Puhelimen hidas nettinopeus

  • 5 December 2019
  • 4 kommenttia
  • 284 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 7 kommenttia

Puhelimen nettinopeus. Missä vika, samassa osoitteessa 2 puhelinta ja näissä sama liittymän nettinopeus 100 mbps. Kun puhelimeen tehdään yhtäaikaa nopeustesti "speedtest" saadaan toiseen nopeus download/upload 0,88/7,59 ja toiseen puhelimeen 19,7/11,2. Molemmat puhelimet ~1-2 vuotta vanhoja. Miksi toinen puhelin on edittäin hidas ?? Mielestäni mikään sovellus ei ole päällä.  Käyttöpaikka töölö hki


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Hei @Kurut onko toisesta laitteesta nollattu verkkoasetukset/ palautettu oletukset asetusten puolelta. Sen jälkeen puhelin hakee uudet asetukset verkosta ja pitäisi toimia samalla tavalla kuin toinenkin liittymä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Internet-yhteyden asetukset eivät ole vuoden 2002 jälkeen muuttuneet, joten epäilen vahvasti asetusten nollauksen vaikuttavan yhtään mihinkään. Jos puhelimen asetukset olisivat seonneet, niin sillä ei pääsisi lainkaan internettiin.

 

Ovatko puhelimet täsmälleen samaa mallia?

 

Mikäli eivät ole, toinen on todennäköisesti nopeampaa mallia. Esim. yksi luuri on maksimissaan 150 Mbit/s ja toinen 300 Mbit/s.

 

Jos olet hukannut esitteet tai käyttöohjeet, näppärä sivusto puhelimen ominaisuuksien tarkastamiseen on GSMArena.com. Hae etsimäsi puhelimen tiedot ja avaa Network Technology rivin lopusta expand, niin saat listan puhelimen tukemista verkkotekniikoista.

 

Vaikka puhelimet olisivat teoriassa yhtä nopeita, mutta erilaisia, niiden antenneissa voi olla pieniä eroja, joista johtuen toinen kytkeytyy toiseen tukiasemaan kuin toinen. Huonolla tuurilla toinen puhelin on kytketynyt sangen ruuhkautuneeseen tukiasemaan, jossa yhteysnopeus jää heikoksi.

 

Puhelimeen puhuminen voi hidastaa internet-yhteyttä, joten teithän mittauksen ilman puheluita?

 

Onko toisessa puhelimessa käytössä VPN-yhteys? Jos on, saatoit mitata VPN-yhteyden nopeutta.

Hei ja kiitos vastauksesta.

Puelimet on eri mallia. Hidas puhelin on toiminut normaalisti ihan hyvin kesään asti 2019, mutta  ollut kesän jälkeen hidas.  En vain ole pystynyt paikallistamaan mikä hitauden aiheuttaa ?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@Kurut@  kirjoitti:

Hei ja kiitos vastauksesta.


Puelimet on eri mallia. Hidas puhelin on toiminut normaalisti ihan hyvin kesään asti 2019, mutta  ollut kesän jälkeen hidas.  En vain ole pystynyt paikallistamaan mikä hitauden aiheuttaa ?




Testasitko tuota @PiaJo mainitsemaa verkkoasetusten nollausta? Tällaiset tilanteet on toisinaan vähän mystisiä ja tuollainen pieni toimenpide voi auttaa asiassa.

Vastaa