Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Huawei Watch GT2 on saatavilla kahdessa koossa ja useammalla eri rannekkeellaHuawei Watch GT2 on saatavilla kahdessa koossa ja useammalla eri rannekkeella

 

Huawei julkaisi ensimmäisen GT-mallin älykellonsa 2018 vuoden loppupuolella, josta löytyy itse asiassa esittely myös täältä Yhteisöstä. Kello nousi nopeasti suosituksi pitkän akun kestonsa vuoksi ja niinpä lokakuussa 2019 kello sai jatkajan. Uusi GT 2 -malli on hyvin samanlainen kuin edeltäjänsäkin, sisältäen toki pieniä parannuksia. Kello on muotoilultaan siro ja tyylikäs. Siinä on suuri näyttö, reunaton muotoilu ja 3D-lasipinta. Nämä ominaisuudet tekevät kellotaulusta avaran ja perinteisen kellon näköisen. Lisäksi sen valmistukseen on Huawein mukaan käytetty koruhiontatekniikkaa, jolloin kellosta on saatu veden- ja pölynkestävä. Malleja on saatavilla kaksi - 42 mm ja 46 mm kellorungot. Ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran näiden mallien välillä.

 

Akun kesto on edelleen Huawei Watchin ykkösjuttu. Valmistajan mukaan kello käyttää heidän itsensä kehittelemää Kirin A1 -järjestelmäpiiriä, joka mahdollistaa pidemmän toimintavalmiuden. Lisäksi siinä on uusi virransäästötila, joka tunnistaa mitä kellolla milloinkin tehdään ja optimoi virran kulutuksen sen mukaan. Näin akun on luvattu kestävän isommassa kellorungossa kaksi viikkoa ja pienemmässä kellossa viikon. Valmistaja on määritellyt peruskäyttöön seuraavat speksit: sykkeenmittaus päällä/urheilua 90 min. viikossa + musiikin kuuntelua 30 min. viikossa.

 

Mitä uutta edeltäjään verrattuna?


Ehkä merkittävin uudistus aiempaan malliin verrattuna on Bluetooth-puhelut. Ne onnistuvat kellossa olevan mikrofonin ja kaiuttimen avulla. Testien mukaan puhelut ovat selkeitä, joten kelloa voi hyvinkin käyttää puheluiden hoitamiseen treenien lomassa ja miksipä ei muulloinkin. Ladattavia musiikkisovelluksia, kuten Spotifyta tai Deezeriä ei tästäkään mallista löydy, mutta uutena ominaisuutena kelloon on nyt mahdollista ladata musiikkia jopa 5000 kappaleen verran, mikäli sinulla on puhelimessasi Androidin käyttöjärjestelmä. Musiikin kuuntelu onnistuu siis lenkkeillessä Bluetooth-kuulokkeiden kautta. Lisäksi älykelloon on tullut valmistajan mukaan uusia ominaisuuksia urheilu- ja seurantatoimintojen osalta. Kello tukee nyt 15 eri lajia ja tarjoaa dataa niin treenien aikana kuin sen jälkeenkin. Näin näet esim. lenkin aikana onko aika höllätä vai kiristää tahtia.


Kello auttaa sinua myös stressin hallinnassa. Huawei kertoo käyttävänsä älykellossa Huawei TrueRelax -teknologiaa, jonka on sanottu lievittävän stressiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kello tallentaa sykevälivaihteluiden HRV-arvot ja tarjoaa palautetta stressitasosta. Vaikka kello sopiikin niin Apple- kuin Android -käyttäjille, on tämä ominaisuus saatavissa vain Android-puhelimissa.

 

Arkipäivän apuri ja aktiivisuutesi seuraaja


Huawei Watch GT 2 lupaa helpottaa arkeasi ja auttaa sinua seuraamaan kuntosi kehittymistä. Se ilmoittaa pienellä värähdyksellä ranteessa, kun olet saanut WhatsApp -viestin, ilmoituksen Facebookiin tai Instagramiin. Voit tarkistaa kellosta säätilan, tai käyttää sitä herätyskellona, ajastimena ja vaikka taskulamppuna. Aika moni meistä tarvitsee näitä juttuja päivittäin.


Kuten aiemmin mainitsinkin, kellon kautta voi myös puhua puheluita ja kuunnella musiikkia. Lisäksi se seuraa askeltesi määrää ja kuluneita kaloreita. Voit asettaa siihen myös istumahälytyksen, jolloin kello ilmoittaa kun on aika nousta ylös. Se tarkkailee unenlaatuasi, sykettä ja hengitystä. Suomalaisen Firstbeatin kanssa kehitettyjen seurantatoimintojen ansiosta saat tietoa liikuntasuorituksistasi ja näin sinun on helpompi ohjata harjoittelua oikeaan suuntaan.

 

Käyttöliittymän on kerrottu olevan yksinkertainen, joten sekä käyttöönotto, että itse kellon käyttäminenkin pitäisivät onnistua helposti keneltä tahansa. Jos älykellot tuntuvat monimutkaisilta ja hankalilta, on tästä mallista varmasti hyvä lähteä opettelemaan niiden hyötyjä ja tutustua älykellojen maailmaan tarkemmin.

 

Molemmat mallit ovat tilattavissa verkkokaupastamme. 42 mm malli on saatavissa hopeisella kellorungolla ja kahdella eri rannekevaihtoehdolla. Voit vaihtoehtoisesti valita ranteeseesi vaaleanruskea nahkaa tai ruusukultaisen metallirannekkeen. 46 mm kellossa on hopeinen kellorunko ja ruskea nahkaranneke  tai musta silikoniranne.

 

 

Pienempi 42 mm kellorunko on saatavissa upealla ruusukultaisella metallirannekkeella.Pienempi 42 mm kellorunko on saatavissa upealla ruusukultaisella metallirannekkeella.

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

 • Rungon koko: 42 mm ja 46 mm
 • Kellotaulu: 42 mm - 1,2" 390 x 390 pikseliä / 46 mm - 1,39" 454 x 454 pikseliä
 • Näyttö: Amoled-kosketusnäyttö
 • Materiaali: Ruostumaton teräs, kehys keraamia ja muovia
 • Vedenkestävyys: 5 ATM - 50 metrin syvyyteen
 • Muisti: 16 Mt RAM + 4 Gt tallennusmuisti
 • Käyttöjärjestelmä: Android 4.4
 • Mitat: 42 mm - 41,8 x 41,8 x 9,4 mm / 46 mm - 45,9 x 45,9 x 10,7 mm
 • Yhteystyyppi: Bluetooth 5.1 LE-yhteys
 • Paikannusjärjestelmät: GPS, GLONASS ja Galileo
 • Magneettinen latausliitäntä
 • Optinen sykemittari
 • Musiikkisoitin
 • Muita ominaisuuksia: Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / ilmapuntari

 

Oletko sinä hankkimassa älykelloa tai löytyykö sellainen jo ranteestasi? Millaisia ominaisuuksia pidät tärkeimpinä ja mitä suosittelet muiden ottavan huomioon kelloa hankkiessa?

 

Lue myös nämä älykelloesittelyt:

 

 

 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Huawei-Watch-GT-2-tyylikas-ja-siro-treenikaveri-vakuuttaa-akun/ba-p/199872
Linkki kopioitu
7 kommenttia 👇