Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Esittelyssä Samsung Galaxy S10 – Laatua ja innovaatioita 10 vuoden kokemuksella

Samsung Galaxy on ehtinyt jo kymmenenteen sukupolveensa, jota Samsung juhlisti julkaisemalla kolme uutta Galaxy S10 –mallia.Samsung Galaxy on ehtinyt jo kymmenenteen sukupolveensa, jota Samsung juhlisti julkaisemalla kolme uutta Galaxy S10 –mallia.

 

Samsungin Galaxy S -lippulaivamallisto on ehtinyt jo kunnioitettavaan 10 vuoden ikään. Juhlavuoden kunniaksi Samsung julkaisi kolme uutta Galaxy S10 -mallia 20.2. järjestetyssä Samsung Unpacked -julkistustilaisuudessa.Uudet mallit ovat:

 

Galaxy S10 muistuttaa muotoilultaan ja rakenteeltaan kahden vuoden takaista S9-mallia. Näytön reunukset ovat kaventuneet ja sinne tänne on tehty pieniä viilauksia, mutta muuten muutokset ovat varsin vähäiset. Yleisilme on edelleen erittäin tyylikäs ja huokuu laatua, kuten lippulaivamallilla kuuluukin.

S10 on hieman edeltäjäänsä isompi johtuen 0,3 tuumaa isommasta Infinity-O-näytöstä. S10+ on sen sijaan lähestulkoon samankokoinen aiemman S9+-mallin kanssa. Molemmat uutuudet ovat selvästi edeltäjiään kevyempiä, mikä on tervetullut muutos aiempaan.


 

Samsung luottaa näytöissään edelleen Dynamic AMOLED -tekniikkaan ja S9:n tapaan näyttö on sivusta hieman kaareva. Kuvasuhteena on 19:9 ja näytön resoluutio 3040 x 1440 pikseliä. Näyttö tukee myös HDR10+-väritoistoa, joka takaa todenmukaiset värit ja paremman kontrastin myös pimeissä kohtauksissa. Näyttö toimii aiempaa paremmin myös kirkkaassa päivänvalossa.

Galaxy S10:n näyttö on valmistettu Gorilla Glass 6 -lasista, joka kestää kovemmassakin menossa. Sormenjälkitunnistin on siirretty takaa näyttöpaneelin alle näytön alaosaan ja se perustuu ultraääniteknologiaan. Tunnistin havaitsee sormenjäljen kolmiulotteiset muodot ja takaa, että vain puhelimen omistaja pääsee tietoihin käsiksi. Sormenjälkitunnistuksen lisäksi puhelimen saa halutessaan auki kasvojentunnistuksella tai perinteisemmillä PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla.

Älykkäät kuvausominaisuudet tekevät kuvaamisesta helppoa


Galaxy S10:n etukamera on sijoitettu oikeaan ylänurkkaan leikkaamalla sille laserilla kamerareikä, jossa se on mahdollisimman huomaamattomasti näytön ympäröimänä. Kameraa lukuun ottamatta näyttö kattaa lähestulkoon koko puhelimen etuosan, eikä hukkatilaa ole juuri nimeksikään.

 

10 megapikselin etukamera on samanlainen jokaisessa uutuusmallissa. S10+ sisältää lisäksi 8 megapikselin RGB-syvyyskameran, jonka avulla voit helposti säätää kuvien syväterävyyttä. Etukamera tukee myös 4K UHD -videokuvausta.

 

Takakannesta löytyy peräti kolme kameraa: 12 megapikselin telekamera, 12 megapikselin laajakulmakamera sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kuvauskulmalla. Telellä saat zoomattua lähemmäksi, kun taas ultralaajakulma sopii hienosti laajoille maisemakuville, joten kuvaus onnistuu hyvin monipuolisissa olosuhteissa.

Kamerasovellus on entistä älykkäämpi ja sisältää paljon kuvausta helpottavia ominaisuuksia. Esimerkiksi Dual Aperture -toiminto säätää kameran aukkoa automaattisesti, jolloin saat hyviä kuvia myös pimeissä ja haastavissa olosuhteissa. Lisäksi tehokas suoritin osaa yhdistää automaattisesti useamman kuvan samasta tilanteesta yhdeksi yhtenäiseksi kuvaksi.

Myös takakamera tukee 4K UHD:ta, jonka lisäksi HDR10+ ja Dynamic Tone Mapping teknologiat tekevät väreistä ja kontrastista eläväisiä ja todenmukaisia, jolloin kaikki kuvan yksityiskohdat toistuvat tarkasti ja selkeästi.

Galaxy-kamerat.PNG

Konepellin alta löytyy lukuisia parannuksia

 

Galaxy S10:n suorituskyvystä huolehtii uuden sukupolven Exynos 9820 -suoritin, joka tarjoaa Samsungin mukaan huomattavasti aiempaa enemmän tehoa ja energiatehokkuutta. Tehokas suoritin, edistyneet grafiikkaominaisuudet sekä nopeat WiFi 6 ja LTE -yhteydet takaavat, että raskaammatkin pelit ja videostriimit pyörivät moitteetta.

 

Myös akun kapasiteetti on kasvanut mukavasti edeltäjäänsä nähden. S10:n takakannen alla majailee 3400 ja S10+:n 4100 milliampeeritunnin voimanpesä, joka auttaa jaksamaan koko päivän. Nopean 2.0-version langattoman latauksen avulla akku latautuu täyteen entistä nopeammin.

Uutuutena Samsung esitteli käänteisen langattoman latauksen, jolla akkuvirtaa voi jakaa langattomasti muille Qi-sertifioiduille laitteille, kuten langattomille kuulokkeille tai älykelloille. Riittää, että laitat virtaa kaipaavan laitteen S10:n päälle.

Galaxy S10:n tekoäly oppii käyttötapasi ja mukautuu niihin tehokkaasti, jotta virtaa ja tehoa säästyy niihin hetkiin, kun niitä oikeasti tarvitaan. Se esimerkiksi ehdottaa eri sovelluksia sen perusteella, missä ja milloin olet niitä viimeksi käyttänyt tai sulkee käyttämättömiä sovelluksia, jolloin virta riittää pidempään. Lue lisää Bixby-tekoälyavustajasta Samsungin sivuilta..


Muistimäärä vaihtelee hieman mallikohtaisesti. S10 sisältää 8 Gt keskusmuistia ja 128 Gt tallennustilaa. S10+ -mallista on saatavilla kaksi eri versiota, 8 Gt & 128 Gt ja 12 Gt & 1024 Gt. Jälkimmäinen on samalla ensimmäinen teratavun tallennustilalla varustettu älypuhelin. Micro-SD-muistikortilla lisätilaa saa tarvittaessa jopa 512 Gt, jolloin tallennustila nousee parhaimmillaan 1,5 teratavuun. Tämä riittää varmasti vaativimmillekin käyttäjille.

 

S10:n Dual-SIM -ominaisuus tarjoaa mahdollisuuden käyttää kahta liittymää samanaikaisesti ilman SIM-kortin vaihtamista. Jos et tarvitse toista SIM-korttia, voit laittaa sen tilalle microSD-muistikortin tallennustilan lisäämiseksi.

Kaikki uutuusmallit ovat luonnollisesti veden- ja pölynkestäviä, josta todistuksena PI68-luokitus, joka on korkein mobiililaitteille myönnettävä veden- ja pölynkestävyyden standardi.

Speksit vertailussa


S10:n ja S10+:n lisäksi Galaxy-tuoteperhe kasvoi uudella edullisemman hintaluokan Galaxy S10e -mallilla, jossa ominaisuuksista on hieman karsittu. Sisarmalleistaan poiketen S10e:n näyttö on tasapintainen eikä kaarru reunoista, sen akku on hieman pienempi ja keskusmuistia on vähemmän. Kameroita löytyy takaa kaksi ja edestä yksi. Sormenjälkitunnistin sijaitsee puolestaan laitteen sivulla.

Samsung on julkaisemassa kesän aikana myös ensimmäinen huippunopeita 5G-verkkoja tukevan Galaxy S10 5G:n. Suomen saatavuuden osalta tilanne on vielä avoimena, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

Tsekkaa uutuusmallien tarkat speksit alta löytyvästä kuvasta ja taulukosta.

Galaxy S10 näytöt2.PNG

 

  S10e S10 S10+ S10+ 1TB
Hinta 799 € 949 € 1 049 € 1 679 €
Näyttö 5.8" 6.1" 6.4" 6.4"
Resoluutio  2280x1080 3040x1440 3040x1440 3040x1440
Tallennustila 128 Gt 128 Gt 128 Gt 1TB
Suoritin Exynos 9820 Exynos 9820 Exynos 9820 Exynos 9820
Mitat  142.2 x 69.9 x 7.9 mm  149.9 x 70.4 x 7.8 mm 157.6 x 74.1 x 7.8 mm 157.6 x 74.1 x 7.8 mm
Paino  150g 157g 175g 175g
Käyttöjärjestelmä Android Pie 9.0 Android Pie 9.0 Android Pie 9.0 Android Pie 9.0
Keskusmuisti  6Gt 8Gt 8Gt 12Gt
Muistikortti  microSD microSD microSD microSD
SIM-kortti  Nano-SIM Nano-SIM Nano-SIM Nano-SIM
Dual SIM  Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Langaton lataus  Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Akku  3100 mAh 3400 mAh 4100 mAh 4100 mAhKaikki Galaxy S10 -mallit ovat nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Toimitukset alkavat 8.3. lukuunottamatta S10+ 1TB -mallia, jonka toimitukset alkavat arviolta 13.3.

Myyntipakkaus sisältää laitteen lisäksi laturin johtoineen, MicroUSB-adapterin, SIM-kortin poistotyökalun, AKG:n kuulokkeet, näytön suojan, USB-adapterin ja suomenkieliset ohjeet.

Saat lisäksi ennakkomyyntitarjouksena langattomat Samsung Galaxy Buds -kuulokkeet (arvo 159 €) kaupan päälle ostaessasi Samsung S10:n tai S10+:n. Tarjous on voimassa 20.2.-7.3.2019 ja lunastettavissa vain Samsung Members –sovelluksen kautta. Lue tarkemmat ohjeet verkkokaupasta.

Miltä uudet Galaxyt vaikuttavat? Pystyikö Samsung lunastamaan juhlavuodelle asetetut odotukset vai jäitkö kaipaamaan jotain? Heitä kommenttisi tai kysymyksesi alle.

Lue lisää:

31 vastausta
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

 Mielestäni hienoa toimintaa Telialta että asiakkaat saavatkin joululahjan etukäteen. Itse olen iloinen niiden puolesta kenelle on puhelimet lähteneet.

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Kyllä Telian toiminta on ollut mielestäni hienoa jo pitkään ja siksi itse ostan puhelimet ja paljon muutakin Telialta. Palvelu toimii ja muutenkin homma toimii.

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
pitopeli
Vakiokalustoa ☆
 • 20 custom-general.kudos
 • 255 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Voihan se olla hienoa, mutta onko se rehellistä / laillista muita kohtaan, että myydään ennen virallista myyntiintulo päivää. Tuntuu joku tässä hommassa haisee ja, jos on lupa Samsungilta myydä niin miksi sitä ei kerrota suoraan, mut eihän sitä voi kertoa, kun sellaista ei taida olla. No maanantaina tietää miten asia on, kun Samsungilta tulee vastausta..
IJUSSILA
Uusi jäsen
 • 1 custom-general.kudos
 • 1 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Mitä väliä sillä on jos Telia lähettää puhelimia tilaajille etukäteen? Ainut kelle siitä on mahdollisesti haittaa on Telia itse jos jotain sopimusta on rikottu. Elisan, DNA:n ja kumppaneiden harmituksen ymmärrän kyllä mutta ehkäpä elämä tästä jatkuu.

 

Oletteko muut mahdollisesti vain katkeria siitä että tilasitte muilta operaattoreilta ja joudutte odottamaan pidempään. Mitään muuta hyvää syytä ei yksityisen kuluttajan ole olla tästä pahoillaan. Oma 10+ ei vielä ole postissa, eli odotellaan!

pitopeli
Vakiokalustoa ☆
 • 20 custom-general.kudos
 • 255 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Enpä ole itse puhelinta tilannut mistään joten siitä ei ole kyse, mutta rike on aina rike, jos sille ei lupaa ole. Tämä jääköön omalta osaltani tähän. 

jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Näin oli vastannut Samsungilta jollekin joka kysyi aiheesta:

Screenshot_20190304-191813_Chrome.jpg

 

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Vaikuttaa lupaavalle ja olihan se tiedossa että noissa on hyvät näytöt kuten Samsungilla nykyään on huippunäytöt

 

https://mobiili.fi/2019/03/04/nayttotestaaja-samsung-galaxy-s10-puhelimissa-paras-naytto-mita-alypuh...

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1782 custom-general.kudos
 • 2740 custom-general.replies
 • 127 custom-general.solutions

Samppa on kyllä kiistatta yksi parhaista näyttöjen valmistajista, mitä revikoihin tulee. Itse olen S8:ia käyttänyt nyt muutaman kuukauden ja onhan näyttö tässä perin mainio. Kelpaa verrata ihan uusiin laitteisiin.

 

Toinen, missä näyttö on loistava, on Lumia 950. Siinäkin se on mitä mainioin.

jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Sieltähän pärähti mulle ja vaimolle seurantakoodi s10+ eli jos posti toimii normaalisti niin huomenna on meillä. Tilattu Telialta ja toinen on musta ja toinen valkoinen

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Edit JoonasLam: upotettu video kommenttiin

 

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi