LG P990 3g probleema

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei.

Omituinen ongelma vaivaa LG Optimus 2x puhelinta ja Soneran liikkuvaa laajakaistaa. Mobiililaajakaista ei toimi ollenkaan jos puhelimen yläreunassa on merkintä 3g, jos on H niin pelaa hyvin, nopeus tosin vaihtelee runsaasti. Katselin tietoja mihin verkkoon puhelin on kytkeytynyt ja näyttää, että UMTS:3 ei toimi HSPA 8 ja kymmenen toimivat hyvin. Ongelma on nyt alkanut nyppiä enemmän kun jostain syystä tuntuu, että 3g:n kuuluvuus on asuinpaikallani huonontunut? Joskus puhelin vaihtaa yhteyden yrittämisen jälkeen 3g:ltä kokonaan pois EDGE:lle joka myös toimii hyvin mutta on hidas. Voiko vika olla Soneran päässä, asetuksissa (katsottu Soneran sivuilta), SIM kortissa vai heitänkö puhelimella vesilintua?

4 kommenttia

Hei tossmi,

pahoittelen kuvaamaasi ongelmaa.

Kotiosoitteesi lähistöllä olevissa tukiasemissa ei tällä hetkellä ole tiedossa häiriötilanteita matkapuhelinverkossa. Oletko kokeillut lukita puhelimesti käyttämään ainoastaan 3G-verkkoa mobiiliverkkoasetuksista? Lukituksen jälkeen liittymäsi ei pitäisi käyttää enää 2G-verkkoa (edge).

Sinänsä mainitsemasi 3G ja H ovat molemmat 3G-verkon merkkejä. Puhelimessasi voisi kokeilla myös oletusten palautusta, joka ei poista puhelimestasi yhteystietoja tai sovelluksia. Oletusten palautuksen voit tehdä asetuksista valitsemalla Mobiiliverkon jälkeen Yhteyspisteiden nimet tai Tukiasemien nimet ja tämän jälkeen Menu-valinnan kautta valitset Palauta oletukset.

Mikäli ongelma ilmenee ainoastaan kotiosoitteesi lähistöllä eli muualla ongelmaa ei esiinny, pyytäisin sinua ottamaan yhteyttä Vikapalvelumme numeroon 0206 90101 (mpm/pvm), joka palvelee ma-pe klo 8-20 ja la 9-16.30. Verkonhallintamme asiantuntijat voivat tämän jälkeen tutkia, onko vikaa mahdollisesti Soneran verkossa tai sim-kortissa.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Hei.

Laite pakotettu vain WCDMA tilaan. Edgeen tai GRPS:lle puhelin ei enää mene. Näyttää, että kotiosoitteessa on vaatimattomat kentät. Missä lähimmät mastot on Nokialla? Jotenkin tulee nyt luurista se kuva, että se hyppii heikosta 3g signaalista toiseen. Tuossa pohoispäässä taloa nopeudet on ulkona luokkaa 5-6megaa, mutta eteläpäädyssä mennään välillä alta megaa. Sisällä lukemat vaatimattomampia. Äsken juuri mittailin tuoreita lukuja. Voiko mastot häiritä toisiaan? Onko tuossa Antinkatu 2 katolla Soneran lähetin?
Hei tossmi,

kaksi osoitettasi lähintä Soneran tukiasemaa eli mastoa ovat pohjoisen suunnassa Rounionkadulla ja lounaan suunnassa sairaalan lähellä. Molemmat tukiasemat ovat linnuntietä vähän alle kilometrin etäisyydellä osoitteestasi. Mainitsemassasi Antinkadun osoitteessa ei ole Soneran tukiasemaa.

Saman tai eri operaattorin tukiasemat eivät pitäisi häiritä jonkin yksittäisen tukiaseman toimivuutta. Huono kuuluvuus tai heikko kentänvoimakkuus sisätiloissa voi osaltaan johtua myös kiinteistön rakenteista (esim. selektiivi-ikkunalasit, peltikatto).

Kerroit aikaisemmassa viestissäsi, että 3G-kuuluvuus on aikaisemmin ollut parempi. Tästä syystä tilanne on hyvä tutkia. Voit ottaa yhteyttä Vikapalveluumme, jotta verkonhallintamme asiantuntijat voivat tutkia tilanteen.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Terve ja kiitos!

On varmaan hyvin pitkälti kyse siitä, että tuo -53 rakennettu purulaatikko blokkaa signaalia hyvin. Katto on peltiä, ikkunat vaihdoin aikoinaan selektiiviruutuihin ja seinissä on purueristeet mukaanlukien kaikki väliseinät. Keskellä taloa isot palomuurit 3 suuntaan ja savupiippu suuri. Ilmeisesti puupohjainen eriste/materiaali blokkaa signaalia hyvin, koska hyvään wifi peittoonkin tarvitsin 3 langatonta toistinta.

Vastaa