Ohjelmakirjastojen päivittyminen


Huolimatta huolellisesta tiedonlouhinnasta, en onnistunut löytämään vastausta seuraavaan kysymykseen. Millä viiveellä ohjelmat tulevat yleensä katsottavaksi ohjelmakirjastoon? Pyöräily ei sittenkään  näin yömyöhäisellä kiinnostanut, joten ajattelin katsoa eilisen Kultakuumeen (Discovery Channel klo 22.00 - 23.00) Ohjelmakirjastosta, mutta eipä tuo ole vielä saatavilla (Klo 00.30).

Edit NikoNo: Otsikkoa hieman muokattu


7 kommenttia

Ohjelmakirjastojen sisällöistä vastaa ohjelmayhtiöt, enkä nyt löytänyt itsekään ihan suoraa faktaa aikataulusta. Mutta ei se mitään, laitetaan kyselyä eteenpäin ja palataan asiaan kun saadaan infoa lisää!


 

Saisiko niiden ohjelmayhtiöiden yhteystiedot esille tänne, niin kukin tahollaan voi olla yhteydessä sinne, koska SONERA ei ota nykyään mistään vastuussa. Palvelunhan me ostamme Soneralta...

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tähän asiaan on nyt saatu tarkennusta meidän tv puolen tuotepäälliköltä. Vastaus on aika pitkä, mutta koitan avata asiaa tässä mahdollisimman tarkasti.


HBO päivittyy sen mukaan, että sarjoista 24 tuntia USA:n ensi-illan jälkeen pitäisi olla meillä näkyvissä.  Loput ohjelmista tulee satunnaisesti ja päivittyvät tilanteen mukaan.


 


CIrkus päivittyy sen mukaan, että joka kuukausi tulee jotain uutta (joko uusi sarja tai uusi tuotantokausi): Tänne ei kuitenkaan tule läheskään yhtä paljon, kuin esim. HBO kirjastoon.


 


C More  Play – HBO sarjat tulee C More Play kirjastoon samalla aikataululla kuin meidän HBO ohjelmakirjastoon. C Morella ei kuitenkaan ole tarjolla kaikkia vanhoja tuotantokausia. Muuten C Moren päivittymisessä ei ole mitään selkeää aikataulua, eli ohjelmia lisäillään säännöllisesti. Kaikkia kanavalla esitettyjä elokuvia ei kuitenkaan lisätä ohjelmakirjastoon.


 


Viasat Film Ei ole täysin sama kuin Viaplayn oma palvelu. Ohjelmakirjastoon ei tule ihan kaikkia samoja leffoja, mitkä esitetään Viasat Film kanavilla. Tarjolla kuitenkin elokuvia laajasti eri kategorioissa.


 


Kanavien omat ohjelmakirajstot – Pitäisi olla saatavilla ohjelmakirjastosta heti ohjelman live esityksen jälkeen. Kaikille kanaville ei ole ohjelmien tallenukseen 100% oikeuksia ja silloin ei luonnollisesti myöskään kaikki ohjelmat näy.


 


NHL ja CHL ohjelmakirjastoihin pitäisi pelien tallentua heti sen jälkeen kun peli esitetty livenä.


 


Tämä voi kuulostaa vähän epäselvältä ja haasteelliselta palapeliltä, sitä se kieltämättä onkin. Kaikkeen tv:stä näkyvään sisältöön ei siis ole oikeuksia esittää sitä ohjelmakirjastosta. Toivottavasti tämä nyt hieman edes avasi näiden ohjelmakirjastojen toimintaa.

cmore ja viasat ohjelmakirjastoihin ei tule lähellekkään kaikkia uusia elokuvia, vaikka niitä pyöritetään jo kanavilla. miksi? eikös ne kuuluisi ilmestyä kirjastoihin ns ensi-illan näytön jälkeen. tympäsee kun ei jouda kytätä milloin mitäkin uutta minnekkin tulee. helpompi kun kirjastoista näkisi kaikki uudet elokuvat.

Edit NikoNo: Viesti siirretty saman aiheiseen ketjuun

Nuo kanavayhtiöt määräävät sen, mitä mihinkin kirjastoon menee. 


 


Esimerkkinä vaikkapa CMore Play; Mtv3 laittaa omaan CMore kirjastoonsa elokuvia ja määrittää, mitä elokuvia menee Soneran (tai jonkun muun operaattorin) kautta tilattuun palveluun. Se, millä perusteella päätökset tehdään minkäkin leffan kohdalla, on tiedossa vain ohjelmaa tuottavalla kanavayhtiöllä.


 


Toki on operaattorin edun mukaista julkaista kaikki mahdollinen ohjelmisto heti välittömästi, kun sen saa. Jos siis joku leffa ei tule saataville ollenkaan tai viiveellä, se on sen ohjelmaa tuottavan ohjelmayhtiön päätökellä niin.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Selvitin tätä ohjelmakirjastojen päivittymistä pari viestiä ylempänä. Kaikki elokuvat ja ohjelmat ei tosiaan tule ohjelmakirjastoon saataville vaikka ne kanavilla pyöriikin. Yksi syy tähän on elokuvien esitysoikeudet. Näissä on toisinaan hyvin tarkkoja säädöksiä, että missä ja miten niitä saadaan esittää. Ymmärrettävästi asiakkaat toivoisivat kaiken mahdollisen sisällön olevan ohjelmakirjastossa saatavilla, mutta näillä järjestelyillä joudutaan menemään.

joo,kyllä lukea osaan.mutta harmittaa kun markkinoidaan puhelimessa esim cmore ohjelmakirjastoa,kuinka kätevä on kun voi katsoa kaikki sitten kun haluaa. ja on kyllä tallentava boksi,mutta se kyttääminen milloin mitäkin tulee kehtuuttaa..ja lisäksi ei voi katsoa mitään muuta kuin tallennettavaa kanavaa. eli jos haluaisi elokuvan katsoa muuloin niin hieno lisä olisi jos toista kanavaa voisi katsoa samalla aikaa. toimiihan tuo halvimmissakin tallentavissa digibokseissa, mutta miksi ei soneran boksissa?

Vastaa