Sonera Sopivan estoasetukset Pohjoismaissa/Baltiassa

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Moikka,
Sonera Sopiva pitäisi toimia Pohjoismaissa ja Baltiassa kuten Suomessa, samalla puhe/datapaketilla. Nyt olen lähdössä Viroon, myöhemmin Ruotsiin. Miten lisäpalveluiden "ulkomaanpuheluiden ja -viestien rajoitukset" ja "tiedonsiirron rajoitukset" tulisi olla, että liittymäni toimisi normaalisti, eikä yllätysmaksuja vieraasta verkosta tulisi? Lähinnä kyse siis ilmeisesti roaming-estoista, estääkö EMT:n verkon asetuksen ollessa päällä? Ja jos on pois päältä, mikä estää vieraan verkon vierailut?

7 kommenttia

Hei Harryboy!

Ihan alkuun pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Sopiva liittymän kanssa kannattaa pohjolassa ja baltiassa ottaa roaming estot pois, eli data roaming rohkeasti päälle kuten myös 3G asetus päälle. Lisäksi jos puhelimessa on asetus verkkovierailusta niin se kannattaa sallia myös. Muuten liittymä ei ulkomailla toimi.

Meidän yhteistyökumppaniemme verkot ovat todella vahvoja ja maahan saavuttaessa puhelin etsii nimenomaan tuon verkon joka sopimukseen kuuluu. Puhelinta ei kuitenkaan tietääkseni voi estää menemästä johonkin toiseen verkkoon, joten parhaiten selviää operaattoritunnuksesta mikä verkko kulloinkin on käytössä. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!
Kunniamerkki +14
Merja_J kirjoitti:

Puhelinta ei kuitenkaan tietääkseni voi estää menemästä johonkin toiseen verkkoon, joten parhaiten selviää operaattoritunnuksesta mikä verkko kulloinkin on käytössä.


Tämä onnistuu helposti laittamalla puhelimeen manuaalisen verkon valinnan päälle ja valitsemalla sieltä aina TeliaSoneran paikallisen operaattorin. Eli Ruotsissa Telia ja Virossa EMT.

Itse laitan aina varmuuden vuoksi verkon manuaalisesti ulkomailla niin ei tule vahinko-roamingeja jos paikallinen kenttä heikkenee jossain kohtaa.
Merja_J kirjoitti:
Puhelinta ei kuitenkaan tietääkseni voi estää menemästä johonkin toiseen verkkoon, joten parhaiten selviää operaattoritunnuksesta mikä verkko kulloinkin on käytössä.


Toimitusehtojen mukaisesti Sonera Sopiva ei toimi Pohjoismaissa eikä Baltiassa muissa kuin TeliaSoneran verkoissa. Ovatko toimitusehdot virheelliset?

Sonera Sopiva -liittymä
1. Palvelun yleiskuvaus
...
Puhe-, viesti- ja tiedonsiirtopaketteja voi käyttää kotimaan verkon ohella myös ulkomailla TeliaSoneran
verkoissa* Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa ilman lisämaksua. Käyttö ei ole mahdollista muiden operaattoreiden verkoissa.
...
2. Palvelun rajoitukset
Liittymään kuuluvien pakettien käyttö ulkomailla on voimassa vain TeliaSoneran verkoissa Ruotsissa (Telia ja Sweden 3G), Norjassa (Netcom), Tanskassa (Telia Danmark), Virossa (EMT), Latviassa (LMT) ja Liettuassa (Omnitel). Liittymä toimii edellä mainituissa maissa vain TeliaSonera-verkoissa.
Kunniamerkki +14
Tuossa toimitusehtojen kohdassa puhutaan liittymän pakettien käyttämisestä ulkomailla. Muissa verkoissa puhelut ja tekstarit kyllä toimivat, mutta ne laskutetaan normaalin roaming-hinnaston mukaisesti.
Otetaan vielä pikauusinta mahdollisimman tiivistetyssä muodossa:

Käyttö ei ole mahdollista muiden operaattoreiden verkoissa.

Liittymä toimii edellä mainituissa maissa vain TeliaSonera-verkoissa.
Kunniamerkki +14
Katos vain, vekkuli tuo viimeinen lause.
Ensimmäsessä lauseessa viitataan pakettien käyttöön, mutta tuon toisen voisi olettaa koskevan koko liittymää. En kyllä kokeillut käyttää, mutta itsellä pomppasi Ruotsissa ollessa puhelin välillä toisenkin operaattorin verkkoon, ennen kuin lukitsin sen manuaalisesti Teliaan...
Hei kaikille! Sopiva-liittymä toimii tosiaan Pohjolassa ja Baltiassa ainoastaan TeliaSoneran verkoissa. Eli toimitusehdot ovat kyllä oikein sen osalta.

Vastaa