Asiakaspalvelun hurmaa!


Moi!

 

Mikäs neuvoksi? Olen tapellut Soneran teknisen aspan kanssa nyt 3-4 kertaa ja eivät vain kerro minulle Espoon Mikkelän lähintä 4G tukaria - tai siis tiedän että se on tuo joka on tuossa kirkkojärventien kupeessa (espoon keskuksen lähellä) oleva mutta tarvitsisin Cell Id numeron jotta tietäisin milloin ulkoantenni nappaa oikeaan tukariin.

 

Tällä hetkellä pyyhkii yli tai ohi koska ei osu siihen.

 

Aikoinani (noin 1 kk sitten) sain tuon Id:n mutta se lappu on hukkunut. Eli lievää hankaluutta suuntauksessa kun eivät kerro kohdetta tarkasti eivätkä edes cell id:tä jotta tietäisin milloin on kiinni oikeassa tukarissa. Loistavaa asiakaspalvelua!!

 

Jos joku Soneran liittymän omistaja ajelee Espoon keskuksen liepeillä niin viitsittekö laittaa Cell Mapperin päälle niin saisin ne tiedot sitten... Ei nyt ihan tätä varten viitsisi käydä hakemassa korttia Soneralta / leikellä tuota simmiä joka on mokkulassa kiinni...

 

Olen sanonut aspaan monta kertaa että noiden salailussa ei ole mitään järkeä / hyötyä koska kysymys on vain viitseläisyydestä - mutta ei mene jakeluun. Pakko se kai kohta on hakea päiväksi testiin simmi...

24 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tukiasemien tarkkoja sijainteja ei voida antaa turvallisuus syistä. Meidän tekninen asiakaspalvelu pystyy kyllä kertomaan ilman suunnan, mihin omaa antennia kannattaa suuntailla. Tämä tieto siis riittää asiakkaalle, jotta pystyy parhaan signaalin saamaan liittymälleen. Tämän tiedon olet ilmeisesti myös saanut?

Näitä tukiasemien numeroita (cell id) ei myöskään luovuteta asiakkaille, ne on operaattorien omaa tietoa. Näillä numeroilla ei ole myöskään asiakkaalle mitään käytännön hyötyä.

Huoh... "Turvallisuussyyt"... Täytyy sitten hakea se Soneran liittymä kännyyn ja skannata ne tukarit...

Ja... Meiltä päin samassa suunnassa on useampikin tukari ja tuota CellId:tä tarvitsen jotta tiedän antennin lukittuneen oikeaan mastoon... Kun olet niin varma min miten muuten sen voisin tietää?

Piti siis kirjoittaa: Kun olet niin varma niin miten muuten sen voisin tietää?

 

Kyseinen tieto on nähtävissä HiLinks sovelluksella joka tulee teidän Sonera Brändätyn Huawei e3372 tikun mukana.

 

Eli jos kerran olet sitä mieltä etten ko. tietoa tarvitse niin mistä tiedän että yhteys on lukittunut tuohon parhaaseen tukariin kun kuitenkin koko ajan yhteydessä tapahtuu laadullista heilumista? Eli pelkkaa RSRQ ja signaalin tasoa tuijottamalla asia ei parane. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Samaa mieltä... Cell ID tiedot tarvitaan että päätelaite tietää missä tukiasemassa on... Mutta operaattorit ei luovuta tietojaan... Onneksi päätelaitteesta, kuten Android näkee kätevästi mitä Cell ID:tä käyttää. Lisäksi Cellmapper sovellus näyttää Cell ID:n ja sen sijainnin kun on skannannut alueita.

Jep jep... edelleen odotan vastausta tuohon kaikkitietävään kommenttiin että en tarvitse Cell ID:tä. Noiden antennien suuntaaminen on tarkkaa hommaa ja täytyy muistaa että välttämättä sitä konnektia ei synny oikeaan tukariin laittamalla antennit aivan kohti vaan joskus ne pitää olla hieman "vinossa". Nyt ollaan arvauksen perusteella tekemässä asioita kun ei tiedä onko lukitus oikeassa tukarissa.

 

Torpasta katsottuna parikin tukiasemaa on aika lähellä toisiaan ja veikkaan että jostain tulee "parempi" yhteys kauempaa mutta laadullisesti se on heikompi koska RSRQ on -11 db ja kaista ei lähellekään sitä mitä pitäisi olla Full 4G yhteydellä. Harmi kun maksavaa asiakasta ei haluta auttaa sitten loppujen lopuksi kuitenkaan...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Vertasin tietoja CellMapper:n tietoihin meidän tukiasemakarttoihin ja en kyllä niihin luottaisi juurikaan. CellMapperissa näkyy sellaisia tukiasemia, mitä ei ole olemassakaan. Tai niiden sijainnit ovat pielessä monta sataa metriä, mikä on taas merkittävää mikäli haluaa suunnata antennit oikein.

 

Meiltä ei anneta näitä solun tietoja, ne ovat luottamuksellisia.

 

Mikkelän alueen lähin LTE-tukiasema on yhä Nimismiehenpellon tukiasema. Riippuu mikä sinun osoitteesi on, koska Espoon torilta tulee kuuluvuutta myös Mikkelää kohti. Suosittelen ottamaan yhteyttä Soneran Omien Sivujen kautta meihin, mikäli et halua näin julkisesti osoitettasi ilmoittaa.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tosiaan Cellmapper ei ole 100% tarkka vaan laskennallinen... Cellmapperiin ilmestyy silloin tällöin haamutukiasemia joita siis ei ole olemassa mutta ne on helppo nähdä... Tässä esimerkki Turun Kärsämäessä:

 

 

Tässä esimerkissä tuo tukiasema joka on merkattu punaiseen laatikon sisälle on haamutukiasema. Se ei tosiaan ole tossa missä näkyy... punaisena Cell ID tiedoissa Maximum Signal (RSRP) arvolla näkee onko tieto luotettava. Yli -100dBm arvot ovat todella epäluetettavia ja todennäköisesti signaali heijastuu jostakin... Näin käy usein mobiiliverkossa. 

 

@McPaHa  halusi Cell ID tiedon jotta voisi lukita yhteen tukiasemaan oman päätelaitteen. Jos sitä ei voi tehdä niin päätelaite valitsee aina "parhaimman" yhteyden. Ja jos on useita tukiasemia lähekkäin, niin yhteys pomppii usean tukiaseman välillä ja tämän takia signaali pätkii. Mutta eihän niitä luovuteta tietenkään... Pakko sitten itse tehdä töitä senkin eteen... Edes tukiaseman sijaintia ei julkaista... 

 

 

Esimerkkinä toinen Turun tukiasema Satakunnantien varrelta. Tämä on luotettava, näkee Maximum Signal (RSRP) arvosta, joka on -65dBm alle... sekä siitä että Cellmapper näyttää mustalla alueilla mihin se kantaa. Toki tukiasema voi kantaa pidemmälle lisäantennien ja päätelaitteista riippuen. Sekä väri (vihreä) kertoo jo että signaali on hyvä. Tukiaseman sijainti saattaa heittää 100m tai enemmänkin... siksi pääasiassa on hyvä että voi käsin lisätä tarkemman tiedon tukiasemasta. Linkki: https://www.google.fi/maps/@60.46764,22.245126,3a,82.3y,34.17h,94.98t/data=!3m4!1e1!3m2!1sonTOP2C6K8AoBeVXyfPLsw!2e0

 

Punaisella laatikolla lisäksi olen lisännyt tietokantaan tarkat tiedot tukiaseman sijainnista ja mitä taajuutta tukiasemassa on. Lisäksi jossakin tukiasemiin on lisätty lisätietoa tarvittaessa. Minulle voi laittaa vaikka yksityisviestinä jos haluaa lisätä Cellmapperiin lisäinffoa tukiasemasta / sijainnista. 

 

Lopuksi vielä:

 

Cellmapper ei ole tarkoitettu 100% varmaksi... totta kai teillä on tarkat tukiasema kartta missä ne sijaitsee. Jos ei olisi, olisin todella huolestunut siitä. Dokumenttaatiossa on aivan kaikki tiedot missä tukiasemat sijaitsee... Cellmapper perustuu laskennalliseen arvioon signaalin voimakkuuden perusteella. Maasto vaikuttaa heti tukiaseman sijainnin laskemiseen. Siksi on hyvä että Cellmapperiin voi kirjoittaa lisätietoa tukiaseman sijainnista. Hyvässä maastossa Cellmapper on todella tarkka. Cellmapper toimii parhaiten kun kiertää tukiasemaa ympäri, eli heti kun saa tukiaseman sijainnista arvion 100-500m tarkkuudella, voi lähteä kiertämään tukiasemaa ympäri ja sijainti tarkentuu. Cellmapper helpottaa tosi paljon tukiaseman metsästystä... Teidän ilmansuunta ohje helpottaa onneksi Cellmapperin käyttöä... Säästää vähän vaivaa kun tietää mistä lähtee Cellmapperin kanssa liikkeelle.

 

 

Ilmeisesti PiaJo on Soneralla töissä koska puhuu "me"-muodossa...

 

"

Meiltä ei anneta näitä solun tietoja, ne ovat luottamuksellisia.

 

Mikkelän alueen lähin LTE-tukiasema on yhä Nimismiehenpellon tukiasema. Riippuu mikä sinun osoitteesi on, koska Espoon torilta tulee kuuluvuutta myös Mikkelää kohti. Suosittelen ottamaan yhteyttä Soneran Omien Sivujen kautta meihin, mikäli et halua näin julkisesti osoitettasi ilmoittaa."

 

Vielä kerran... en halua - eikä ole tarvetta huutaa koko maailmalle tuota CellId numeroa - sen saan selville sitten CellMapperilla ja se on ainoa tieto minkä tarvitsen koska tukiaseman näen silmilläkin.

 

Mutta olipa erittäin mielenkiintoinen kommentti... noin 5 puhelun jälkeen olet PiaJo ensimmäinen joka sanoo että lähin tukari onkin Nimismiehenpellon suunnalla! Tosin ymmärtänette että siitä tiedosta ei minulle ole mitään hyötyä koska en kuitenkaan tietäisi onko yhteyteni lukittunut mihin tukiasemaan. Eli kaikkein oleellisinta olisi tietää olevansa kiinni parhaassa mahdollisessa tukarissa jonka jälkeen ei tarvitsisi enää käännellä ja ihmetellä ja elää epävarmuudessa (nyt sitä minun on mahdotonta tietää).

 

Onko Mikkelän alueelle tai tänne suuntaan tulossa parempaa peittoa? Tällä hetkellä Mikkelässä lähellä ABC Delin ja Mikkelän koulun välissä noin suurinpiirtein ei saa kahdella ristipolarisaatioon asennetulla ulkoantennilla kuin noin 30 Mbits download nopeutta maksimissaan (ostettu 150 MBits). Signaalin voimakkuus noin 80%, RSRQ noin -10 db eli jos noin 150 € antennipaketilla ei saa tämän nopeampaa niin pitäisikö peitolle tehdä jotain?

 

edit: huom: "Tai niiden sijainnit ovat pielessä monta sataa metriä, mikä on taas merkittävää mikäli haluaa suunnata antennit oikein."

 

Väännän tämän vielä rautalangasta:

 

  • Tiedän missä Kirkkojärventien tukari on  (ajan siitä ohi joka päivä) ja pystyn helpohkosti tekemään sinne suuntiman.
  • En tiennyt että Nimismiehenpellolla olisi parempi tukari (täytyy käydä vilkaisemassa missä se on) joten saan sinnekin suunnan...
  • Suunta ei ole ongelma (sen tekin kerrotte)
  • Mutta joskus eri asioista johtuen se antennien kohdistus ei tehdäkään suoraan siihen tukariin vaan ohi riippuen tilanteesta joten siksi suunta ei riitä vaan pitää olla tieto siitä CellID:stä jotta näkee olevansa kiinni oikeassa tukarissa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

On Soneralla... siksi Soneran logo ja ammattilainen nimike...

 

Olisi kiva tietää mikä koulutus näillä ammattilaisilla on... 

 

Cellmapper on ainut tapa saada Cell ID tieto kätevästi esille Androidilla... On muitakin sovelluksia mutta Cellmapper tallentaa tiedot kartalle josta joku muukin pystyy napaamaan ne...

 

Ja lisäys @PiaJo :lle että onko ilmansuuntakaan tarkempia kuin Cellmapper... "Se on pohjoisessa", "etelässä 100m päässä" ->  100m arvio oli oikeasti useita satoja metrejä... niin Cellmapper jopa voisi olla luetettavampi jos on hyvin skannattu alue. Jos on huono niin käyttäjä voi itse ottaa puhelimen ja liikkua alueella niin kyllä sijainti tarkenee... Vikapalvelun yhteydessä sain aika kauan ystävällisen asiakaspalvelin kanssa keskustella lähimpien tukiasemien sijainnit... Minä kun en ymmärrä ilmansuuntia... ja "arvoita"... Vielä lisäksi kun tiedän missä on tolppia... Ne kun näkyy kun kävelee ulos... ja kerrostalojen / vesitornien päällä / seinällä...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Meille asiakkaan tarkka osoite on tärkeä tieto, koska tukiasemissa on suuntauksia vaihdellen eri ilmansuuntiin. Tätä tietoa ei näy mistään, ei edes CellMapperista.

 

Nimismiehenpellon LTE on otettu käyttöön tämän vuoden tammikuussa. Mikkelän asuntoalueen olemassa oleviin 3G-tukiasemiin ei ainakaan muutamaan kuukauteen ole suunnitteilla LTE-verkkoa.

 

Meillä on käytössämme eri järjestelmät, mistä katsomme tulevaisuuden suuunnitelmat ja tämän hetkiset tukiasemat. Tietoja pystymme antamaan täältä mahdollisuuksien mukaan, tarkempia tietoja tukiasemista emme kuitenkaan voi kertoa.Tiedot ovat ainoastaan yrityksen omia, eikä niitä luovuteta tietoturvan vuoksi. Ne ovat luottamuksellisia tietoja.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

En ole antennien suuntaamisen asiantuntija mutta tulipa mieleeni että kerran tuollaisen yksilöivän tukiaseman tiedon näkee niin voisiko tukiaseman valinnan tehdä niin että tsekkais tukiasemat mitä ko suunnasta tai suunnista löytyy ja niiden id-tiedot. Sitten jokaisen tukiaseman kohdalla vähän mittailuja ja se minkä kohdalta saa parhaimmat luvut niin hakisi sen jälkeen sen kyseisen tukiaseman ja alkaisi käyttämään yhteyksiä sen kautta? Meniskö se noin?


 


Tuolla olkitu kyseli koulutuksista mitä meidän työntekijöillä on, meillä on töissä rautaisia ammattilaisia töissä :)

Kysymys taitaa olla siitä, että asiakkaalle ei kerrota hänen tarvitsemaansa tietoa, jonka hän tosin pystyy vaivaa näkemällä itsekin selvittämään. Operaattori vetoaa turvallisuussyihin, nimittää sitä luottamukselliseksi tiedoksi, yksi jopa väittää, ettei asiakas edes tarvitse tietoa, mutta asiakas kokee sen kiusantekona ja huonona asiakaspalveluna. Jota se kieltämättä onkin.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@TeroRe kirjoitti:

En ole antennien suuntaamisen asiantuntija mutta tulipa mieleeni että kerran tuollaisen yksilöivän tukiaseman tiedon näkee niin voisiko tukiaseman valinnan tehdä niin että tsekkais tukiasemat mitä ko suunnasta tai suunnista löytyy ja niiden id-tiedot. Sitten jokaisen tukiaseman kohdalla vähän mittailuja ja se minkä kohdalta saa parhaimmat luvut niin hakisi sen jälkeen sen kyseisen tukiaseman ja alkaisi käyttämään yhteyksiä sen kautta? Meniskö se noin?

 

Tuolla olkitu kyseli koulutuksista mitä meidän työntekijöillä on, meillä on töissä rautaisia ammattilaisia töissä :)


Kyllä juuri näin... Eli Cell ID:n avulla voi lukita tiettyyn tukiasemaan...

"rautainen ammatilainen" on hieman laaja käsite...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Se on semmonen homma että kiusaaminen missä asiassa tahansa olisi lyhytnäköistä hommaa, ei me sellaista harrasteta. Ymmärrän että asia voi näyttää siltä mutta kiusallaan emme toimi näin.


 


Miksi kiusaisimme asiakkaita tässä asiassa? Jotkut asiat tai tiedot ovat vain sisäiseen käyttöön :)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Emme asiakkaita kiusaa tai täällä panttaa tahallaan tietoja. Pyrimme auttamaan kaikkia asiakkaitamme saaravilla olevien tietojen kanssa parhaamme mukaan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Niinpä... yrityssalaisuudet... 

 

Ei auta muuta kuin Cellmapper Androidiin ja menoksi.. Kyllä sillä pärjää jo aika pitkälle...

No katsopa kartasta Riksikujan päässä olevia taloja (espoo) vaikka tuosta kohtaa 60.207308, 24.632207 (jossa taloni ei ihan ole mutta riittää minulle) ja kerro asteen tarkkuudella sitten oikea (ja muut mahdolliset suunnat) parhaille LTE-tukareille ja about etäisyys niin aletaan suuntailemaan. Tuo tietohan on luvattu eikös?

 

Vielä parempi vaihtoehto tuolle asteen suunnalle on antaa välistä joku kiintopiste mihin "tähtään" koska google mapsilla voi vetää suoran linjan ja katsoa se siitä... Otat ruutukaappauksen kartasta ja merkkaat siihen kiintopisteen (mahdollisesti myös vaihtoehtoisiin tukareihin) niin sitten olen tyytyväinen.

 

Kiintopisteellä tarkoitan annetun position ja tukiaseman välillä olevaa kohdetta jonka molemmat ymmärrämme samaksi (risteys, talo tms). mutta kun ruutukaappaus löytyy niin silloin alkaisi ymmärrystä olemaan. Asiakaspalvelua odotellen...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Espoon Kirkkojärven tukiaseman ja Riksakujan väliin jää Kannussilanmäk. Riksakujasta itään olisi suuntaus 90 astetta Kirkkojärven tukiasemalle, mistä olisi kenties paras yhteys LTE-verkosta.

 

Espoon keskuksessa on meidän yksi LTE-tukiasema, mutta siitä suuntaukset ovat länteen ja luode-pohjoiseen. Tosin, näiden kahden tukiaseman suuntauksien sektoreiden tarjoama kuuluvuus kattaa 4G-verkon toimivuuden ja sen kattavuuden.

No ei tämä mene niin kuin elokuvissa...

 

Tarkoitiko Kannunsillanmäki nimistä tietä? Tie jossa asun on Riksikuja ei Riksakuja.

 

Ja en ihan ymmärtänyt viestiäsi. Kirkkojärventien kupeessa on siis yksi tukiasema "jonka väliin jää Kannunsillanmäen tie" onko näin? 

 

Ja sen lisäksi Espoon keskuksessa on toinen tukiasema jonka suuntaus on länteen ja pohjoiseen? (tämä ilmeisesti Siltakadun korvilla?).

 

Nyt on antenni suunnattu "oikeaan suuntaan" mutta haasteena edelleen on se että en mistään tällä hetkellä tiedä lukittuuko se tuohon "parempaan" vai huonompaan - nopeus joka tapauksessa ei ole mitenkään hyvä kahdella 11dB suunta-antennilla 150Mb palvelulla. 

 

Summa summarum... pyysin väliin jotain kohdetta ja tuo "tie - jos puhutaan tiestä kun lyhensit sen" on vähän huono... olisiko antaa kahden tien risteystä välillä niin olisi helpompi ymmärtää se kiintopiste?

 

Ei tässä auta varmaan kuin Cellmapperilla lähteä skannaamaan jotta saan tiedon olenko oikeassa (ja kannaltani parhaassa mahdollisessa) tukarissa kiinni. PiaJo voisi laittaa viestiä eteenpäin että ainakin täällä Riksikujan suunnassa jopa suunta-antenneilla kuuluvuus ja nopeus on aika heikko.... Aito 4G Max käytössä.

 

http://www.speedtest.net/my-result/4254775402

 

Hmm... Huomasitko että kommenttini piti sisällään kaksi kysymystä?

Espoon Riksikujan lähimpien 4G-tukiasemien sijainneista voidaan kirjoittaa seuraavasti:

 

1. Lähin tukiasema sijaitsee noin 1,3 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello 2 (pohjoinen suunnassa kello 12) lähellä Espoontien ja Kirkkokadun risteystä.

 

2. Seuraavaksi lähin tukiasema sijaitsee noin 1,4 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello puoli neljä lähellä Espoon rautatieasemaa ja kauppakeskus Espoontoria.

 

3. Kolmanneksi lähin tukiasema sijaitsee noin 1,6 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello puoli kolme lähellä Kaivomestarinkadun ja Kaivomestarinniityn risteystä.

 

4. Neljänneksi lähin tukiasema sijaitsee noin 1,9 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello 3 eli likimain kaupungintalon suunnassa.

 

Kaikki kyseiset tukiasemat sijaitsevat siis likimain idän suunnassa ja signaalin vahvuuteen vaikuttavat esimerkiksi tukiasemien ja liittymän käyttöosoitteen välinen maasto sekä rakennukset. Kaikki tukiasemat toimivat 4G-verkon taajuudella 1800 MHz. Mikäli mahdollista, voit kokeilla suunnata antennin suuntien kello 2 ja puoli neljä välillä ja seurata, mistä suunnasta löytyy vahvin signaali.

 

Sinänsä lähettämäsi nopeustestin tulos ei ole erityisen heikko, koska palvelukuvauksen mukaan Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Max -liittymissä latausnopeuden eli saapuvan liikenteen nopeuden vaihteluväli on 10-80 Mbit/s ja Aito 4G Teho -liittymissä vaihteluväli on 5-50 Mbit/s. Sonera Liikkuva Netti -liittymän palvelukuvaus löytyy täältä .

 

Riksinkujan osoitteesta noin 0,5 kilometrin etäisyydellä suunnassa kello puoli yhdeksän sijaitsevaan tukiasemaan on suunniteltu 4G-verkon käyttöönottoa kuluvan vuoden aikana, mutta tarkempi aikataulu selviää myöhemmin.

 

Toivottavasti edellä mainituista tiedoista on jotakin apua antennia suunnatessasi.

Kiitoksia vastauksestasi!

 

Tämä vastaus oli ehdottomasti paras mitä olen koskaan saanut (pl. se CellId -tieto jota en sitten teiltä saa kirveelläkään). Kuitenkin nyt on tiedossa tukiasemat ja suunnat (juurikin näin esim. risteys joka on helppo ymmärtää kohteeksi) sekä myös se että mahdollisesti tähän lähelle olisi tulossa tukiasema kannaltani "fiksuun suuntaan" ja etäisyydelle.

 

Tätä informaation antamisen (ja saamisen / kysymisen) hankaluutta kuvastanee parhaiten se että vasta edellisellä puhelulla ja nyt viestissäsi minulle mainittiin sanaakaan tukiasemasta nro 1.

 

Käytännössä tästä johtuen en ole edes yrittänyt  pohjoisempaan suuntaan vaan todennäköisesti aikaisemmin olen ollut yhteydessä tukiasemiin 2-4 tilanteen mukaan.

 

Toivottavasti alueelle saadaan tuo "lupaamasi" tukiasema koska ilman merkittävää lisäinvestointia katolle suunta-antenneihin olisi nopeus pelkällä mokkulalla käytännössä mahdoton. Toisaalta ainakin toistaiseksi olette ainoa mahdollinen vaihtoehto johtuen opengate-palvelusta.

Palaan tähän asiaan vielä kerran... Tällä hetkellä pidän sitten tukiaseman sijainnin kertomista (tai siis sitä että sitä ei kerrota) täysin hölmänä - jos tilanne edelleen on se...

 

Syy tähän on se että rakenteilla oleva tukiasema kerrotaan tarkasti ja sillä tarkkuudella mikä on riittävä. Toki tuossa voisi olla myös linkkien suuntaukset mutta parempi kuin ei mitään.

 

Mutta hulluksi tilanne menee jos valmistumisen jälkeen tuota ei sitten enää kerrotakaan...

 

Mikäköhän on virallinen kanta jatkossa?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Samaahan mieltä minä olen mutta ilmeisesti tukiaseman tieto ja suuntaus vähän salaista tietoa. Mutta onhan menty sentään eteenpäin että rakenteilla olevat tukiasemien sijainti ja taajuus sekä juuri rakennetut näkyvät parin kuukauden ajan enintään. 


 


---


 


Paras neuvo on Cellmapper sovellus jonka saa Androidille. Sillä saat aika hyvin tukiaseman suuntaukset, taajuudet ja tekniikan alueeltasi.

Vastaa