Tarjottujen liittymien pieni upload-kaista

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Tämä se jaksaa aiheuttaa allekirjoittaneelle mielipahaa. Täällä päin tarjotaan valokuituna vain parin megan ulospäin menevää kaistaa, vaikka sisäänpäin nopeus olisi ihan kilpailukykyinen. Mikä tähän oikein on syynä? Eikö kuituyhteyksistä yleensä nimenomaan saada yhtä nopeita molempiin suuntiin?

Käytännössä edessä on pakkovaihto toisen operaattorin kaapeliyhteyteen että saa edes hieman helpotusta tällä saralla.

7 kommenttia

Lienee Soneran tapa maksimoida voitot asiakkaan kustannuksella. Mulla laskivat neljäsosaan entisestä, kun ostivat paikallisen operaattorin. Aikasemmin oli 100/5 yhteys ja Soneran tulon jälkeen nopein 24/2. Suosittelen siirtymään toiselle operaattorille niin säästyt youtube-ongelmiltakin.
Hei Tuoms

Taloyhtiöösi on vedetty valokuitu, mutta taloyhtiössäsi on ADSL-tekniikan laitteet. ADSL-tekniikkalla 2M on tämän hetkinen maksiminopeus. Valokuitu mahdollistaa 100/10M nopeuden, mutta tämä vaatisin taloyhtiösi tekniikan päivittämistä VDSL2-tekniikkaa. Toinen vaihtoehto olisi ethernet-tekniikka, mutta se taas vaatisi talon sisäverkon uusimista.

Taloyhtiö voi pyytää meiltä tarjouksen tekniikan muutoksesta. Lisätietoja löydät täältä: http://www.sonera.fi/nettiyhteydet/talo ... oyhtioille

Kannattaa ottaa tekniikan muutos puheeksi taloyhtiön henkilöiden kanssa. Ainahan suurempi lähetys- ja latausnopeus olisi mukava. Varsinkin lähetysnopeuden tärkeys kasvaa kokoajan.
Hei Arttu-

Taloyhtiössäni oli hienosti toimiva 100/5 yhteys käyttäen talon kaapeliverkkoa ennen kuin Soneran myötä tämä yhteys suljettiin. Kenenkään ei olisi tarvinnut tehdä mitään ylimääräistä jotta kyseinen kaapeliverkkoa käyttävä yhteys olisi ollut jatkossakin käytössä. Nyt Sonera edellyttää taloyhtiön sijoittavan rahaa tekniikkaan mikä mahdollistaisi yhteydet, mitkä meillä jo oli käytössä aikaisemmin.

Kilpailijanne DNA toimittaa hyvin edullisesti yhteyksiä jossa lähetysnopeudessa päästään 20mbits/s luokkaan minkälaisia nopeuksia Sonera ei edes tarjoa.
Hei Tuoms

Valitettavasti osoitteeseen ei ole saatavilla kaapeliyhteyttä meidän kautta. Tietenkin olisi hyvä, jos voisimme tarjota rinnakkaisia tekniikoita. Tällä hetkellä tämä ei ole mahdollista. On totta, että taloyhtiölle tulee lisäkuluja, jos haluaa siirtyä uudempaan tekniikkaan. Loppupeleissä kustannukset tulevat talon asukkaille.

Luonnollisesti en voi ottaa kantaa DNA:n toimittamiin liittymiin ja heidän nopeuksiinsa.
Hei Arttu-

Soneran yhteyksien saatavuudella ei ole enää merkitystä, koska saamme nykyaikaisen nopean yhteyden toisaalta.

Hyvää kesää!
Arttu- kirjoitti:
Taloyhtiö voi pyytää meiltä tarjouksen tekniikan muutoksesta. Lisätietoja löydät täältä: http://www.sonera.fi/nettiyhteydet/talo ... oyhtioille

Kannattaa ottaa tekniikan muutos puheeksi taloyhtiön henkilöiden kanssa. Ainahan suurempi lähetys- ja latausnopeus olisi mukava. Varsinkin lähetysnopeuden tärkeys kasvaa kokoajan.


Vähän epäilen taloyhtiön kiinnostusta alkaa edes miettimään asiaa yhden vuokralaisen pyynnöstä. Noin kysymyksen tyylin kalibroinnin kannalta, kuinka hintava tämmöinen päivitys suunnilleen on?
Hei teukris

Todennäköisesti taloyhtiö ei lähde tekemään muutosta yhden asiakkaan takia, mutta taloyhtiössä voi olla muitakin kiinnostuneita. Kysyminen ei maksa koskaan mitään.

Hinta-arviota on vaikea antaa, koska hintaan vaikuttaa mm. taloyhtiön koko ja sopimus. Asiaa voi tiedustella meidän kiinteistöasiakaspalvelun, 0200 11611 kautta. He pystyvät kertomaan jonkilaisen arvion, kun ovat tutkineet taloyhtiön tiedot.

Vastaa