4g tornio

  • 13 February 2015
  • 13 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Tornion Saarenpään kaupunginosassa soneran 4g taas tökkii, tällä hetkellä ei saa yhteyttä ollenkaan, 3G yhteys sentään toimii...tuntuu olevan hankalaa saada tuo 4g luotettavalle tasolle tällä alueella.

13 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Cellmapperin nimisellä sovelluksella voit skannata mobiiliverkon tukiasemia. Cellmapper on saataville Androidille ja on helppokäyttöinen. Ohje löytyy täältä: https://www.taisto.org/Cellmapper

 

Suosittelen skannaamaan Tornion alue niin saadaan tiedot tukiasemien sijainnista, sen suuntauskuviosta sekä kantamista. 

 

Koko Tornion alueella ei ole ollenkaan skannauksia tehty Soneran LTE:llä: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=65.84917922390727&longitude=24.145926064526407&zoom=14

 

Mahdollisesti ristipolarisaatio tai suuntaavalla antennilla saat paremman 4G yhteyden. Ensin kannattaa siis skannata tukiaseman sijainnit tarkkaan.

 

Soneran vikapalvelusta saa myös suuntaavat tiedot, mutta on suositeltavaa skannata itse tällä sovelluksella. Näin myös muut torniolaiset näkevät kätevästi kartalla tukiasemien sijainnit.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Vastaan sinulle muutaman päivän viiveellä, lisäkysymyksinä siis heittäisin takaisin, että toimiiko se nyt millä tavalla?

 

Mitään yleistä vikatilannetta alueella ei näyttäisi olevan. Kyselin verkonsuunnittelusta aikatauluja kyseisen alueen LTE-verkon laajennukseen. Vastaan tänne, kun sen tiedon saan.


En pidä Cellmapperin tuottamaa palvelua kuin hyvin suuntaa antavana. Sieltä puuttuu vaikka kuinka paljon tukiasemia.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

No totta kai Cellmapperissä puuttuu paljon tukiasemia, sen kaikki tietää kun se on käyttäjien skannaamaa karttaa ei operaattorien päivittämää. 

 

Se on toimiva niillä alueilla kun on valmiiksi skannattu. Itse skannailen alueita sen mukaan kuin liikun. Cellmapperin tarkoitus ei olla kattava vaan on todellisuus. Cellmapper ei toki ole täysin luotettava, mittaus tuloksiin vaikuttaa mm. sää ja päätelaite. Mutta on se silti todellisempaa kuin teidän julkinen peittoaluekartta.

 

Tälläistä Cellmapperiä ei tarvita jos operaattorit luovuttaisivat tukiasemiensa tiedot tarkemmin. 

Tällä hetkellä tilanne on se, että 4G verkon nopeus on download 3.92/upload 19.47mb kun taas 3G verkosta irtoaa d 23.47/u 4.97mb. Kyllähän tuo jotenkin tuntuu siltä, että 4G verkko jostakin syystä tukkeutuu meidän alueella.
Tätä on tapahtunut aiemminkin, jo varmaan vuoden ajan.
Ja käytössä on ulkoantenni. Välillä tuo 4g pelaa todella hyvin, mutta pirullisen epäluotettava se on.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Torniossa on eilen  käyty hieman skannailemassa mutta tulokset eivät olleet vielä luotettavia http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=65.84454919420484&longitude=24.176198567077687&zoom=13

 

Kannattaa vielä se Saarenpään koko alue skannata siis ympäri... niin saisi tarkemman tiedon... sielä näyttäisi olevan yksi tukiasemaa kartan mukaan. Paras yhteys on skannatessa 72dBm ja 81dBm jotka eivät ole luotettavia tietoja vielä... Tukiasema voi tosta vielä heitellä suunnasta toiseen aika paljon... Alle 60dBm niin on tarpeeksi hyvä tulos johon jo voi suunnata. Kartalle olevaan siis 140692 tukiaseman ympäri kannattaa kulkea.

 

Keskustassa on kaksi tukiasemaa mutta nekin on tosi epätarkkoja... Eli pitää jatkaa skannausta että voin  sanoa paremmin...

 

Soneran työntekijä voisi sanoa nyt heidän kartan mukaisia tukiaseman sijanteja vaikka kaupunkiosa kohtaisesti kun ei voi kertoa tarkemmin.

Jep,täytyy itekkin käydä kiertelemässä Saarenpäätä jos vaikka sais jonkinlaista suuntimaa. Kauppakeskuksen Sonera kaupassa neuvottiin suuntaamaan antenni kohti kivirannalla olevaa mastoa, on vain juuri toisella puolen taloa tuo harava...

Käytössä 150mb liittymä ja Huawei B593s reititin. Huaweissa täydet 5 pykälää, mutta latausnopeus 2-40mb. Ilmeisesti verkko tukossa? Illalla nopeus 2-10mb ja yöllä 40-50mb... Sonera lupaa 10-80mb?! Asun Tornion Putaalla.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@F8tfinn kirjoitti:

Käytössä 150mb liittymä ja Huawei B593s reititin. Huaweissa täydet 5 pykälää, mutta latausnopeus 2-40mb. Ilmeisesti verkko tukossa? Illalla nopeus 2-10mb ja yöllä 40-50mb... Sonera lupaa 10-80mb?! Asun Tornion Putaalla.


 




Yöllä nopeudet OK mutta päivällä vaikuttaisi ruuhkaantumisena. Tässä on tukiasemakartta: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=65.8455169740118&longitude=24.147813928836047&zoom=15


 


Suosittelen vaihtamaan operaattoria kun sinulla on vahvat yhteydet Huaweissa tukiasemalle. Kiinnostavaa olisi tietää tarkat signaaliarvot, mutta näitä ei näy Huawei laitteessa. 


 


Androidissa Cellmapper näyttää signaaliarvot ja voit mittailla kuuluvuuksia jos sitten myöhemmin haluat tietää tukiasemien sijainteja: https://www.taisto.org/Cellmapper

Sonera mainosti alkuvuodesta kuinka 4G:tä on parannettu Torniossa.

Ehkä sitä jossainpäin on, mutta ei se kyllä täällä Putaalla näy mitenkään. Sentään keskeistä kaupunkialuetta.

Kun ei toimi ruuhka-aikoina edes 3G. Puhelin tippuu 2G tilaan. Kiva kiva.

Tätä nyt on kestänyt vaikka kuinka pitkään (kuukausia) mutta nyt paloi sitten pinna kun kävin terveyskeskuksessa ja siellä täydet 4G LTE yhteydet. Kotona Putaalla puhelin palasi takaisin 2G tilaan.

Kyllä tähän nyt pitää joku muutos saada tai sitten Sonera saa ruveta hyvittämään tätä rahallisesti kun kerran palvelut ei pelaa edes sen vertaa että edes 3G asiakaana pääsisi tukiasemalle sisään päiväsaikaan.

Kuule, ei tarvitse mennä edes pohjoiseen niin on kaikilla operaattoreilla katvealueita! Täällä Mäntyharjulla kotiosoitteessani ei toimi millään operaattorilla 3G tai 4G. Puhelimetkin on pakko aina vaihtaa 2G verkkoon kun tulee kotiin, muutoin ne yrittävät roikkua 3G:ssä ja puhelut puuroutuvat ja pätkivät. Mobiilista netistä ei tietoakaan.

Tästä huolimatta, kaikkien operaattoreiden kuuluvuuskartat lupaavat hienoja nopeuksia ja 4G:tä + 3G:tä tänne!

Onneksi on sentään paikallisen puhelinyhtiön vetämä valokaapeli, niin nettihän tietysti toimii kuin unelma.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Ei operaattori sinulle mitään hyvitä. Tarjotaan irtisanomisvaihtoehto. Soneralla ei ole velvollisuutta tarjota 3G yhteyttä kotonasi. Riittää että tarjoaa 1Mbps laajakaistan toimivana ja saa olla mikä tahansa tekniikka (Yleispalveluvelvoite) jonka hinta on 39.90€/kk + asiakas maksaa kaikki asennuskulut. Jos asunnossasi saatavilla ADSL yhteys esimerkiksi niin 1Mbps täyttyy hyvin sielä.


 


2G riittää hyvin puhelinyhteyksiin. On silti erikoista silti ettei 3G / 4G toimi ollenkaan käyttökohteessasi, varsinkaan kun käytössä matalampi 800Mhz LTE taajuus joka menee esteiden läpi paremmin kuin 900Mhz 2G yhteys. 


 


Mikä puhelin sinulla on? Puhelimen modeemi vaikuttaa mobiiliyhteyksien toimintaan.

Vuosi on 2018 ja 4G:n kuuluvuus & nopeus verrattuna Elisaan on edelleen heikko Pirkkiö-Kokkokangas-Pudas akselilla.

 

Ehkäpä sitten 2028..

 

 

Vastaa