DG301AL ja hidas WLAN-tiedonsiirto

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Toimi komeasti tiedonsiirto kahden koneen välillä pari kertaa100 megan nopeudella, mutta nyt on 3 megaa sekunnissa enää. Olen koettanut vaihtaa kanavia ja tehnyt kaiken maan ja taivaan väliltä, mutta kun ei pelitä niin ei pelitä. Modeemi on siis kiinni tietokoneessa ja langattoman verkon yli olisi tarkoitus siirtää suuriakin tiedostoja. Läppärissä on kiinni Netwjork PICO -adapteri ja toinen on kiinni modeemissa piuhalla.

5 kommenttia

Moi Eemi!

Lisäätkö asiakasnumerosi vielä näkyviin (Omat asetukset -> Profiili -> Asiakasnumero), niin päästään katsomaan mistä tämä voisi johtua.
Lisätty asiakasnumero
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Toimiiko hyvin siirto jos siirrät kaapelilla? Mikä on etäisyys tukiasemaasi? Millaisia tiedostoja siirtelet tukiaseman välillä (koko?). Kiintolevy vaikuttaa myös nopeuteen, sekä tietokoneesi ja verkkokortti.

VINKKI!

- Suuremmat tiedostot siirtyvät nopeammin verkossa, pakkaa tiedostot jos mahdollista

Parhaimmilaan siirsin reilu 11,7Mt/s -> Vaihteluväli oli 6 - 10Mt/s -> Eli maksimi nopeus on 93,6Mbit/s. Testissä siirsin 3Gt kokoista tiedostoa.

Kokeile siis siirtää suuria tiedostoja (esim. 1Gt).
Välimatka on muutama metri, suora yhteys. Tosiaan toimi jonkin aikaa 100 megaa sekunnissa ja siirtelen oikeastaan videotiedostoja. Kaapelilla toimii täydellisesti. Testattu heti ensimmäisen 100 megan siirron jälkeen uudestaan niin nopeus on 500 kt/s luokkaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Tässä voi olla melkein mikä tahansa ongelma... Langaton on langaton, joka on häiriö altis. Onko sinulla Android älupuhelin? Kokeile tätä sovelluksen avulla hakea paras WLAN kanava https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=fi.

Windowssille scanneri: https://www.acrylicwifi.com/en/wlan-software/wlan-scanner-acrylic-wifi-free/

Jos siirrät usein suuria tiedostoja, suosittelen ehdottomasti käyttämään kaapelia.

Vastaa