Kodin netti Plus 20Mbit/s -ongelma

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Päivitin perjantaina 8M netin uuteen kodin netti plus 20M. Kaikki toimi aluksi hyvin ja netin nopeuskin on yllättänyt itseni siinä mielessä, että toimii todella lähellä tuota 20M. Ongelmaksi nyt viikonlopun aikana on kuitenkin tullut se, että mitä pidempään netti on käytössä niin samalla nopeus putoaa koko ajan alhaisemmaksi. Ensin noin 10M jonka jälkeen menee jopa ihan sinne entiselleen 3-6M tienoille. Asiaan auttaa se, että resetoi modeemin, jonka jälkeen nopeus toimii jälleen lähes 20M taas moitteettomasti jonkin aikaa ennen kuin alkaa taas laskea.

Mistä tälläinen ilmiö voisi johtua? Ei kuitenkaan varmasti ole ihan normaalia, että modeemi tarvitsee resetoisa vähän väliä kun ennenkään tälläistä ongelmaa ei ole ollut. Modeemina on tuo Soneralta ostettu ZyXEL ADSL +2.

3 kommenttia

Hei Samis!

Ei ole kyllä normaalia toimintaa tämä. Oletko kokeillut toista modeemia liittymässä?
Laitatko vielä modeemista tarkan mallin. Tämä pitäisi löytyä laitteen pohjasta/takaa.

Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset -> Profiili -> Asiakasnumero) niin pääsen tutkimaan miltä liittymäsi näyttää.
Lisäsin asiakasnumeroni profiiliin. Modeemi on tosiaan ZyXEL P-660HN-T1A v2 ja Soneralta ostettu vuosi sitten, takuu 2v. Eikä modeemissa ollut mitään ongelmaa entisen 8M netin kanssa. Toimi aivan normaalisti eikä vastaavaa nopeuden vaihtelua ole ollut. Enkä myöskään omista toista ADSL-modeemia.

Esimerkiksi kotiin tultuani netti toimi Soneran nopeustestin mukaan keskiarvo19M ja nyt kun se on ollut päällä siitä lähti antaa nopeudeksi enään 9.5M, vaikka kone on ollut vain auki. Nopeuden putoamisen huomaa varsin helposti myös xboxilla Onlinessa pelejä hostatessa, jossa peli alkaa tökkimeen kun nopeus putoaa alle 8M.
Hei Samis,

Tapahtuuko tuota hidastumista molempien, kaapelin ja langattoman verkon kautta? Yhteyttä kannattaa testata vielä toisella modeemilla, jotta voidaan olla varmoja että vika ei jää itse modeemiin.

Vastaa