Thomson TG789vn hukkaa wlan tulostimen

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Kyseinen modeemi ei tunnista wlan tulostinta (joka on HP MP560) noin viikon välein. Onko vika jossain asetuksissa, vai onko modeemi viallinen? Miksei sitä voi päivittää? Modeemin buuttaaminen auttaa ilman muita toimenpiteitä, mutta vain viikoksi...

7 kommenttia

Muutama kysymys, että saan tilanteesta paremman kuvan..

Eli onko ongelmana että modeemi ei viikon välein löydä laitetta ollenkaan sen virtojen ollessa päällä, vai että laitetta päälle kytkettäessä se ei saa enää yhteyttä modeemiin? Näkyykö modeemiin kytketyissä WLAN-laitteissa tulostinta silloin kun yhteyttä ei saada?
Veikko kirjoitti:
Muutama kysymys, että saan tilanteesta paremman kuvan..

Eli onko ongelmana että modeemi ei viikon välein löydä laitetta ollenkaan sen virtojen ollessa päällä, vai että laitetta päälle kytkettäessä se ei saa enää yhteyttä modeemiin? Näkyykö modeemiin kytketyissä WLAN-laitteissa tulostinta silloin kun yhteyttä ei saada?


Minulla on tulostimessa aina virta päällä kuten tietysti myös modeemissa. Läppäriä kytken päälle ja pois päivittäin ja välillä tulostelen.
Noin viikon -kahden välein tulostus ei onnistu, ilmoittaa että tulostin on offline tilassa ja pyytää tarkistamaan että virta on päällä. Tulostinta ei näy resurssihallinnan verkko-osiossa.
Ihmettelin alkuun kaikkia asetuksia ym. vianhakuja, kunnes kokeilin modeemin buuttaamista, se auttaa.
Kun tuo offline -virheilmoitus tulee, onko tulostin tällöin ns. lepotilassa virran osalta vai kokonaan päällä? Mikäli on lepotilassa, voi olla että modeemi ei aina pysty "herättämään" laitetta WLAN:in ylitse (tulostin ei vastaa yhteyskutsuihin). Miksi yhteys kuitenkin muodostuu modeemin bootin jälkeen, sille en osaa sanoa syytä. Yksi voisi olla tietysti yhteyksien uudelleenmuodostaminen bootin jälkeen ( esim. tulostin herää yhteyden katkeamiseen -> tekee yhteyskättelyn uudelleen).

Epäilen että modeemivaihtokaan ei auttaisi asiaa, kaikki Thomsonit toimivat samalla esiasetetulla firmiksellä/softalla -> toiminta on samanlaista.
Kyllä siinä aina on ollut virta päällä tiltti-ilmoituksen jälkeen, en edes tiedä siinä olevan mitään lepotila-toimintoa eikä ohjekirjassakaan sellaisesta puhuta. Kyseessähän on siis Canon Pixma MP560 tulostin eikä HP niin kuin alkuun sanoin. Kun virheilmoitus tulee ei yhteyden saaminen modeemin ja tulostimen välille onnistu manuaalisestikaan, vain boottaus auttaa.
Totean vain että minulla oli Elisan viihde-paketti ennen tätä Soneraa, ja se toimi ainakin tältä osin kuin junan vessa ilman tällaisia murheita.
Sonera-sopimusta jäljellä 21 kuukautta X n.4vk tekee äkkiä laskettuna 84 buuttausta... kyllä minä jaksan, sitten loppuu nää TV-viihde kokeilut.
Olisi mukava kuulla onko muilla vastaava vika vai minullako vain. Kommentoikaa tänne.
Täysin sama tulostin ja sama ongelma. Ajurit kun ajoin koneelle niin windows löysi verkkotulostimen. Kertaakaan en tosin ole sillä vielä päässyt tulostamaan koska windows ilmoittaa että tulostin offline-tilassa. Myöskään android puhelimella ei pysty tuosta laitteesta tulostamaan wlanin yli, vaikka se on toiminut ennen elisan viihdeboxin kanssa. Tuossa Soneran modeemissa on selkeästi jotain häikkää joko asetuksissa tai sitten se on "ominaisuus"...

Korjaanpa sen verran. "Käytä tulostinta offline-tilassa" täppä pois tulostusjonon asetuksista niin alkoi toimimaan ainakin hetkellisesti...
moi

samalaite ja tulostin HP8600pro + muutamia kertoja kuukaudessa tulostin häviää, ja mitään helppoa konstia saada takaisin online tilaan en ole löytänyt, muuta kuin buuttaamalla tulee jälleen online tilaan

tulosimen logia kun katsoo niin kaikki näyttäisi olevan ok tulostin on verkossa ja paketit kulkee mutta pc_lle näkyy ofline tilassa

Vastaa