Nettikäyttö Yhdysvalloissa

  • 22 February 2018
  • 2 kommenttia
  • 77 katselukertaa

Olen ollut Floridassa helmikuun ja puhelimessa on koko ajan mobiilidata ja roaming estettynä. Kuitenkin sain viestin, että netin käyttö ulkomailla on tulossa asetettuun rajaan 62 euroa. Ihmettelen nyt mistä netin käytöstä mahtaakaan olla kysymys! Nettiä on käytetty ainoastaan WI-FI -yhteydellä.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Panhuilisti


Olethan pakottanut puhelimen käyttämään myös pelkästään 2G/3G -verkkoa?


Esim. MMS-viestit jotka tulevat tai joita lähetetään puhelimella käyttävät dataa.


Täällä lisää tietoa : https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Mobiilidata-kytketty-ulkomailla-pois-paalta-mutta-laskua-tuli/ba-p/140600?utm_source=some&utm_medium=social&utm_campaign=aspa&utm_content=someid_AS30070&utm_term=100

Moi @Panhuilisti. Hyvät neuvot kiisseliltä mikäli haluaa estää mobiilidatan käytön puhelimesta. Kuitenkin jos haluaa varmistua ettei dataa kulu lainkaan. On hyvä ottaa yhteyttä operaattorin asiakaspalveluun ja asettaa "Dataroaming esto" päälle verkonpuolelta - eston päälle laittaminen ei maksa mitään asiakaspalvelun tekemänä tai sen saa päälle myös liittymänhallinnasta omiltasivuilta. Tällä tavoin puhelin ei pääse nettiin missään tapauksessa eikä dataa näin ollen voi kulua. 

Puhelimesta esto on ihan hyvä keksintö, mutta esim: Käynnistäessä puhelinta uudelleen vaikka esto olisikin päällä - monesti puhelin kerkeää verkkoon ennenkuin kyseinen esto tätä ehtii rajoittamaan. Jenkeissä kun hinta on 12,49 €/Mt - pienetkin sykäykset puhelimesta verkkoon muodostavat laskua. 

Lisäksi Telialla on käytössä 62€ käyttökatto juurikin näitä tapauksia varten - eli se aktivoituu mikäli dataa käytetään maassa kuten yhdysvallat missä hinta on 12,49 €/Mt. 

Vastaa