POP-postin muuttaminen IMAPiksi

  • 2 November 2020
  • 1 kommentti
  • 16 katselukertaa

Kauan sitten postia Thunderbirdiin asentaessani en ymmärtänyt POPin ja IMAPin eroa ja tulin pöytäkoneelleni perustaneeksi POP-tilin. Haluaisin muuttaa tuon tilin IMAPiksi (pyörittelen postiliikennettä useilla eri päätelaitteilla). Koneella on runsaasti materiaalia, jonka haluaisin säilyttää, ja samalla saattaa myös muilla laitteilla saataville - eli tilin poisto ja uudelleen avaaminen ei taida olla ratkaisu. Thunderbidin palvelinasetukset eivät anna koskea tuohon kohtaan.

 

Mikä neuvoksi kiitos?!


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Sähköpostiohjelmat eivät todellakaan anna vaihtaa lennosta POP- ja IMAP-protokollien välillä.

 

Siitä, kun käytin POP:pia on jo vuosia aikaa, joten en enää ihan tarkalleen muista, miten POP käyttäytyi Thunderbirdissä. Mutta tässä vinkkejä, joita voit yrittää soveltaa.

 

  1. Kytke viestien nouto tiliasetuksista pois päältä tai käytä yhteydetöntä tilaa, jotta Thunderbird ei hae lisää uusia viestejä sillä välin, kun otat vanhoja viestejä talteen.
  2. Varmista, että kaikki säilyttämisen arvoiset viestit ovat paikalliset kansiot-hierarkian alla. Mikäli näin ei ole, siirrä ne paikalliset kansiot alle. Tarvittaessa luo uusia kansioita.
  3. Poista POP-tili tyystin ja kokonaan Thunderbirdin tiliasetuksista.
  4. Luo kokonaan uusi tili Thunderbirdiin IMAP-asetuksilla.
  5. Mikäli vanhoissa viesteissä oli jotakin, mitä tarvitset useilla laitteilla, voit nyt kopioida viestejä paikallisista kansioista IMAP-tilillesi takaisin.

Vastaa