Esittely

Millainen puhelin lapselle?

Millainen puhelin lapselle?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Puhelinvalikoima on nykyisin huikea ja uusia merkkejä ja malleja putkahtelee markkinoille tämän tuosta. Kun lapselle ollaan hankkimassa ensimmäistä puhelinta, voi kännykkäviidakossa mennä pää pyörälle. Tarvitseeko lapsi älypuhelimen vai riittääkö peruspuhelin? Entä mitkä mallit sopivat ensimmäiseksi puhelimeksi tai mikä yleensä olisi paras puhelin lapselle? On tärkeää että se kestää kolhuja, on käteensopiva, helppokäyttöinen ja hinta-laatusuhteeltaan edullinen. Kestävä akku on myös aina plussaa.

Esittelemme tässä artikkelissa lasten käyttöön sopivia puhelimia, jotka löytyvät verkkokauppamme valikoimasta. Uuden laitteen oston yhteydessä kannattaa harkita myös puhelinta suojaavien lisävarusteiden hankkimista. Suosittelenkin klikkaamaan suojakuoret ja näytönsuojan samaan ostoskoriin puhelimen kanssa niin laite on suojattu heti alusta alkaen.

 

Xiaomi Redmi 9C

 

Xiaomi Redmi 9C on edullisemman hintaluokan puhelin suurella akulla. Redmi 9C -puhelin on varustettu kaksoiskameralla. Pääkameralla nappaatkin kuvat 13 megapikselin tarkkuudella. Sen lisäksi laitteesta löytyy makrokamera sekä syvyysanturi. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Redmi 9C -puhelimen 6,53 tuuman Dot Drop -näyttö tarjoaa valmistajan mukaan upean video- ja pelikokemuksen. Näytössä on myös vähennetty haitallista sinivaloa, joten voit käyttää puhelinta pidempiäkin aikoja ilman, että silmäsi rasittuvat. Redmi 9C -puhelimesta löytyy todella suuri, 5000 milliampeerin akku. Suuri akku mahdollistaa pitkäaikaisen käytön ja valmistaja lupaa, että puhelimella voit esimerkiksi kuunnella musiikkia jopa 167 tuntia ja pelata pelejä 10 tuntia.

Suorittimena on Helio G35-prosessori, joka valmistajan mukaan tarjoaa luotettavan suorituskyvyn sekä viiveettömän käyttökokemuksen. Suoritin on optimoitu keskeytyksettömään pelaamiseen ja sujuvaan päivittäiseen käyttöön. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 9 + EMUI 11. Tallennustilaa Redmi 9 C:ssä on 64 gigatavua ja käyttömuistia kolme gigatavua. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen takaosaan, joka valmistajan mukaan helpottaa käyttöä. Sormenjälkilukijan lisäksi Redmi 9C:ssä on kasvojentunnistus.

Tarkemman esittelyn löydät Xiaomi Redmi 9C - artikkelista.

 

Tekniset tiedot

 

Näytön koko: 6,53"

Resoluutio: 720 x 1600 px

Etukamera: 5 Mp

Takakamerat: 13 Mp + 2 Mp

Tallennustila: 32 Gt

Keskusmuisti: 2 Gt

Akku: 5000 mAh

Suositushinta: 99 euroa

 

 

Samsung Galaxy A22 5G

 

Samsung Galaxy A22 5G on tyylikäs ja isonäyttöinen puhelin, joka on saatavissa kahdessa eri muistikoossa ja neljässä eri värissä. Infinity-V-näyttö yltää Full HD -resoluutioon ja lisäksi siinä on 90 hertsin virkistystaajuus, joka mahdollistaa paremman pelikokemuksen ja nettisivuilla selailun.

Takakameroita on kolme. 48 megapikselin pääkameran on kerrottu ottavan hyviä kuvia myös heikossakin valossa. Pääkameran rinnalla toimii viiden megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin syvyyskamera. Lisäksi kahdeksan megapikselin etukamera on upotettu näytön pisaraloveen.

Yksi puhelimen kruunuista on sen 5000 mAh akku, joka kestää pidemmissäkin pelisessioissa. Mukana tulevalla pikalaturilla saa puhelimen ladattua nopeasti käyttöön. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkitunnistin sekä 5G-valmius. Tarkemman esittelyn löydät Samsung Galaxy A22 5G -artikkelista.

 

Tekniset tiedot

 

Näytön koko: 6,6” FHD + TFT Infinity-V

Resoluutio: 1080 x 2400 px

Etukamera: 8 Mp

Takakamerat: 48 Mp + 5 Mp + 2 Mp

Tallennustila: 64 Gt tai 128 Gt

Keskusmuisti: 4 Gt

Akku: 5000 mAh

Suositushinta: alk. 199 eur

 

 

Motorola E20

 

Motorola E20 on hinta-laatusuhteeltaan varsin vakuuttava puhelin. Siinä on 6,5 tuuman HD+-tasoinen näyttö, jonka on kerrottu olevan kirkas ja eloisa. Lisäksi sen on sanottu regoivan kosketukseen ja pyyhkäisyyn todella nopeasti.

Takana olevat kaksoiskamerat on varustettu 13 megapikselin pääkameralla ja kahden megapikselin syvyyskameralla. Etukamerassa on puolestaan viisi megapikseliä. Puhelimesta löytyy 4000 mAh akku, jonka on kerrottu kestävän käytöstä riippuen jopa 40 tuntia. Tallennustilaa on 32 Gt jota voi tarvittaessa lisätä erillisen microSD-muistikortin avulla. Laitteessa on lisäksi sormenjälkitunnistin ja 3,5 mm kuulokeliitäntä. Myyntipakkaus sisältää myös silikonikuoren, joten erillistä suojaa ei välttämättä tarvitse hankkia. Tarkemman esittelyn löydät Motorola E20 -artikkelista. 

 

Tekniset tiedot

 

Näytön koko: 6,5” Max Vision HD+

Resoluutio: 1600 x 720

Etukamera: 5 Mp

Takakamerat: 13 Mp + 2 Mp

Tallennustila: 32 Gt

Keskusmuisti: 2 Gt

Akku: 4000 mAh

Suositushinta: 99 eur

 

 

Hankiessasi puhelinta lapselle kannattaa ottaa huomioon lapsen ikä, joka saattaa suoraa vaikuttaa kykyyn huolehtia puhelimesta. Ensimmäinen puhelin on iso merkkipaalu ja se opettaa lapselle myös vastuuta. Mikäli tarkoituksena on pelailla mobiilipelejä kannattaa kiinnittää huomio riittävän suureen käyttömuistiin.

Lisäksi kannattaa myös kurkata kulloinkin tarjolla olevat Telia Recycled-kierrätyspuhelimet. Valikoimassa on Samsungin ja Applen puhelinmalleja, joita voi saada hyvinkin sopivaan hintaan.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa