Miksi mobiilidata ei toimi, kun jaan puhelimesta netin?

  • 28 November 2018
  • 10 kommenttia
  • 289 katselukertaa

Eli tuossa tuli kysymys. Aikaisemmin on toiminut, mutta nyt on lopettanut toimimasta. Poikaystäväni lainasi puhelintani ja yritti jakaa siitä internetin tietokeneeseensa usb:llä ja sääti siinä sit jotain asetuksia ja oli päättänyt pelata varman päälle ja tilata puhelimeen uudet asetukset telialta. Onko tämä voinut vaikuttaa siihe , että mobiilidata käyttäminen puhelimella ei onnistu enää samaan aikaan, kun jaan puhelimesta netin esim. Tabletille?


10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kerrataanpas vielä, että mitä yritit tehdä ja miten, niin osataan neuvoa parhaiten. :smileyhappy:


 


Eli siis puhelimessa (mikä merkki ja malli?) on matkapuhelinliittymä ja siinä tietenkin mobiilidataominaisuus.


 


Haluat jakaa puhelimen mobiilidataa muille laitteille.


 


Onko laitteet yhdistetty:


A) USB:n


B)WIFI (mobiilitukiasema tms. nimitys puhelimen asetuksissa):n kautta?


 


USB ja wifijako eivät voi olla samanaikaisesti päällä.


 


Jos puhelimessa jakaa datayhteyden USB:n kautta, niin mielestäni mobiilidataa pitäisi silti pystyä käyttämään puhelimessa. Sama pätee wifin kautta yhteyden jakoon.


 


---


 


Palveluasetusten tilaaminen ei käytännössä voi vaikuttaa siihen, miten tuo verkon jakaminen puhelimessa toimii. Onhan puhelinta jo kokeiltu käynnistää uudelleen?

Hei, 

 

Jaan WIFIn kautta. Ennen puhelimessa itsessäänkin toimi mobiilidata yhteyden jakamisen aikana, mutta nyt ei.  Ja ei ole WiFi ja Usb amaan aikaan päällä. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Skuuddi  Mikä on tosiaan puhelinmerkkisi ja -mallisi, niinkuin @Purnipsi aiemmin kyseli. Mikä on laitteesi ohjelmistoversio?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@PiaJo@  kirjoitti:

@Skuuddi  Mikä on tosiaan puhelinmerkkisi ja -mallisi, niinkuin @Purnipsi aiemmin kyseli. Mikä on laitteesi ohjelmistoversio?




Jep, ilman tätä tietoa auttaminen on likimain mahdotonta.:smileysad:

Oli aikessemmasta tosiaan tippunut muulta pois. Mutta honor 8 kyseessä ja puhelimessa on asetuksien mukaan Android-versio 7.0. 

@Skuuddi  Voisit kokeilla nollata verkkoasetukset siitä puhelimesta. Se poistaa kaikki aikasemmat valinnat ja luultavasti palauttaa tilanteen taas normaaliksi. Löytyy asetuksista hakutoiminnolla nollaa verkkoasetukset.

Kunniamerkki +10

Mulla on myös Honor 8 ja Android 7.0. Olen lattanut myös yhteyspisteen toimintaan jo aiemmin ja silloin vain kokeilin läppärillä ja meni nettiin.

 

Nyt kokeilin uudestaan. Eipä mennytkään enää läppärillä nettiin. Läppäri yhdisti kyllä ok. Puhelimella meni nettiin samassa yhteydessä. Miä ihmettä?

Kävin puhelimen yhteyspisteasetuksissa tekemättä mitään ja palasin valikosta pois. Läppäri pääsikin nyt nettiin, häh. Myös puhelin meni edelleen.

 

Aivan ihme homma. Joku häikkä tuossa puhelimen softassa tässä kohtaa. Toimii nyt sitten kuitenkin niin pääasia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tuostahan kannattaisi raportoida Huaweille... joku bugihan tuo varmasti on.

Kunniamerkki +10

@Purnipsi@  kirjoitti:

Tuostahan kannattaisi raportoida Huaweille... joku bugihan tuo varmasti on.


Ja v***t kannata!

Ei se mihinkään johda ja kun tähän ei enää tunnu 7.0 uudempaakaan päivitystä tulevan niin....

 

Pääasia että toimii nyt kuitenkin. Tietääpähän vasta, jos tätä ominaisuutta tarvii, niin mitä tehdä. Eli kikkailla asetusvalikossa!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Heippa, @Skuuddi! Tämä piilevä vika näyttäisi olevan viimevuotinen tapaus, jota täällä Yhteisössä ollaan aiemmin käsitelty:


https://yhteiso.telia.fi/t5/Puhelimet-tabletit-ja-muut/Netin-jakaminen-Honor-8-lla-ei-toimi/td-p/155934


 


Tammikuussa ainakin yksi käyttäjistä oli saanut toimimaan uuden Huawein OTA-päivityspaketin myötä. Jos kuitenkin edelleen tuo yhteyden jakaminen ei onnistu, niin tässä tapauksessa kannattaa kääntyä Huawein asiakaspalvelun suuntaan vian selvittämiseksi :smileyhappy:

Vastaa