Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65835
Kirjoituksia 178412

Arris VIP 4302 kaukosäädin, bluetooth paritus (?)Arris VIP 4302 kaukosäädin, bluetooth paritus (?)

Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

Arris VIP 4302 kaukosäädin, bluetooth paritus (?)

1/30

Moi,

 

olen yrittänyt parittaa kaukosäädintä ja Arris VIP 4302 boxia bluetoothilla yhteen ohjeen mukaisesti. En ole onnistunut tässä.

 

Keskustelevat keskenään edelleen infrapunalla. Vinkkejä?

 

-Hemppa-

Vastaa
0 tykkäystä
29 vastausta

Uusi keskustelija
Viestejä 14 kpl

11/30

Onko sinulla ollut aiemmin joku toinen arriksen boxi ennen vip4302:sta?

 

Tuli nimittäin mieleen sellainen yksityiskohta tuosta 4302:n käyttöönotosta, että softan lataus rullasi 4 kertaa niin että siinä vaiheessa kun boxi buuttasi ja olisi pitänyt lähteä käynnistämään varsinaista telia viihdettä, aloittikin alusta tuon softan lataamsen... 5:llä kerralla suostui käynnistymään ”normaalisti”.

 

Voiko olla mahdollista, että tuo vanhan boxin provisiointi sotkee jollain tavalla ja boxi lataa väärän bootloaderin tms. kun boxin buuttaa?

 

Tähänkin kysymykseen olisi mukava saada Telian päästä joku kommentoimaan.

 

Ei nämä kuitenkaan ole mitään henkimaailman asioita eikä huonoa tuuria, kun kuitenkin on todettu että bluetooth-yhteys pelaa ennen varsinaisen viihteen käynnistymistä. 

 

Softaa ja bittejä nämäkin vaan on, mutta kun vikapalvelusta on vaikea saada kiinni ketään jota oikeasti kiinnostaisi...

Vastaa

Kunniajäsen
Viestejä 1 363 kpl

12/30

Kumpaa meistä tarkoitit? Mutta itselläni oli aiemmin Arris 2853.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 14 kpl

13/30

Lähinnä esapit:lta kysyin, mutta hyvä tietää että joku jolla on ollut tuo vanha, on toimnut 4302:kin.

 

Harmi, ettei tuo aloittaja ole täällä kommentoimassa että saiko joskus tuota bt:tä toimimaan...

Vastaa
0 tykkäystä

Kunniajäsen
Viestejä 1 363 kpl

14/30

esapit kirjoitti:.

Voisin kyllä hyvin mielelläni kokeilla sitä uudempaa laitetta jossa on wlan liitäntä, josko se toimisi.

 


Se oli pilotti johon yhteisön jäsenet saattoi osallistua, ehkä Telia jossain vaiheessa sen tuotteistaa ja sen saa sitten ostettua, ei ainakaan vielä taida olla Telian valikoimassa. Ehkä joku Telian edustaja osaa kommentoida?

Vastaa
0 tykkäystä

Telialainen
Viestejä 349 kpl

15/30

Kaukosäätimessä tulisi tuon BT-ominaisuuden olla tosiaan käytössä kun valot kaukosäätimessä (yläreunassa) vilkahtelee vihreänä. Jos valo on punainen niin silloin vaaditaan näköyhteys digiboksin - kaken väliin koska se toimii infrapunan kautta. Tuon infrapunan(IR) toiminta pitäisi sitten olla ihan "idiootin" varma mikäli molemmat laitteet on kunnossa. Kaukosäätimen päästä tuon infrapunan testaus on helppoa esim. kännykän kameran kautta katsomalla.

IR-signaalin testaus kännykälläIR-signaalin testaus kännykällä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BT ja IR signaalien luku/vastanotto/lähetys on kovakoodattuna laitteeseen (digiboksiin) joten tuo itse IPTV-softalataus ei tee muutoksia Hardware-firmikseen millään tapaa.

Mä kans veikkaisin nopeesti tän keskustelun perusteella että oikeesti on voinut tullakkin maanantai kake tai digiboksi teille käyttöön. Olitteko tehneet näistä vikailmoituksia vielä vai pelkästään asiakastukeen olleet yhteydessä? Nämä esimerkkilaitteet voitaisiin vikailmoituksen kautta vaikka katsoa meille testiin että saadaanko mekään näitä toimimaan. Käydään sitten jälkipuinti tässä uudestaan että miten kävi 🙂 Kannattaa vikailmoitusta tehdessä vaikka viitata tähän yhteistön ketjuun niin ei tarvitse oikeastaan muita lisäinfoja tämän osalta.

Vastaa

Uusi keskustelija
Viestejä 14 kpl

16/30

Olen itse tehnyt vikailmoituksen (häiriö 5679339).

 

Itselläni on tosiaankin sellainen tilanne, että boxi on toisessa huoneessa missä myös viritinvahvistin ja videotykki, olohuoneessa on toinen telkkari johon tulee viritinvahvistimelta myös hdmi. Olohuoneesta ei ir:n kantama riitä boxiin eikä suoraa näköyhteyttä muutenkaan ole, joten itselleni erittäin tärkeä ominaisuus tuo bt.

 

Erikoista tosiaan, kuten 2 kirjoittajaa tässä ketjussa maininnut, on se, että tuo bt toimii vielä siinä vaiheessa kun ollaan tuossa ”tehdastilassa” eli resetoinnin jälkeen softan latausvaiheessa. Siksi epäilin itse, että tuossa olisi voinut jäädä joku vanha provisiointi käyttöön joka sekoittaa.

 

Jos homma saadaan kuntoon, käyn ainakin itse kuittaamassa tänne mitä tehtiin ja millä lähti toimimaan. Tämä palsta on kuitenkin kokonaisuudessaan todella hyödyllinen Telian asiakkaille, valitettavan harvoin vaan ihmiset käyvät ongelman ratkaisua kirjoittamassa...

Vastaa

Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

17/30

Eipä lähtenyt BT futaamaan, vaikka tuntikaupalla tunkkasin kaikin mahdollisin keinoin..

Vastaa
0 tykkäystä

Telialainen
Viestejä 349 kpl

18/30

Kiitokset Yynghnuy tiedoista, katsotaan miten tämän tapauksen lopputulema on. Vikailmoituksen tiimoilta otettiinkin jo yhteyttä.

Hemppavalokuitu, olikos sinulla nyt samanmoinen tuo oire eli tehdasresettitilassa kaukosäätimen valo vilkkasee vihreetä mutta softan käynnistyessä siirtyy taas infrapunalle? Varmistelen vielä että onhan digiboksin asetuksista määritelty Menu --> asetukset --> kaukosäädin --> BT Päälle x ? 7+9 näppäimillä saa tosiaan sen BT parituksen päälle kakesta kunhan se on digiboksista myös napattuna päälle. Jos ei onnistu helposti niin laitahan vikailmoitusta tulemaan tästä omien sivujen kautta

Vastaa

Uusi keskustelija
Viestejä 14 kpl

19/30

Sehän toimii sittenkin!!! 😃 Jee!

 

Sain tänään uudet laitteet (boxi ja kaukkari) ja lähti toimimaan laakista, juuri niin kuin ohjeissa eli boxi tulille ja paristot kaukosäätimeen ja sitten odotellaan että kirjautumisikkuna tulee esiin. Jo tunnusten naputteluvaiheessa bt oli toiminnassa.

 

Mulla siis ainakin noissa vanhoissa laitteissa jotain häikkää jommassa kummassa, en uskaltanut ruveta enää sen kummemmin testailemaan ristiin kun vihdoin sain toimimaan.

 

Ilmeisesti vanhat laitteet lähtee nyt Telialle ihmeteltäviksi.

 

Mutta joka tapauksessa mun kohdalta case closed. 🙂

Vastaa

Telialainen
Viestejä 349 kpl

20/30

Sain tänään testattua tuon palauttamasi laitteiston ja ongelma rajoittui kaukosäätimeen. Ei se pariutunut minkään muunkaan boksin kanssa vaikka kuin yritti. Itse digiboksi toimi kyllä toisten säätimien kanssa täysin normaalisti.

Selvitellään saadaanko tuosta kaukosäätimestä mitään tarkempaa enää irti. Haluan kuitenkin erikseen tarkentaa että tällä kertaa kyseessä oli maanantai-kappale tämän tapauksen osalta 🙂

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.