vähän jäljille, että onko vika edes koneissa vai ihan muualla. Iperf3-testi kannattaa ajaa molempiin suuntiin.Iperf toimii tekstipohjaisesti komentoikkunassa. Toinen kone asetataan serveriksi optiolla -s ja sitten toiselta koneelta otetaan siihen yhteys optiolla -c <serverin ip-osoite>. Paikallisen IP-osoitteen näet komenolla ipconfig.

 

Vastaa

XLKristian
Uusi keskustelija
Viestejä 17 kpl

3/5

tämmöstä tuli, eli ei taida onneksi olla koneiden hardwaressa mitään? image.png

Vastaa
0 tykkäystä

XLKristian
Uusi keskustelija
Viestejä 17 kpl

4/5

Nyt alkoi taas toimimaan, kun netti kaatui ja jouduin käynnistämään uusiksi. Eli modeemissa aika varmasti vika. Hyvä tapa kyllä tuolla testaa, että onko oma kone rikki. Kiitoksia avusta!

Vastaa

SINAD
Konkari
Viestejä 683 kpl

5/5

No niin, vika rajautui, näin nämä ongelmat selviää.. Noi iperf3:n lukemat on sulla ihan normaalilla tasolla, mitä koneiden välillä usein on. Eli ei tosiaan vikaa siellä päässä.

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.