Lähetysnopeus näyttää nollaa ja netti katkeilee

  • 11 December 2014
  • 22 kommenttia
  • 275 katselukertaa

Lähetysnopeustestit, sekä soneran, että speedtest.net näyttävät nollaa, latausnopeus on kyllä melko hyvä (n.19Mpbs). Vika on ilmeisesti ainoastaan yhdessä koneessa, mistähän vikaa alkaisi etsimään. Käyttöjärjestelmä on tässä ongelmakoneessa WinXP, olen poistanut käytöstä ja asentanut uudelleen verkkokortin ajurit ja myös adsl yhteyden, mutta vikaa ei ole löytynyt. Onko kellään ehdotuksia ongelman ratkaisimeksi?

22 kommenttia

Hei jaakkona,

Vilkaisin yhteyttäsi ja modeemilta ulospäin tuleva lähetysnopeus on 1mbit. Nopeustestillä tuloksen pitäisi olla n. 0,8mbit. Oletko kokeillut nopeustestiä muilla koneilla mitä ne näyttää? Toimiiko netti muuten normaalisti?

Jos muilla koneilla nopeustesti on OK, jää ongelma mahdollisesti modeemin LAN-porttiin tai tietokoneen ja modeemin WLAN yhteyteen jos se on käytössä. Jos muut laitteet toimii näiden kahden yhteystavan ylitse OK, jää ongelma silloin tälle yhdelle tietokoneelle. Kannattaa aluksi vaikka päivittää internet selain tuoreimpaan versioon + flash/java päivitykset myös.
Modeemissa on kolme konetta kaapelin päässä, langattomia ei ole, ja kaksi muuta konetta näyttävät upload nopeutta 0.5-0.7mbittiä. Tässä koneessa joka ei uploadia näytä lainkaan, latausnoipeus on aiemmin mainitsemani n.19mbit. Flash ja selaimet minulla on aina päivitettynä, javaa en enää tarvitse, kun danskebank luopui sen käytöstä.
Hei jaakkona

Oletko kokeillut vaihtaa verkkokaapelia toimivasta koneesta tähän oireilevaan? Eli näin poissuljet vian modeemin LAN-portista sekä verkkokaapelista mikäli oireilevaan koneeseen ei lähetysnopeutta vieläkään ilmaannu. Mikäli näin käy, jää ongelma täysin tähän yhteen tietokoneeseen ja sen kanssa en pysty sinua täältäkäsin auttamaan.

Oman tietokoneen vika-asioissa auttaa esim. Helpson-palvelu
Jatkoin tähän samaan ketjuun, koska sama ongelma jatkuu. Latausnopeus edelleen melko hyvä kaikilla nopeustesteillä, mutta noin parin viikon ajan nettiyhteys on katkeillut satunnaisesti. Latausnopeutta ei mikään (5 kpl) nopeustesti näytä lainkaan. Ping, komentokehoitteesta tehtynä on ok. Olen kokeillut toista modeemia, mutta tulos oli sama, ei lähetysnopeutta lainkaan. Kokeiltu 5 koneella, joissa win xp ja win 7 käyttöjärjestelmät, kaikissa sama nollatulos lähetysnopeustestissä. Myös kaapeleita vaihdettu ristiin rastiin, ei vaikutusta. Mitähän vielä voisi kokeilla?
Hei jaakkona,

Vilkaisin yhteyttäsi ja tilanne on linjan puolelta modeemille kunnossa. Ainoa konsti mitä voisit vielä testata on toinen modeemi.
jaakkona kirjoitti:
Olen kokeillut toista modeemia, mutta tulos oli sama, ei lähetysnopeutta lainkaan.

Kuten edellisessä viestissä mainitsin, kokeiltu on.
Hei jaakkona

Nyt kyllä jäi rivi välistä lukematta, pahoittelut siitä. Jos vika tosiaan jatkuu myös toisella modeemilla ja olet tosiaan kaikilla koneilla saman ongelman todennut, kannattaa asiasta jättää meillekkin nyt vikailmoitus. Vikailmoituksen voit jättää soittamalla vikapalveluun tai jättämällä palvelupyynnön omien sivujen kautta.

Näyttääkö esim. www.speedtest.net ja www.sonera.fi/nopeustesti molemmat lähetysnopeuden puolesta nollaa? Saatko mitään tavaraa "oikeasti" lähetettyä koneelta esim. sähköpostia missä 1-5mt kuva liitteenä ?
Molemmat mainitsemasi nopeustestit näyttivät nollaa, mutta joskus testit näyttävät jotain, 0,001-0,20 välillä, mutta harvoin. Testasin 4,2Mt kuvatiedoston lähettämistä. Liitteen lataus kesti n. 3min. ja postin saapuminen senjälkeen perilla kesti n. 1,5min.
Hei jaakkona

Kyllä se ainakin jollakin nopeudella lähettää jos 4,2mt tiedoston lähetykseen on kulunut aikaa n. 3min. Karkea laskuttoimitus olisi 4200kt / 180s = 23kt/s. Tämä siis vastaisi testissä n. 0,2mbit lähetysnopeutta.

Suosittelisin että tekisit asiasta nyt suoraan vikailmoituksen niin saadaan ongelma korjattua. Vikailmoituksen voit jättää soittamalla vikapalveluun tai jättämällä palvelupyynnön omien sivujen kautta.
Olen päivittänyt firmwaren vanhan version kautta tähän viimeisimpään, jonka jälkeen latausnopeus putosi 19 megasta 12 megaan ja lähetysnopeus on välillä 0.40-0.50Mbps. On tämä outoa. Pitää kaikki kotikonstit kokeilla, ettei sitten vikapalvelusta tule mahdollisesti laskua, jos vika kuitenkin on omissa laitteissa. Eipä tämä kyllä hyvältä näytä.
Voiko soneran asiantuntija tarkistaa, onko nopeutta pudotettu soneran päästä?

edit: Nyt aamulla testattaessa mittarit eivät näyttäneet lähetysnopeutta lainkaan, ja latausnopeus edelleen liian alhainen n. 12Mbps. Pitäisi päästä testaamaan tuliterällä modeemilla, mutta ei sellaista viitsi pelkästään testaamiseen hankkia, sen vuoksi olisi mukavaa, jos voisitte vielä katsoa sieltä päästä onko kaikki kunnossa.
Hei jaakkona

Olen tuota yhteyttäsi vilkaissut useampaan kertaan nyt modeemivaihdon jälkeen ja mitään silmäänpistävää ongelmaa siinä ei ole. Testauksen olet tehnyt jo useammalla koneella sekä kahdella modeemilla, joissa vika toistuu samalla tavalla, joten en usko enää vian jäävän sisäverkkoosi.
Tein vikailmoituksen, ja olin myös puhelimitse yhteydessä vikapalveluun. Siellä asia tutkittiin, ja kehoitettiin hankkimaan uusu modeemi jonka ostin sonera kaupasta. Nyt parani hieman, lähetysnopeus on hyvää tasoa, n. 0,80Mbps. Latausnopeuskin on nyt n. 15.5-16Mbps, mutta ei se vielä ole hyväksyttävällä tasolla koska se edellisen vuoden oli koko ajan yli 19Mbps.

edit: Nyt, modeemin parin resetoinnin ja boottauksen jälkeen alkoi speedtest näyttää 19,5Mbps. Koputetaan puuta, ja toivotaan parasta. Jos nopeuden saa toimimaan joka aamuisella modeemin boottauksella, niin se on pieni vaiva hyvästä lopputuloksesta.

edir2: Kolmas aamu uudella modeemilla alkoi tutulla kaavalla: Speetest tuotti tuloksen n. 12Mbps, useita kertoja. Modeemin boottauksen jälkeen tulos oli jälleen hyvää tasoa n.20Mbps. Modeemin ostin sonera kaupasta, vikapalvelun suosittelemaa mallia. Olisi mukavaa saada sonera asiantuntijan kommentti tähän sinäänsä pieneen, mutta pitkän päälle arsyttävään vaivaan: Miksi modeemi pitää uudelleenkäynnistää joka aamu, että nopeus olisi hyvällä tasolla?
Taas uusi käänne, eilen (5.1) vikapalvelusta tuli ilmoitus että vikailmoitus on siirtynyt asiantuntijan käsittelyyn. Suunnilleen samaan aikaan yhteys katkesi n. minuutiksi. Tämän jälkeen latausnopeus putosi edellisestä yli 20Mbps n.15-15,5 mbps nopeuteen. Enää ei modeemin uudelleenkäynnistäminen nosta latausnopeutta takaisin noihin hyviin lukemiin, vaan se on jämähtänyt siihen 15Mbps tasolle. Alkaa ärsyttämään asia.

edit. 6.6. Nyt tuli soneran vikapalvelusta viesti, että vikailmoitus on käsitelty. Modeemin vaihdolla lähetysnopeus nousi normaaliksi, mutta ainoa "hyöty" vikapalvelun toiminnasta oli, että latausnopeus LASKI n. 15-16Mbps lukemiin. Voiko joku sonera asiantuntija kertoa, miksi nopeutta on laskettu? Uudesta vikailmoituksesta ei varmaan ole mitään hyötyä, nopeus varmaan laskisi lisää...
jaakkona kirjoitti:
Taas uusi käänne, eilen (5.1) vikapalvelusta tuli ilmoitus että vikailmoitus on siirtynyt asiantuntijan käsittelyyn. Suunnilleen samaan aikaan yhteys katkesi n. minuutiksi. Tämän jälkeen latausnopeus putosi edellisestä yli 20Mbps n.15-15,5 mbps nopeuteen. Enää ei modeemin uudelleenkäynnistäminen nosta latausnopeutta takaisin noihin hyviin lukemiin, vaan se on jämähtänyt siihen 15Mbps tasolle. Alkaa ärsyttämään asia.

edit. 6.6. Nyt tuli soneran vikapalvelusta viesti, että vikailmoitus on käsitelty. Modeemin vaihdolla lähetysnopeus nousi normaaliksi, mutta ainoa "hyöty" vikapalvelun toiminnasta oli, että latausnopeus LASKI n. 15-16Mbps lukemiin. Voiko joku sonera asiantuntija kertoa, miksi nopeutta on laskettu? Uudesta vikailmoituksesta ei varmaan ole mitään hyötyä, nopeus varmaan laskisi lisää...



Olen näitä samankaltaisia viestejä lukenut kymmeniä, jos en satoja ja olen tullut siihen tulokseen että Sonera laskee nopeutta saadakseen liittymän vakaammaksi mutta vastaavasti ei tiputa laskun hintaa, olisi liian kallista Soneralle että korjaisi viat niinkuin ne pitää korjata.

Tässäkin ketjussa ilmeni asia joka on ilmennyt useassa aikaisemmassa, Sonera sanoo asiakkaalle että osta uusi modeemi, heidän modeemit ei toimi, eli asiakkaan on itse selvitettävä ongelmat.
Kuten edellisessä viestissäni pyysin, annetaan SONERA ihmisten vastata!
Liittymän nopeus on ollut nyt pari päivää vakaa n. 16/0,80Mbps. Olisi mukavaa kuulla soneran vikapalvelulta, oliko nopeuden pudotus ainoa keino saada yhteys toimimaan vakaasti?
Hei jaakkona,

Yhteyttä on viankorjauksen yhteydessä rajattu 19 megaan. Tällä on yhteyden virheily saatu loppumaan, joka aiemmin on aiheuttanut ongelmaa. Modeemi on tällä hetkellä kätellyt myös yhteyden hieman päälle 19 megalla.

Jos haluat, niin voidaan kokeilla miten yhteys toimii jos rajaus otetaan pois. Riskinä on kuitenkin se että yhteys alkaa tämän seurauksena pätkimään. Haluatko kuitenkin kokeilla tuota?
En halua mitään pätkimisiä enää. Ihmetyttää mikä on vialla, kun nopeus oli edellissyksystä viime syyskuulle se noin 19 megaa, mutta nyt sitä nopeutta ei enää saadakaan pysymään vakaasti??? Vielä, että täällä nopeusmittarit näyttävät sen noin 16 Mbps.
Hei Jaakkona,

Jos tuo virheily on aiheutunut aiemmin käytöstä olleesta modeemista, niin tuolloin yhteys voi toisella modeemilla toimia ilman rajaustakin.

Nyt modeemi on kätellyt yhteyden 19,5 megalla ja sillä nopeudella yhteys on pysynyt virheilemättä ja pätkimättä linjalla. Modeemin kättelynopeuden voi tarkistaa esim. modeemin hallintapaneelista.

Se miksi linja on aiemmin alkanut virheilemään on voinut johtua esim. viallisesta modeemista. Voi myös olla että paikallisen operaattorin verkossa on tapahtunut jotain muutoksia.

Oletko kokeillut latausnopeutta, niin että lataa verkosta jotain isompaa tiedostoa?
Kokeilin ladata funetilta 1Gb tiedostoa, ja latausnopeus oli tasaisesti 2,0Mt/s, aiemmin tuo sama testi tuotti 2,3Mt/s. Nuo selaimella ajettavat testit vastaavasti, nyt 16Mbps, aiemmin 19Mbps. Mutta annetaan olla tuolla alhaisella nopeudella, jos nopeampi aiheuttaa jotain ongelmia.
Ei pysy vakaana tämä yhteys, vaikka vikapalvelu rajasi nopeutta. Tänään latausnopeus on enää n.11Mbps. Teidän pitää siellä vikapalvelussa korjata tämä yhteys, ilman että aina pitää asioida sen robotin välityksellä.
Modeemin 2xboottauksen jälkeen nopeus palautui taas siihen alennettuun n. 16Mbps tilaan, mutta se pitää tosiaan saada vakaaksi ilman, että nopeutta lasketaan lisää.
Hei jaakkona,

Mikäli ongelma jatkuu, niin olethan vikapalveluumme yhteydessä. Voit jättää vikailmoituksen myös omien sivujen kautta.

Vastaa