Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62360
Kirjoituksia 170396

Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymyksetHighlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎16-11-2018
Kirjoituksia: 1
71/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet

Moro, Onko toi 3g <-> 4g ongelma jo ratkennu?

0 tykkäystä
Highlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 358
72/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet


@mikkopekka68@  kirjoitti:

 

Ainut miinus että iPhone Xs näyttää tälle eSIM-liittymälle pelkkää 3G-vaihtoehtoa 4G:n sijaan, liekö päivityksen kautta korjaantuva asia?

 


@saq00@  kirjoitti:

Moro, Onko toi 3g <-> 4g ongelma jo ratkennu?


 

Näyttääkö iPhone Xs suoraan verkkotekniikan valinta valikossa että 2G/3G eikä ollenkaan 4G:tä vai onko laitteesta valittuna 4G mutta ei löydä verkkoa sillä?

Jos sitä valintaa ei ole ollenkaan niin se ainakin johtuu puhelimesta. Applelta toki voi tiedustella että pitäisikö valinta olla olemassa tai onko tulossa.

0 tykkäystä
Highlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎14-10-2016
Kirjoituksia: 74
73/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet

Sain juuri eSIM:n käyttöön iPhone Xs:lle. iPhonen dualSIM näyttäisi olevan toteutettu siten, että vain yksi liittymä voi olla aktiivinen dataverkossa ja tälle liittymälle on valinnat 2G/3G/4G. Toinen liittymä voi soittaa/lähettää/vastaanottaa vain puheluita ja tekstiviestejä. Toiselle liittymälle on käytössä vain ”Ota käyttöön 3G”, eli jos tuo on pois niin puhelin roikkunee vain GSM-verkossa. Sillä ei ole väliä onko dataliittymä fyysisellä vai eSIM:llä.

 

Applen tukisivuilla on kuvattu aika hyvin toiminnallisuudet: https://support.apple.com/fi-fi/HT209044

 

Asiakaspalvelu ei ole kyllä vielä kovinkaan kartalla tästä. Ensimmäinen yritys puhelimitse ja asiakaspalvelija lupasi selvittää, mutta hänestä ei sen koommin kuulunut mitään. Toinen yritys chatin kautta johti maaliin. Hänkään ei tiennyt asiasta, mutta selvitti ja varmisti vielä että kaikki toimi lopuksi!

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎15-09-2018
Kirjoituksia: 1
74/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet

Tässä Apple Watch uusintaa harkitsen jenkkireissulla, voiko joku selittää että mitä erikoista Apple Watch eSIM:ssä on verrattuna iPhone tai Samsung Galaxy Watch eSIM:iin?

 

Miksei eSIM palvelu joka toimii muiden kanssa niin toimi Apple Watch kanssa?

0 tykkäystä
Highlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎14-10-2016
Kirjoituksia: 74
75/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet

En ostaisi Apple Watch Cellular-mallia jenkkilästä. Kelloista on kaksi mallia ja Amerikan manterren versio on eri malli kuin Eurooppalaisten operaattorien tukema.

 

https://www.apple.com/watch/cellular/

 

Ymmärrykseni on, Apple Watchin cellular-malli edellyttää eSIM-tuen lisäksi ainakin VoLTE-tukea verkolta. Saattaapi olla, että edellytyksenä on myös jotain muuta Apple-spesifistä. Eli ihan pelkkä eSIM-tuki ei vielä riitä. Odotellaan...

Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎27-09-2018
Kirjoituksia: 145
76/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet

Ei tosiaan voi luottaa siihen että jenkeistä ostettu cellular mallin kello toimisi suomessa eSIM kanssa

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎15-01-2018
Kirjoituksia: 20
77/174

Vs: Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymykset

Lupasin toisessa (mutta nyt jo lukitussa) ketjussa kertoa, miten Samsungin kelloon onnistui eSIM:n hankinta, kun en halunut siihen tuplaSIMmiä, vaan erillisen numeron.

Sehän toimii ihan hyvin näinkin. Liittymänä on Rajaton Lite 0,2 M, joka on saman hintainen kuin Multi-SIM, eli 6,90 €/kk. Erillisellä liittymällä on muutama etu:

 

+ turvallisuus: puhelimen liittymää ei pääse käyttämään, vaikka kello joutuisi vääriin käsiin

+ kellon ja puhelimen liittymien muutokset (esim. sulkeminen) ei vaikuta toiseen liittymään

+ erillinen liittymä tuo lisää EU-dataa käyttöön, tosin kellon datakäyttö on hyvin pientä

+ laskutuksen seuranta on helppoa, kun liittymän käytön erittely tulee omille numeroilleen

 

Mutta on erillisellä numerolla haittojakin Multi-SIM:iin verrattuna:

 

- Rajaton Lite 0,2 M on joskus hieman hidas (esim. karttoja käyttäessä), tosin viesteihin jne se ainakin minulla riittää ihan hyvin
- jos kello on eri paikassa kuin puhelin, eivät kaikki viestit välity aina puhelimesta kelloon, vaikka yleensä tämä toimiikin

- jos puhelin ei ole mukana, niin puhelut eivät tule kelloon (kuten MultiSIM:ssä tapahtuisi). Eli tämän toimiminen ilman MultiSIM:iä vaatii puhelimeen soitonsiirron, jotta puhelut seuraisivat mukana

- jos kellon omalla SIM:llä soittaa tai lähettää tekstiviestin, saa vastaanottaja näkyviin kellon puhelinnumeron, ei puhelimen puhelinnumeroa

Yhteenvetona sanoisin, että kannattaa miettiä omaa käyttötarvetta ja valita sen perusteella kumpi sopii omaan kelloon paremmin: MultiSIM vai oma numero.

 

Highlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎14-10-2016
Kirjoituksia: 74
78/174

Vs: Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymykset

Onko kukaan muu törmännyt mobiilivarmenneongelmiin eSIM-käyttöönoton jälkeen?

 

Tilanne on siis seuraava. Puhelimena on iPhone Xs. Laitteessa on oma Telian liittymä eSIM:llä ja työnantajan toisen operaattorin liittymä fyysisellä SIM:llä. Työnantajan liittymään on liitetty mobiilivarmenne, joka on toiminut mainiosti vuosia ja toimi myös tämän uuden puhelimen kanssa ennen eSIM:in käyttöönottoa. Telian eSIM:in aktivoinnin jälkeen puhelin ei ole enää vastaanottanut toisen liittymän mobiiilivarmenteen kyselyitä. Pienenä yksityiskohtana vielä, käytän puhelimen datayhteyteen Telian eSIM:in liittymää ja primääripuhelinnumerona fyysisen SIM-kortin liittymää.

 

Edit:

Itse itselleni vastaten... Testasin vielä, voiko mobiilivarmenteen toiminta olla sidottu käytössä olevaan dataliittymään. Kun vaihdoin datan kulkemaan fyysisen SIM:in liittymän kautta (jossa siis mobiilivarmenne), toimi kaikki taas normaalisti. Kun datan vaihtaa takaisin tähän vauhdikkaampaan Telian liittymään, lakkaa mobiilivarmenne toimimasta. Hupaisana yksityiskohtana: Jos soitan puhelun vaikkapa vastaajaan ja laitan tunnistuspyynnön puhelun aikana, toimii mobiilivarmenne taas normaalisti koska puhelin siirtyy käyttämään puhelun aikana kyseisen liittymän datayhteyttä.

 

Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎28-11-2018
Kirjoituksia: 1
79/174

Vs: Kootusti: eSIM, käyttökokemukset ja kysymykset

Norjassa apple watch 4 esimillä tulossa myyntiin 30.11 Telialle. Ei kai tuosta enää voi kovin pitkä matka siihen olla että sama lafka tuo palvelun saataville rajan tälle puolen?

 

https://www.tek.no/artikler/na-er-apple-watch-med-4g-endelig-pa-vei/451128

 

https://www.telia.no/apple-watch/

Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎04-11-2018
Kirjoituksia: 3
80/174

Vs: eSIM ja uudet iPhonet

Onko eSIM nyt ”sertifioitu” kun Suomen Telia mainitaan Applen sivuilla eSIM palveluntarjoajana? 

0 tykkäystä