Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66758
Kirjoituksia 180171

Te kysyitte ja ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsänen vastasiTe kysyitte ja ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsänen vastasi

SaJoonas
Moderaattori
Viestejä 573 kpl

Te kysyitte ja ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsänen vastasi

1/46

slaava twista räsänen.jpg


E-urheilu muuttuu jatkuvasti entistä ammattimaisemmaksi ja lajin parissa liikkuu rahaa käsittämättömiä määriä. E-urheilu on myös noussut 18–29-vuotiaiden miesten ikäluokassa ensimmäistä kertaa kiinnostavimmaksi lajiksi. 53 prosenttia 18-29-vuotiaista miehistä oli kiinnostunut E-urheilusta ja kakkoseksi tullut jääkiekko kiinnosti 52 prosenttia.

 

Joukkueeseen kuuluu usein pelaajien ja taustahenkilöiden lisäksi myös valmentaja. Valmentaja antaa pelaajille neuvoja, osallistuu strategioiden suunnitteluun, pitää huolta pelaajista ja tukee heitä. Yhteisön jäsenillä oli mahdollisuus kysyä ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsäseltä kysymyksiä E-urheilujoukkueen valmentamiseen liittyen. Parhaisiin kysymyksiin saatiin vastaukset itse @Twista:lta.


Kysymykset löydät alta ja vastauksen pääsee lukemaan klikkaamalla boldattua linkkiä.

1. Miten paljon valmennus on "psyykkistä" valmentamista ja miten paljon teknistä tai taktista? Onko erikseen psyykkistä ja henkistä valmistautumista ja kehittymistä jonkun toisen toimesta vai hoitaako valmentaja myös sen?

--> Vastaus

 

2. Mitä tiimejä vastaan harjoittelette?

--> Vastaus

 

3. Mikä on Twista nimimerkin tarina? 

--> Vastaus

 

4. Mitä valmentaja ylipäätään tekee? Voiko verrata esimerkiksi vaikka jääkiekkovalmentajaan? Kuinka paljon itse vielä pelaat? 

--> Vastaus

 

5. Mikä on coachin hommassa vaikeinta? Ja mikä on palkitsevinta? 

--> Vastaus

 

6. Kuinka paljon valmentaja keskustelee pelin ulkopuolisista asioista pelaajien kanssa? Esimerkiksi mahdollisista parisuhdeasioista. Täytyykö CS:GO valmentajan siis ottaa ikäänkuin isähahmon roolia?

--> Vastaus

 

7. Miten demojen katselu vaikuttaa pelin kokonaksuuteen? Kuinka paljon katselet niitä ja onko se rankkaa? 

--> Vastaus

 

8. Missä asiassa koet että sinulla on eniten kehittymistä valmentajana? Miten vähemmän kokeneiden pelaajien kuten Sergej valmentaminen eroaa kokeneempien kuten Allu valmentamisesta? Joukkueessa jotkut tulevat paremmin toimeen toistensa kanssa kun toiset (niin pelaajat keskenään kuin myös pelaajat ja valmentaja), vaikuttaako tämä jotenkin pelaamiseen tai valmennukseen?

--> Vastaus

 

 

Kurkkaa myös twistan kanssa tehty aikaisempi haastattelu.

Vastaa
0 tykkäystä
45 vastausta

Twista
Head Coach of ENCE
Viestejä 8 kpl

41/46

@oltsu86  kirjoitti:

Mikä on Twista nimimerkin tarina?


Pelasin ensimmäiset pari vuotta nimellä eagle, silloin kun grindasin publicilla, jo silloin mietin että haluan vaihtaa pelinimeäni mutta ei pyörinyt ideoita, kuuntelin aikoinaan paljon Twista nimistä räppäriä ja yksi hänen biiseistä Blaze it up oli sen ajan hittejä josta sitten nimi tuli.

Vastaa

Twista
Head Coach of ENCE
Viestejä 8 kpl

42/46

@Toosmo  kirjoitti:

Mitä valmentaja ylipäätään tekee? Voiko verrata esimerkiksi vaikka jääkiekko valmentajaan? Kuinka paljon itse vielä pelaat? 


Itselläni ei ole paljoa tietoa siitä mitä kaikkea jääkiekon valmentaja tekee. Mun homma on kehittää meijän pelaajien yksilösuoritusta ja joukkue suoritusta esimerkiksi ajotuksissa, reaktioissa, gearin käytössä, sijoittumisessa jne, puuttua virheisiin ja kehittää taktiikoita, näiden lisäksi käyn läpi ennen pelejä vastustajien pelaamista, heikkouksia ja vahvuuksia, mikä meidän taktiikoista toimii tai muokataanko jotain juuri sitä peliä varten ja tietysti mentaalipuolella autan parhaani mukaan pallottelemalla ajatuksia.

Vastaa
0 tykkäystä

Twista
Head Coach of ENCE
Viestejä 8 kpl

43/46

@JaneZkix  kirjoitti:

Mikä on coachin hommassa vaikeinta? Ja mikä on palkitsevinta?


Todella vaikea sanoa mikä on vaikeinta, ehkä enemmänki se ajan puute on asia mikä hidastaa/hankaloittaa etenemistä joka sitten tuo omat paineet. 

 

Palkitsevinta itselleni on onnistumisen fiilikset, esimerkiksi jos brainstormataan taktiikkaa yhdessä, sitten treenien jälkeen laitetaan se toteutukseen virallisessa ottelussa ja se toimii kuin rasvattu koska kaikki osaa ja on ymmärtänyt hommansa.

Vastaa
0 tykkäystä

Twista
Head Coach of ENCE
Viestejä 8 kpl

44/46

@NiceTwo  kirjoitti:

Kuinka paljon valmentaja keskustelee pelin ulkopuolisista asioista pelaajien kanssa? Esimerkiksi mahdollisista parisuhdeasioista. Täytyykö CS:GO valmentajan siis ottaa ikäänkuin isähahmon roolia?


Itse koen että mitä enemmän tiedän pelaajistani sen paremmin voin työskennellä heidän kanssa, en sanoisi että se on välttämätöntä mutta ei sellasesta "isä" hahmosta haittaakaan ole.

Vastaa
0 tykkäystä

Twista
Head Coach of ENCE
Viestejä 8 kpl

45/46

@Matucs  kirjoitti:

Miten demojen katselu vaikuttaa pelin kokonaksuuteen? Kuinka paljon katselet niitä ja onko se rankaa? 


Kyllä se vaikuttaa todella paljon, itse katson demoja lähes päivittäin jotta olen tietoinen muiden joukkueiden muutoksista ja antaakseen meille parhaimman edun olla valmiina ottelua varten. Rankkaa se kyllä on jos miettii että ollaan menossa 16 joukkueen turnaukseen, sitä varten valmistaudun vähän heikompia joukkueita vastaa 2-3 karttaa 2-3 kertaa katsoen ja parempia vastaa useamman kartan useampaan kertaan, yhdessä demossa menee n. 30-60min mitkä kirjoitan ylös ja ennen peliä käyn tärkeimmät asiat läpi.

Vastaa

Twista
Head Coach of ENCE
Viestejä 8 kpl

46/46

@WannaDraw  kirjoitti:

Missä asiassa koet että sinulla on eniten kehittymistä valmentajana? Miten vähemmän kokeneiden pelaajien kuten Sergej valmentaminen eroaa kokeneempien kuten Allu valmentamisesta? Joukkueessa jotkut tulevat paremmin toimeen toistensa kanssa kun toiset (niin pelaajat keskenään kuin myös pelaajat ja valmentaja), vaikuttaako tämä jotenkin pelaamiseen tai valmennukseen?


Kehittymis varaa on aina kaikilla, ja minulla kaikissa osapuolissa enemmän tai vähemmän.

 

Sergej ja allun valmentamisessa ei ole sinällään eroa mutta johtuu varmastikkin siitä että Jere on todella fiksu noin nuoreksi kaveriksi voisin kuvitella että nuoremmalle pelaajalle pitäisi käydä paljon enemmän asioita yksityiskohtaisesti läpi verrattavissa kokeneempaan.

 

Toimeen tuleminen ei vaikuta pelaamiseen eikä valmentamiseen ainakaan meidän joukkuessamme, kaikki tietää että duunia tehdään joukkueen eduksi.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.