Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?


  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Telia (toistaiseksi vielä: TeliaSonera), muuten muutti juuri brändinimensä etelänaapuri Viron lisäksi, myös pohjoisnaapurissa Norjassa, yhtiö- ja brändinimen Teliaksi (kokonaisuudessaan Telia Company).

Aiemmin Telia-nimi on toki ollut vuosia sitten käytössä myös täällä koti-Suomessammekin. Tosin Ruotsissa ja Tanskassa, Telia-nimi on ollut käytössä koko ajan, joten nyt koti-Suomi on ainoa pohjoismaa, missä eri brändi-nimi on käytössä. Tavoitteena lienee hävittää valtakunnanrajat markkinoinnissa.

Siksi voimme olettaa, että Soneran toimitusjohtajan medialle kommentoinnista huolimatta, myös Sonera saattaa muuttua lähiaikoina Suomessakin Teliaksi (Telia Suomi). Näin Myös Sonera-tuoteperheen liittymien ja palveluiden nimet saattavat näin ehkä muuttua??


32 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Minun isälläkin oli Radiolinja, sitten hän vaihtoi tuolle Telialle. Jonka jälkeen sain hänet vaihtamaan edullisempaan liittymään Soneralle :)

Yritin etsiä  Googlella Telia Finland nimeä,  mutta ei vain löytynyt.

 

Laitoin hakuun Radiolinja ja siellä kerrottiin myös tämä.  "Kun Radiolinja aloitti, Suomen vakiintunut matkapuhelinoperaattori Telecom Finland (nyk. Sonera)"...... 

 

Telia Sonera Finland on tietty tuttu. 

 

Nyt löysin jotain.  Eli se liittyy Tanskaan. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Google ei ole välttämättä paras työkalu antiikin etsimiseen. Tässä pari etusivua:

 

http://web.archive.org/web/19980626132219/http://www.telia.fi/

http://web.archive.org/web/20020127042034/http://www.telia.fi/

 

Ja lorun loppu

 

http://web.archive.org/web/20031127152723/http://www.telia.fi/

 

Jännää miten nimet muistuttaa toisiaan ja siten voi tulla sekoituksia. 

 

Wikipedia löysi niistä historiaa. Rakastan historiaa ja siksi tartuin heti tähän aiheeseen ja lähdin hakemaan enemmän tietoa. :smileyhappy:

 

Historia Suomessa

TDC Oy:n kaupallinen toiminta Suomessa juontaa kahden yrityksen - Telian ja Imatran Voiman – ja niiden omistamien ja niitä seuranneiden yritysten yhdistymiseen. Vuonna 1987 Telia aloitti Suomen markkinoilla. Imatran Voima (IVO) rakensi valtakunnallisen runkoverkon 1992 ja IVO:n omistama Telivo aloitti operaattoriliiketoiminnan 1993. Tele1 Europe perustettiin Ruotsissa vuonna 1995. 1996-1997 Telia osti asteittain Telivon IVO:lta. 1997-1998 Tele1 Europen kaupallinen toiminta alkoi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vuonna 1999 Tele1 Europe perustettiin Suomeen ja samana vuonna yritys osti Clinet Oy:n. Vuonna 2001 Tele1 Europe vaihtoi nimekseen Song Networks. Song Networks osti Telia Finland Oy:n kiinteän verkon Suomen toiminnot ja ne yhdistyivät. Marraskuussa 2004 Song Networksista tuli osa TDC-konsernia. Maaliskuussa 2005 yrityksen nimeksi tuli TDC Song Oy. Vuodesta 2008 alkaen yritys on toiminut Suomessa nimellä TDC Oy.

 

Suomessa on julkinen osakeyhtiö Teliasonera Finland Oyj ja sillä lukuisia aputoiminimiä kuten TeliaSonera, Sonera, Tele Finland, Telering, Sonera kauppa, Telecom Finland, Helpson, Päämies-Kauppiaat, Turun Puhelin ... (ytj.fi) Tuskin osakeyhtiön nimen vaihdoksella markkinaetua Suomessa saataisiin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Olen tässä seuraillut aihetta ja huomannut monia merkkejä, jotka viittaa brändin vaihtumiseen Teliaksi. Esim. Soneran mobiilivarmenteen ohjeissa luki muutaman päivän ajan "Vaihda liittymäsi SIM-kortti mobiilivarmennetta tukevaan korttiin Telia Kaupassa [...] Lähimmän Telia Kaupan löydät osoitteesta telia.fi/kauppiashaku".

 

Telia.fi-domainiin on myös tullut muutoksia. Sen IP-osoite on tässä kuussa siirtynyt Ruotsista Suomeen ja http://www.telia.fi on alkanut ohjaamaan https://www.telia.fi (johon pääsy on kuitenkin estetty toistaiseksi).

 

Muutama vuosi sitten olisin varmaan ollut ehdottomasti tätä brändimuutosta vastaan, mutta nyt tuntuu ihan järkevältä.

Vastaa