Dataverkkovierailua ei saa päälle - Samsung Galaxy A5

  • 23 August 2018
  • 5 kommenttia
  • 95 katselukertaa

Saavuin juuri työmatkalle Kanadaan ja hups, liittymä ei toimi lainkaan. Jäljitin ongelman kohtaan "Matkapuhelinverkot -> Dataverkkovierailu", joka on valikossa täysin harmaana, eli sitä ei saa klikattua päälle ollenkaan. Operaattorin mukaan liittymässä ei pitäisi olla ongelmaa, ja matkakumppaneiden liittymät toimivat ongelmitta. Mitään ideoita mistä voisi olla kysymys?


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Onko muillakin Telian liittymät? Missä operaattorissa ne roamaavat? Kokeile manuaalisella haulla valita se, joka on matkakumppaneilla (jos on eri). Mieleen lisäksi tulee, ettö onkohan laitteessa tukea tarvittaville taajuuksille, mitä Kanadassa käytetään.

Kiitos paljon vinkistä - yritin rekisteröityä matkatovereiden käyttämään verkkoon mutta puhelin sanoo vain että "rekisteröity verkkoon", mutta verkon nimeä tai muuta ei tule yläreunaan eikä liittymä ala toimia. Todella erikoista. Matkakumppaneilla on eri operaattorit, muttta epäilen että vian täytyy kyllä jotenkin olla puhelimessa. 

 

Hitsi ei tullut edes mieleen ettei laitteessa olisi tukea taajuuksille, tästä ei tietenkään myynnin yhteydessä ilmoitettu mitään ;)

 

Edelleen pohdin tuota oletuksena harmaana olevaa Dataverkkovierailu-kohtaa - onkohan olemassa mitään tapaa millä sen saisi keploteltua päälle? Nyt ei anna laittaa sitä päälle ollenkaan ja loogisesti ajatellen vika voisi hyvin olla siinä. Jos on niin että laite ei tue taajuuksia, se on sitten tietenkin hankalampi homma.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kokeile manuaalisesti kaikki löytyvät verkot läpi. Huomaathan, että ilman reissudatapakettia datakäyttö voi olla aika kallista. Toki myös laitteen reboottia kannattaa kokeilla jos et sitä jo tehnyt.

No nyt! Sarja kokeiluja ja uusia reboottauksia (siis ehkä 5) hoiti homman, mikä niissä, se jäänee arvoitukseksi, mutta eipä sillä niin väliäkään. Kiitos todella paljon avusta!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@lepoyhon@  kirjoitti:

No nyt! Sarja kokeiluja ja uusia reboottauksia (siis ehkä 5) hoiti homman, mikä niissä, se jäänee arvoitukseksi, mutta eipä sillä niin väliäkään. Kiitos todella paljon avusta!




Eipä kestä :smileyhappy:


 


Tosiaan, tuo roaming on toisinaan monimutkikas ketju - eri operaattoreiden järjestelmät pitävät keskustella keskenään ja niin edespäin. Loistavaa, että yhteydet pelaavat!


 


 

Vastaa