Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65001
Kirjoituksia 176698


Highlighted

Huawei B593

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

Huawei B593

1/13

Hei

 

Ostin vajaa vuosi sitten saunalahdelta tollasen huawei b593 reitittimen. 4G ei oikein toiminut koskaan kunnolla niinpä vaihdoin liittymän soneraan ja nyt on kyllä kuuluvuutta melkein täydet pykälät kokoajan. Ainut ongelma on vaan se että netin nopeus ei yllä edes 1mbit/s. Toisessa laitteessa(kännykkä) kyseinen liittymä toimii normaalist eli yli 20mbit/s. Eli kuuluvuudesta se ei ole kiinni ja lisäksi minulla on antenni talon katolla liitettynä reitittimeen eli luulis toimivan huomattavasti nopeammin mitä kännykässä mutta ei.

 

Mikähän vois olla vikana? Reititin kävi tällä viikolla huollossa mutta mikään ei muuttunu. Voikohan olla joku lukitus tai asetus mikä estää soneran liittymää toimimasta kunnolla koska purkki on alunperin ostettu saunalahdelta? Vaikka kyllä sanoivat ostohetkellä ettei oo mitää lukituksia.

 

Päivitystä yritin asentaa mutta jostain syystä reititin ei tunnista päivitystiedostoa.

 

Osaisko joku auttaa?

 

 

 

 

Vastaa
0 tykkäystä
12 vastausta
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 44 kpl

2/13

Hei!

 

Mikäli Huawein laitteessa olisi operaattorilukitus voimassa, ei laitteen kautta internetyhteys toimisi ollenkaan, joten jostakin muusta syystä kuvaamasi tilanne johtuu.

 

Minkä värinen valo palaa Huawein laitteessa signaalin voimakkuuden valojen eli pykälien vasemmalla puolella. Vihreä merkkivalo tarkoittaa 3G-verkkoa ja sininen merkkivalo tarkoittaa 4G-verkkoa. Oletko kokeillut lukita Huawein laitteen käyttämään ensin 3G-verkkoa ja testannut netin nopeutta? Tämän jälkeen voit lukita laitteen käyttämään ainoastaan 4G-verkkoa ja tämän jälkeen voit testata nopeutta uudelleen.

 

Lukitusohjeet löytyvät täältä .

 

Huollossa Huawein laite on todennäköisesti resetoitu, joten resetoinnista ei ole ollut apua. Voit kokeilla ottaa ulkoisen antennin irti Huawein laitteesta ja testata nopeuksia siten, että asetat Huawein laitteen eri ilmansuuntiin avautuvien ikkunoiden lähelle. Kannattaa testata nopeuksia myös siten, että kytket Huawein laitteen USB-johdolla tietokoneesi USB-porttiin ja otat tietokoneestasi WLANin pois käytöstä testauksen ajaksi.

 

Edellä mainittuja konsteja voi ainakin kokeilla, jotta saataisiin osviittaa tilanteen aiheuttajasta.

 

 

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

3/13

Hei

 

Laitteessa palaa sininen valo niinkö pitääki ja lukituksia olen kokeillut eikä ole ollut apua. Pakottaessa 3G yhteyteen netin nopeus on hieman nopeampi verrattuna 4Ghen, mikä on minusta outoa koska 3G:ssä palkkeja on korkeintaan 2 ja 4G:ssä ne on yleensä täydet 5.

 

USB johtoa en juuri nyt löytänyt sopivaa mutta pidän laitetta muutenkin yhdistettynä koneeseeni verkkokaapelilla niin en usko sen vaikuttavan. Olen myös koittanut WLANilla ja ei vaikutusta. 

 

Koitin myös ilman antennia eri kohdissa mutta aika heikko oli singaali eikä 4Gtä löytynyt ko hetkittäin.

 

Sillon aikanaan kun ostin laitteen saunalahdelta niin 3G verkko oli sen verran hyvä etten kaivannut tuota 4Gtä, mutta nyt 3G on heikentynyt nii ois mukava saada toimii tuo. Yks vaihtoehto ois varmaa ottaa testiin eri operaattorien liittymiä ja koittaa toimiiko nekään. Vaikka en kyllä usko olevan siitä kiinni. 

 

Tuo verkohallintasivuhan on mulla muuten erilainen koska tosiaa saunalahden alunperin. En tiedä onko sillä mitään merkitystä. Onkohan soneran vastaavassa jotai eri asetuksia tms? Ja niinkö taisin mainita soneran sivulta ladattavaa päivitystiedostoa laite ei tunnista.

 

Joo oisin varmaa jo kuopannu tuon laitteen jos en edelleen joutus maksaan siitä..:)

 

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 45 kpl

4/13

No on kyllä merkillistä. Silloin kun toisella laitteella toimii ja toisella ei niin mieleen tulee kyllä ensimmäisenä laitteen vikatilanne tai virheelliset asetukset. Tämän saman ongelman vuoksiko laite kävi huollossa? Löytyikö laitteesta mitään vikaa tai tehtiinkö sille jotain huollossa? Olikohan se siellä toiminut testattaessa?

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

5/13

Joo juuri tästä syystä laitoin huoltoon. En tiedä mitä ovat tehneet ja ovatko miten testanneet siellä laitetta. Olen laittanut heille postia ja kysynyt aiheesta vaan en ole saanut vastausta vielä. Mukana huollosta saapuessa tuli pari lappua jotain raportteja joista en hirveästi ymmärrä. Yhdestä raportista käy kyllä ilmi että on mennyt testeistä läpi.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 7 kpl

6/13

Oletko saanut huollosta vastausta, ehkä kannattaa odottaa ensin mitä kertovat sinulle sieltä. Luin tuota viestiketjua ja kerroit että puhelimessa liittymä toimii, tarkoitatko sitä, että olet testannut SIM-kortin kännykässä ja sillä saat parempia nopeuksia kuin reitittimellä samassa paikasssa?

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

7/13

Huollosta ei ole kuulunut mitään. Ja kyllä testasin kännykällä ja toimii ihn hyvin. 

 

Nyt kuitenki tilasin saunalahden neuvosta heiltä uuden samanlaisen laittteen testattavaksi ja se toimii kuin unelma. Eli vika on nyt varmasti laitteessa. Nyt vain lähetän vanhan laitteeni huoltoon uudestaan ja tuon testauksessa olevan takas saunalahdelle. 

 

Nyt sitte ootellaan taas mitä ne huollossa keksii.

 

 

Vastaa
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

8/13

Elikkäs onko tuo Soneran myymä Huawei B593s-22 mallia vaiko vanhempaa ja mitäs eroa niissä mahtaisi olla?

 

Toimiikos Soneran modeemi myös muiden operaattoreiden kanssa, jos/kun sattuu jatkossa muuttamaan pikaan D, jossa ei Soneralla ole kunnon kenttää tjms.

 

Pikahaulla en löytänyt noita tietoja Sonerakaupsta enkä täältä palstalta.

Edit NikoNo: Otsikkoa hieman lyhennetty

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Konkari ☆
Viestejä 1 234 kpl

9/13

Toimii muiden operaattorien korteilla ja Sonera varmaan myynyt molempia, mutta nykyiset ovat uudempaa mallia -s22.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

10/13

Kiittää hän.

 

Pistää laitteen tilaukseen.  Robotti Onnellinen

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.