Puhelimen asetukset

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 135 katselukertaa

Hei! Tänä aamuna vaihtui liittymä Soneraan (Suurenmoinen), mutta datayhteys ei toimi vieläkään. Laitanko omista asetuksistani (Nokia Lumia 800) päälle datayhteyden, mutta verkkovierailuasetuksista verkkovierailut estetty? Olen lähdössä myös Viroon viikonloppuna. Miten siellä toimin? datayhteys jää päälle ja sallin verkkovierailut? Olen täysin tietämätön...

5 kommenttia

Hei EveL4622!

Kiitos viestistäsi. Mikäli puhelimessasi ei edellenkään toimi nettiyhteys, kannattaa tarkistaa puhelimen asetukset. Oletko testannut, toimivatko MMS-viestit?

Tässä ohjeita:

1. Päivitä Verkkoasetus-sovellus Marketplacen kautta.
2. Avaa Verkkoasetus-sovellus. Operaattorin kohdalla pitäisi lukea Sonera. Paina sitä ja valitse operaattoriksi esimerkiksi TeleFinland ja käynnistä puhelin uudestaan. Vaihda tämän jälkeen operaattoriksi taas Sonera ja käynnistä puhelin uudelleen.
3. Mene kohtaan Viestit ja klikkaa alareunassa olevaa kolmea pistettä. Valitse Asetukset ja varmista, että Ryhmän multimediaviestit ovat käytössä. Käynnistä puhelin uudestaan.
4. Tarkista yhteysosoite puhelimen asetuksista kohdasta Asetukset > Matkapuhelinverkko > Muokkaa yhteysosoitetta tai Lisää yhteysosoite. Yhteysosoite-kohdassa tulee lukea internet.

Jos nämä toimenpiteet eivät auta, asetukset pitää syöttää manuaalisesti.

Lumia 800/900: Avaa Verkkoasetus-sovellus ja paina alareunassa näkyvää + merkkiä.

Syötä allaolevat asetukset avautuvaan valikkoon.


Yhteyden nimi: Sonera

Laita rasti kohtaan: Tee tästä nykyinen APN (Vain Lumia 610/710/800/900 -malleissa)

Internet APN
Yhteyspisteen nimi: internet
Välityspalvelimen osoite: tyhjä
Välityspalvelimen portti: tyhjä
Käyttäjänimi: tyhjä
Salasana: tyhjä

MMS APN
MMS-yhteyspisteen nimi: mms
Välityspalvelimen osoite: 195.156.25.33
Välityspalvelimen portti: 8080
Käyttäjätunnus: tyhjä
Salasana: tyhjä
MMSC-osoite: http://mms.sonera.fi:8002
Verkkotyyppi: IPv4 (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)
Todennustyyppi: tyhjä (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)

Paina Tallenna ja käynnistä puhelin uudelleen.

Sonera Sopiva Suurenmoinen -liittymäsi toimii Virossa samalla lailla kuin olisit Suomessa. Puhelimesi pitäisi hakea automaattisesti verkon EMT, jolloin netin käyttö sisältyy liittymäsi nettipakettiin. Puhelimessasi tulee kuitenkin olla dataroaming päällä ja verkkovierailu sallittuna, kun olet Virossa tai muussa ns. Sonera-maassa (Ruotsi, Norja, Tanska, Latvia ja Liettua).

Toivottavasti saat netin ja MMS-viestit toimimaan.
Hei Tapani!

Kiitos vastauksestasi!

Sain netin sekä mms viestit toimimaan.

Jostain syystä en pääse vielä Soneran Omille sivuille vai yritänkö liian aikaisin? Liittymä vaihtui Saunalahdelta Soneraan 1.7.2014. Sonera -tunnukset minulla on, ja kun yritän kirjautua Hallinnoi kaikkia palveluita Omilla sivuilla, tulee ilmoitus Kiitos käynnistä! Eli en edes pysty kirjautumaan sisään.

Kiitos etukäteen jo vastauksesta!
T. Eveliina
Hei EveL4622! Loithan Sonera Tunnuksen käyttäen verkkopankkitunnuksiasi? Sonera Tunnuksella sinun pitäisi päästä kirjautumaan samantien kun liittymä on meille avautunut.
Hei!

Kiitos vastauksesta! Kyllä, käytin verkkopankkitunnuksia. Kävin kysymässä jo chatissa saman kysymyksen, ja sain jo sieltä vastauksen. Ongelma on hoidossa. Mukavaa kesän jatkoa! T. Eveliina
Hei EveL4622!

Hieno homma, että sait netin ja MMS-viestit toimimaan.

Sonera Omiin Sivuihin liittyviä ohjeita ja vinkkejä löydät osoitteessa:

http://www.sonera.fi/?someid=some3417 => Etsi apua ja tukea => Ohjeet ja vinkit => hakukenttään kirjoitetaan Omat Sivut ja valitaan kohta Omat Sivut. Avautuvalta sivulta löytyy ohjeita erilaisiin ongelmatilanteisiin.

Toivottavasti saat Sonera Tunnuksesi toimimaan.

Mukavaa kesän jatkoa myös sinulle.

Vastaa