Te kysyitte ja ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsänen vastasi


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14



E-urheilu muuttuu jatkuvasti entistä ammattimaisemmaksi ja lajin parissa liikkuu rahaa käsittämättömiä määriä. E-urheilu on myös noussut 18–29-vuotiaiden miesten ikäluokassa ensimmäistä kertaa kiinnostavimmaksi lajiksi. 53 prosenttia 18-29-vuotiaista miehistä oli kiinnostunut E-urheilusta ja kakkoseksi tullut jääkiekko kiinnosti 52 prosenttia.


 


Joukkueeseen kuuluu usein pelaajien ja taustahenkilöiden lisäksi myös valmentaja. Valmentaja antaa pelaajille neuvoja, osallistuu strategioiden suunnitteluun, pitää huolta pelaajista ja tukee heitä. Yhteisön jäsenillä oli mahdollisuus kysyä ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsäseltä kysymyksiä E-urheilujoukkueen valmentamiseen liittyen. Parhaisiin kysymyksiin saatiin vastaukset itse @Twista:lta.



Kysymykset löydät alta ja vastauksen pääsee lukemaan klikkaamalla boldattua linkkiä.


1. Miten paljon valmennus on "psyykkistä" valmentamista ja miten paljon teknistä tai taktista? Onko erikseen psyykkistä ja henkistä valmistautumista ja kehittymistä jonkun toisen toimesta vai hoitaako valmentaja myös sen?


--> Vastaus


 


2. Mitä tiimejä vastaan harjoittelette?


--> Vastaus


 


3. Mikä on Twista nimimerkin tarina? 


--> Vastaus


 


4. Mitä valmentaja ylipäätään tekee? Voiko verrata esimerkiksi vaikka jääkiekkovalmentajaan? Kuinka paljon itse vielä pelaat? 


--> Vastaus


 


5. Mikä on coachin hommassa vaikeinta? Ja mikä on palkitsevinta? 


--> Vastaus


 


6. Kuinka paljon valmentaja keskustelee pelin ulkopuolisista asioista pelaajien kanssa? Esimerkiksi mahdollisista parisuhdeasioista. Täytyykö CS:GO valmentajan siis ottaa ikäänkuin isähahmon roolia?


--> Vastaus


 


7. Miten demojen katselu vaikuttaa pelin kokonaksuuteen? Kuinka paljon katselet niitä ja onko se rankkaa? 


--> Vastaus


 


8. Missä asiassa koet että sinulla on eniten kehittymistä valmentajana? Miten vähemmän kokeneiden pelaajien kuten Sergej valmentaminen eroaa kokeneempien kuten Allu valmentamisesta? Joukkueessa jotkut tulevat paremmin toimeen toistensa kanssa kun toiset (niin pelaajat keskenään kuin myös pelaajat ja valmentaja), vaikuttaako tämä jotenkin pelaamiseen tai valmennukseen?


--> Vastaus


 


 


Kurkkaa myös twistan kanssa tehty aikaisempi haastattelu.


45 kommenttia

Mikä on coachin hommassa vaikeinta? Ja mikä on palkitsevinta?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Onko valmennus helppoa?

Kuvaile itseäsi valmentajana kolmella sanalla. Kuvaile myös joukkuetta 3 adjektiivilla. 

Paljonko aikaa joukkue käyttää treenaamiseen turnausmatkoilla? Keskitytäänkö silloin omiin taktiikoihin, vai tutustutaanko enemmänkin vastustajien pelaamiseen?

Miten pystytte ku pelaatte isoissa mut myös pienissä turnauksissa niin haastavissa tilanteissa tyyneinä yms.? 

Ja miten pystytte olla purkamatta sitä vihaa jos suututtaa

Kumpi kuumottaa enemmän? Ence - Liquid end game vai Natun palju?:D

Miten paljon valmennus on "psyykkistä" valmentamista ja miten paljon teknistä tai taktista? Onko erikseen psyykkistä ja henkistä valmistautumista ja kehittymistä jonkun toisen toimesta vai hoitaako valmentaja myös sen?

Mikä on frägien keskimääräinen etäisyys? Saatteko fräginne lähietäisyydeltä useammin kuin kilometrin päästä tai jostain tästä välistä?

Mitä valmentaja ylipäätään tekee? Voiko verrata esimerkiksi vaikka jääkiekko valmentajaan? Kuinka paljon itse vielä pelaat? 

Mikä on vaikein asia valmentajan roolissa?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Arvonta on suoritettu. Voittajiin ollaan yhteydessä yksityisviestitse, joten seuratkaa inboxia :smileyhappy:

Jos sinun pitäisi korvata joku pelaajista, ketä olisi optimaalinen korvattava ja päinvastoin?


@d000d@  kirjoitti:

Miten paljon valmennus on "psyykkistä" valmentamista ja miten paljon teknistä tai taktista? Onko erikseen psyykkistä ja henkistä valmistautumista ja kehittymistä jonkun toisen toimesta vai hoitaako valmentaja myös sen?




Mentaali puoli on todella isossa roolissa koska tie on pitkä ja kivinen, pitää oppia hyväksymään että asiat menevät pieleen ja useasti, näistä on kumminki haettava se oppimis puoli ja kehittää itseään pitkällä katseella. Kovaa treeniä niin pelillisesti kuin ajattelu puolella, esimerkiksi omien ja top tiimien demoja katsellessa.


@mikke2212@  kirjoitti:

Mitä tiimejä vastaan harjoitelette

Edit SaJoonas: Kysymys oli uutena keskustelunavauksena, sirretty kysymys tähän ketjuun oikealle paikalle


Harjoitellaan kaikkia top30 joukkueita vastaan ja välillä vähän huonompiakin.


@oltsu86@  kirjoitti:

Mikä on Twista nimimerkin tarina?


Pelasin ensimmäiset pari vuotta nimellä eagle, silloin kun grindasin publicilla, jo silloin mietin että haluan vaihtaa pelinimeäni mutta ei pyörinyt ideoita, kuuntelin aikoinaan paljon Twista nimistä räppäriä ja yksi hänen biiseistä Blaze it up oli sen ajan hittejä josta sitten nimi tuli.


@Toosmo@  kirjoitti:

Mitä valmentaja ylipäätään tekee? Voiko verrata esimerkiksi vaikka jääkiekko valmentajaan? Kuinka paljon itse vielä pelaat? 


Itselläni ei ole paljoa tietoa siitä mitä kaikkea jääkiekon valmentaja tekee. Mun homma on kehittää meijän pelaajien yksilösuoritusta ja joukkue suoritusta esimerkiksi ajotuksissa, reaktioissa, gearin käytössä, sijoittumisessa jne, puuttua virheisiin ja kehittää taktiikoita, näiden lisäksi käyn läpi ennen pelejä vastustajien pelaamista, heikkouksia ja vahvuuksia, mikä meidän taktiikoista toimii tai muokataanko jotain juuri sitä peliä varten ja tietysti mentaalipuolella autan parhaani mukaan pallottelemalla ajatuksia.


@JaneZkix@  kirjoitti:

Mikä on coachin hommassa vaikeinta? Ja mikä on palkitsevinta?


Todella vaikea sanoa mikä on vaikeinta, ehkä enemmänki se ajan puute on asia mikä hidastaa/hankaloittaa etenemistä joka sitten tuo omat paineet. 

 

Palkitsevinta itselleni on onnistumisen fiilikset, esimerkiksi jos brainstormataan taktiikkaa yhdessä, sitten treenien jälkeen laitetaan se toteutukseen virallisessa ottelussa ja se toimii kuin rasvattu koska kaikki osaa ja on ymmärtänyt hommansa.


@NiceTwo@  kirjoitti:

Kuinka paljon valmentaja keskustelee pelin ulkopuolisista asioista pelaajien kanssa? Esimerkiksi mahdollisista parisuhdeasioista. Täytyykö CS:GO valmentajan siis ottaa ikäänkuin isähahmon roolia?


Itse koen että mitä enemmän tiedän pelaajistani sen paremmin voin työskennellä heidän kanssa, en sanoisi että se on välttämätöntä mutta ei sellasesta "isä" hahmosta haittaakaan ole.


@Matucs@  kirjoitti:

Miten demojen katselu vaikuttaa pelin kokonaksuuteen? Kuinka paljon katselet niitä ja onko se rankaa? 


Kyllä se vaikuttaa todella paljon, itse katson demoja lähes päivittäin jotta olen tietoinen muiden joukkueiden muutoksista ja antaakseen meille parhaimman edun olla valmiina ottelua varten. Rankkaa se kyllä on jos miettii että ollaan menossa 16 joukkueen turnaukseen, sitä varten valmistaudun vähän heikompia joukkueita vastaa 2-3 karttaa 2-3 kertaa katsoen ja parempia vastaa useamman kartan useampaan kertaan, yhdessä demossa menee n. 30-60min mitkä kirjoitan ylös ja ennen peliä käyn tärkeimmät asiat läpi.


@WannaDraw@  kirjoitti:

Missä asiassa koet että sinulla on eniten kehittymistä valmentajana? Miten vähemmän kokeneiden pelaajien kuten Sergej valmentaminen eroaa kokeneempien kuten Allu valmentamisesta? Joukkueessa jotkut tulevat paremmin toimeen toistensa kanssa kun toiset (niin pelaajat keskenään kuin myös pelaajat ja valmentaja), vaikuttaako tämä jotenkin pelaamiseen tai valmennukseen?


Kehittymis varaa on aina kaikilla, ja minulla kaikissa osapuolissa enemmän tai vähemmän.

 

Sergej ja allun valmentamisessa ei ole sinällään eroa mutta johtuu varmastikkin siitä että Jere on todella fiksu noin nuoreksi kaveriksi voisin kuvitella että nuoremmalle pelaajalle pitäisi käydä paljon enemmän asioita yksityiskohtaisesti läpi verrattavissa kokeneempaan.

 

Toimeen tuleminen ei vaikuta pelaamiseen eikä valmentamiseen ainakaan meidän joukkuessamme, kaikki tietää että duunia tehdään joukkueen eduksi.

Vastaa