Mikä on Telia Yhteisö?

  • 18 December 2014
  • 35 kommenttia
  • 19 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10345 kommenttia

 


 


 


Tervetuloa Telia Yhteisöön, digitaalisesta elämästä ja elämänmenosta kiinnostuneiden yhteisöön. Täällä keskustellaan ja jaellaan vinkkejä esimerkiksi kännykkä- ja nettiliittymistä sekä niiden lisäpalveluista, puhelimista/tableteista ja muista laitteista, lisälaitteista- ja tarvikkeista, erilaisista online-palveluista kuten vaikka leffavuokraamoista ja niiden leffoista, appseista yms yms. Mitä näitä nyt onkaan!


 


Jäsenillämme on monenlaista osaamista ja kokemusta, ja lisää jäseniä liittyy mukaan koko ajan. Lueskele ja selaile mitä täältä löytyy tai liity mukaan, ihan kummin vain :)


 


Mukana on Yhteisö-tiimin lisäksi myös muita Telian työntekijöitä, tunnistat heidät violetista arvonimestä kuten esimerkiksi Telialainen tai Asiantuntija. He osallistuvat aina silloin tällöin keskusteluihin mutta pääroolissa olette te asiakkaat - tärkeintä on keskustelu ja kokemuksien sekä tiedon jakaminen sekä se että pidät hauskaa ja viihdyt täällä :)


 


Olen yhteisön oma yhteisömanageri tai yhteisön isäntä, ja vastaan Yhteisöstä ja esimerkiksi siitä, että Yhteisö on hyvä ja mukava paikka keskustella, verkostoitua ja hakea tietoa. Kirjoittelen ja tuotan tänne erilaista sisältöä yhdessä muiden Telian työntekijöiden kanssa, blogikirjoitusten ja videoiden muodossa. Osallistun itsekin aina silloin tällöin keskusteluun.


 


Yhteisö-tiimiin kuuluu minun lisäkseni joukko moderaattoreita ja he keskustelevat kanssanne sekä opastavat tiedon alkulähteelle. Moderaattorit vievät Yhteisössä käytyjä keskusteluita tiedoksi Teliassa eri tahoille ja tuovat aina tilaisuuden tullen tietoa takaisin tänne Yhteisöön. He ovat samalla myös perinteisiä keskustelufoorumin moderaattoreita.


 


Olen koostanut Yhteisön säännöt tähän kirjoitukseen, tutustuhan näihin viimeistään silloin kun liityt mukaan ja kirjoitat ensimmäisen kirjoituksesi.


 


Uusi yhteisöalusta sisältää lukuisia uusia kivoja ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Muutamia mainitakseni niin nyt Yhteisössä pystyy palkitsemaan erityisen hyvien ja auttavaisten viestien kirjoittajia painamalla ”Tykkää”-nappia aina kunkin kyseisen viestin kohdalla. Keskustelun aloittaja voi merkitä ratkaisuksi painamalla "Hyväksy ratkaisuksi"- nappia sellaisen viestin kohdalla, jossa oli ratkaisun hänen ongelmaansa ja näin nostaa näitä kysymys ja ratkaisu -pareja esiin myös Yhteisön hakukoneessa. Yhteisössä on kattava arvonimi- ja arvomerkkijärjestelmä ja näitä voi ansaita olemalla aktiivinen ja auttaen muita Yhteisön jäseniä heidän kysymyksissään. Ja niin edelleen.


Tulen huomioimaan ja palkitsemaan Yhteisön aktiivisempia jäseniä, täällä aiheesta lisää.


 


Yhteisö on jatkumoa vuonna 2009 perustetulle Keskustele ja kysy -palstalle. Palsta oli suosittu ja siellä olikin kuukausittain kymmeniä tuhansia kävijöitä ja sinne kirjoitettiin vuosien varrella kymmeniä tuhansia viestejä. Kiitos kaikille aktiivisuudesta vanhalla palstalla ja jatketaanhan keskusteluita täällä Klaanissa uusitulla alustalla :)


 


Siirsimme kaikki vanhan palstan viestit tänne Yhteisöön (noin 100 000kpl) ja vieläpä siten, että viestiketju jonka tuorein viesti on alle kuukauden vanha siihen voi jatkaa vielä keskustelua. Jos taasen tuorein viesti on kuukauden vanha tai yli, se ketju on arkistossa ja nämä (niin kuin muutkin) viestit löytyvät Yhteisön hakukoneella. Tieto on siis täällä tallessa.


 


Vanhalla palstalla oli ilmoitus jossa pyysimme heitä, jotka haluavat siirtää viestinsä sekä nimimerkkinsä vanhalta palstalta tänne Yhteisöön, ilmoittamaan siitä meille. Muiden kuin ilmoittautuneiden kohdalla siirsimme tänne myös heidän viestinsä tottakai ja niiden viestien kirjoittaja ja hänen nimimerkkinsä näkyy muodossa nimimerkki_. Jatkossa vanhan nimimerkin ja sen kirjoittamien viestien siirtoa sen vanhan tutun nimimerkin kirjoittamiksi emme välttämättä pysty enää toteuttamaan.


 


Voit rekisteröityä Yhteisöön kahdella eri tapaa: 1) Telia-tunnuksen (ex. Sonera tunnuksen) avulla tai 2) Luomalla Yhteisöön käyttäjätilin. Ohjeet näihin molempiin tapoihin löydät täältä (katso kohta "Aloitus"). Rekisteröityminen Telia-tunnuksen avulla kannattaa, se nimittäin helpottaa kirjautumisia: Voit kirjautua samoilla tunnuksilla sekä telia.fi:lle että tänne Yhteisöön. Ja vieläpä niin, että ollessasi kirjautuneena tänne Yhteisöön niin tietyn aika-ikkunan puitteissa pääset ilman eri kirjautumista myös telia.fi:lle. Myöhemmin myös toisinpäin. Telia-tunnus ei ole kuitenkaan pakollinen jotta pääset Yhteisöön mukaan - tänne voi liittyä kuka tahansa. Huomioithan, että jos sinulla oli tunnukset vanhalle palstalle niin et pääse niiden avulla kirjautumaan tänne Yhteisöön. Luo silloin itsellesi uusi tunnus yllä olevan linkin kautta löytyvän ohjeen avulla.


 


Yhteisö ei ole mitään ilman sen jäseniä sekä yhdessä tekemistä ja hyvää sisältöä. Jos et ole vielä liittynyt Yhteisöön niin tee se viimeistään nyt, tutustu täällä käynnissä oleviin keskusteluihin ja tuo niihin oma näkemyksesi ja kokemuksesi. Auta muita aina kun pystyt, haasta rakentavasti uusien ideoiden kohdalla, kehu ja kiitä kaveria avun saatuasi ja niin edelleen.


 


Tehdään Telia Yhteisöstä Suomen parhain yhteisö :)


 


Tero


 


EDIT 27.6.2017: Olemme nyt Telia joten muokkasin tekstin Sonera --> Telia


35 kommenttia

Toivottavasti Klaani menestyy.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Oleellista ei ole onko siellä manakereita, neuvonantajia vai mitä, vaan se, kuinka nopeesti ongelmiin ja palautteisiin vastataan kunnollisesti!

 

Blogit vievät turhaan aikaa, kun pitäisi olla vastaamassa palstalla kysymyksiin.

 

 

...ja äkkiä takasin Viihde ja Kaapeli-TV omiin keskusteluosioihinsa!!!!

 

 

Osittain samaa mieltä DigiHate, nopea ja kunnollinen vastauksen saaminen on aina ensisijalla, jotta ongelmat saataisiin mahdollisimman nopeasti korjattua, ja myös ilman että asiakkaan tarvitsee erikseen soittaa Soneralle. Itse pidän todella tärkeinä juurikin tämän kaltaisia foorumeita mistä voi kysyä apua. Mun mielestä kyllä Neuvonantajat antaa osaavan kuvan foorumista, se että foorumilla ei olisi ollenkaan Neuvonantajia voisi antaa foorumista ihan toisenlaisen kuvan, jolloinka asiakkaat päätyisi useammin soittamaan Soneralle kuin ilmoittamaan vian foorumille.

 

Voit ehdottaa tuota Viihde ja Kaapeli-TV osiota täällä:

 

http://klaani.sonera.fi/t5/Klaanin-kehitysideat-ja/Kehitysideat-ja-toiveet/m-p/96625#U96625

Btw, alko mietityttämään tuo että mulla oli myös viestejä tuolla Soneran Kysy Verkossa palstalla, en ole varma tarkoittaako se juuri sitä vanhaa palstaa (Vanhan Palstan Soneralainen), en tiedä onko vanhaa palstaa enää olemassa, mutta oli mulla siellä muutama viesti.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Vanhaa palstaa ei ole enään olemassa... Vanhat viestit on siirretty tähän uuteen palstalle, Sonera Klaaniin.

 

Tämä myllerretty keskustelupalsta hakee linjaansa ja muotoaan. Vanha palsta oli Soneran parasta palvelua esittäessään julkisesti Soneran vastauksia käyttäjien ongelmiin. Uudet vetäjät ovat halunneet laajentaa kuvaa. Tarve katseenkestäviin Soneran ongelmaratkaisuihin ei ole kadonnut mutta tilaa ongelmaratkaisuakin laajemmalle käsittelylle on jos näkemystä ja resursseja riittää.

Hiljaa hyvä tulee, kyllä Klaani-sivustosta vielä hyvä saadaan kunhan kaikki viat on korjattu ja lisää ominaisuuksia lisätty.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Ehdottomasti tästä tulee hyvä. Alusta on parempi kuin vanhassa keskustelufoorumissa. Täällä on myös mahdollisuus, että porukka tulee tutummaksi kun jokaisella on oma profiilinsa, missä voi kertoa itsestään. Edelleen halutaan jatkaa avoimella linjalla ja käsitellään erilaisia asioita täällä julkisesti. Meidän moderaattorien tehtävä on tuoda viestiä Soneralta tänne yhteisöön ja yhteisöstä Soneran suuntaan. Täällä ei voida asiakastietoja käsitellä, mutta monista asioista riittää yleisluonteisempi keskustelu ja avunanto!

 

Varmaan enemmän - sanotaan vaikka viikottain - paikallapistäytyjille muodostuu "sisäpiirin" käytäntöjä, mutta tärkeä on pitää käyttö satunnaiselle avunhakijalle äärimmisen selkeänä ja ymmärrettävänä, muutoin uudistus on huononnus.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@aina ehdottomasti näin. Itse olen iloinen siitä, että täällä on löytynyt heti Klaanin alkutaipaleella jo useita aktiivisia kirjoittelijoita. Jokainen pystyy tuomaan sen oman osaamisen ja panoksen koko yhteisön käyttöön. Ajan myötä tänne kertyy hieno tietopankki, josta satunnaiset lukijat voivat löytää moniin ongelmiin helpot ratkaisut.

Se kans piti kysyä että miten tuo Profiilin arvo lasketaan? Tarkoitan siis noita Talonpoika yms. Nouseeko arvo viestien määrästä vai?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Juuri noin, ensimmäiset arvonimet tulevat puhtaasti viestimäärien perusteella. Tietyssä vaiheessa mukaan astuu myös muita kriteitä - mm. Kehujen määrä ja annettujen ratkaisujen määrä :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Vois noi kaikki "arvonimet" ja näköjään aloitetut roskapostimaiset "Klaanipostit" ensimmäisenä heittää romukoppaan tai sitten luoda tätä hömppää varten niitä nimenomaan kaipaaville ihan oma osionsa...

 

Kas kun Sonerassa on alettu panostamaan Valitut Palat -tyyliselle ("olet jo ohittanut niin ja niin monta arvontavaihetta ja oot ties minkä arvoinen asiakas saadessasi meiltä tämän kirjeen ja blaablaablaa.....") lapselliselle linjalle.

 

 

Esim. tällä hetkellä odottaisin paremminkin tietoja, jotta miksi SoneraSopiva-liittymän puhelu- yms. tiedot ja sitä myöden saldot ovat aivan persiillään (=esim. puheluista puuttuu n 80%) tuolla Omat Sivut -osastolla?

 

 

 

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Uuden jäsenen liittyessä Klaaniin arvonimiä kertyy vähän nopeampaan tahtiin kuin myöhemmin, joten erilaisia ilmoitusviestejä lähteepi alussa vähän enemmän kuin sitten myöhemmin. Tarkoitus ei ole tottakai ketään niillä ärsyttää kuitenkaan. Pelillistävät elementit ovat yleisiä Klaanin kaltaisissa yhteisöissä mutta se on ihan totta ettei ne kaikkia kiinnosta, tähän mennessä ei ole kuitenkaan tullut palautetta aiheesta ja hyvä niin.


 


Klaanissa on suuressa osassa sen jäsenet ja heidän osaamisensa. Täällä on toki mukana soneralaisia ja minäkin täällä pörrään mutta me emme ole täällä aina joten tiettyihin kysymyksiin jos Klaanin jäsenet eivät tiedä vastausta tieto tulee sitten meiltä mutta esimerkiksi viikonloppuisin emme ole itse täällä paikalla. Akuuteissa kysymyksissä meillä onkin 24/7 auki oleva chat-kanava (löytyy Omilta Sivuilta "Kysy meiltä"-linkistä), sieltä saa apua aina ja varsinkin niissä tilanteissa joissa tarvitaan asiakastietoja yksityiskohtaisiin probleemeihin.


 


Tuosta puheluerittely- ja saldotiedosta kävinkin vastaamassa toisaalle, käyhän sinä ja muut lukemassa se täältä --> klik

Samaa mieltä noista "arvonimistä" sun muista "klaaniposteista". Jos kakarat tykkäävät tuollaisesta, niin tehkää niille oma hiekkalaatikko. Useimmat täällä ovat aikuisia, jotka etsivät ratkaisua ongelmiinsa, eivätkä ole metsästämässä "arvonimiä". *******n lapsellista touhua.

 

Takaisin asialinjalle, olkaa hyvä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Yksi pieni mutta hyvä vinkki @DigiHate ja , Lithiumissa noita sähköposteja voi säätää aika kattavasti, käykäähään ruuvaamassa mieleiseksenne tämän sivun kautta. Esimerkiksi ilmoitukset uusista bagdeista voitte estää kohdasta "Ansaitsemani merkit".


 


Näin voitte keskittyä paremmin teille oleelliseen :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Vielä voisi Klaanipäällikölle sen verran kommentoida, että voisitte käyttää kansantajuisia ilmaisuja, kun annatte ohjeita/vinkkejä:  Ainakaan minä en tajua, jotta mistä ihmeen LITHIUMISTA on kyse, kun neuvotaan, missä jotain säätöjä pystyy tekemään....  Ilmeisesti kyse on jostain oman profiilin osion säädöistä, mutta mainitulla käsitteellä jää luu kouraan... :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Lithium on tämä yhteisö/foorumialusta jolla me nyt kaikki kirjoitellaan, samaa alustaa käyttää mm. Spotify ja Playstation omissa yhteisöissään. Tämänkin sivun alareunassa on pieni "Powered by Lithium" -logo sen merkiksi että heidän alustaa tässä tosiaan käytetään ja siitä pääsee heidän sivuilleen tutustumaan. Iso jenkkitoimittaja kyseessä :)


 


Mutta kiitos tuostakin palautteesta, tärkeä asia joka pitää huomioida aina :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Ok, kyse siis Keskustelupalstan "root-softasta".  Soneran (ei nörtti-) palsta-asiakkaan kannalta moinen on kuitenkin likimain hyödytön tieto.  

 

Oikea ohje Soneralta tulevien viestien säätöön olisi siis, että "Mene Klaani-pääsivulle ja valitse sitten profiililaatikostasi 'Omat asetukset' ja edelleen avautuvalta sivulta välilehti 'Sähköpostiasetukset ja kirjanmerkit' ja sieltä edelleen 'Ilmoitusasetukset' ja tee haluamasi säädöt".  Aika monen mutkan takana siis..

 

Ilmoitettu suora linkkikin on ok, mutta neuvonnassa tulisi kuitenkin mielestäni (myös) esittää, miten joku asia tehdään, kun ollaan aihealueen (tässä tuo 'Klaani') pääsivulla - eli reitti haluttuun kohteeseen/toiminteeseen.

 

Anteeksi, että olen vähän nipo näissä kommenteissani, mutta ylimalkaiset ohjeet - ja epäoleellisilla teknisillä käsitteillä neppailu ärsyttää... ;)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Ei tässä mitään prassailla eikä varsinkaan neppailla, ajatukseni taisi olla siinä että kun alusta on tosiaan Lithiumin ei meidän omaa tuotantoa jolloin tiettyihin asioihin voimme vaikuttaa ja tiettyihin emme. Esimerkiksi tuo polku jonka päästä ko. asetukset löytyvät siihen emme voi vaikuttaa, ne löytyvät tietyn polun päästä ja sen kanssa on elettävä 🙂 Voimme muokata asetuksien nimiä/niiden valikoiden nimiä mutta edelleen se sama polku on edettävä jotta ko asetukset löytyvät. Siksi myös koin että se suora linkki on tässä kohtaa helpompi, mutta makuasioita toki.


 


Olen tekemässä parhaillaan kuvallisia ohjeita muutamista tärkeimmistä ominaisuuksista Klaanin käyttämisen suhteen. Toivottavasti ne ovat myös sinun mieleesi mutta kieltämättä vähän pelottaa etukäteen että miten minulle käy kun kerroit olevasi nipo 😉 Julkaisen ne kunhan olen muutaman ohjeen tehnyt pohjalle ja teen niitä sitten yksitellen lisää.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Eiköhän tästä jotenkin selvitä... :)

Kättelyssä voisi esitellä keskustelualueelle saapujalle oleellisen ymmärrettävin termein. Melkein kaikki tulijat tarvitsevat ratkaisua ongelmaansa Soneran palveluissa, eivät ole tulossa leikkimään hiekkalaatikolle. Nopeasti tulisi päästä ainakin Soneran vanhan "Keskustele- ja kysy" sivuston tasolle ongelmien ratkaisussa ja käyttäjien tuessa. Vaikka tänne on tarjottu myös ei-soneralaisille paikka päteä, vastuu maksullisten palveluiden asiakastuesta pysyy Soneralla.

 

 

--===***===--

http://klaani.sonera.fi/ on keskustelusivusto Soneran palvelujen ongelmien ja muitten informaatiotekniikan aiheiden käsittelyyn. Sivusto on kaikkien luettavissa ja rekisteröityneiden käyttäjien kirjoitettavissa. Keskusteluketjujen lisäksi sivustolla on kommentoitavia blogikirjoituksia.

 

Keskustelukielinä käytetään suomea ja Sonera Slangia

 

...

 

 

 

 

 

Tämä paikka on ollut pettymys. Entinen oli parempi. Pitäkää siis tunkkinne. Lopullisesti.

 

Kertokaa vain, miten saan poistettua kaikki tietoni ja suljettua ns. tilini. En löytänyt mitään vihjettä sivuiltanne tähän asiaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Sonera Klaani on paikka kaikelle keskustelulle joka liittyy digitaaliseen elämään. Täällä voi kysyä ja keskustella kuka tahansa ja täällä voi tarjota apua kuka tahansa. Vaikkakin, täällä on mukana meitä soneralaisia erilaisilta osaamisalueilta niin tämä ei ole siinä mielessä perinteinen asiakastukipalsta vaan jos kysyjällä on sellainen probleema, jonka ratkaisemiseen varten tarvitaan hänen asiakastietoja silloin oikea paikka kysyä apua on esimerkiksi Omilta Sivuilta löytyvä ja aina auki (24/7) oleva chat-asiakaspalvelu. Tai perinteinen puhelinasiakaspalvelu auttaa tottakai aukioloaikojensa puitteissa. Ja esimerkiksi Omien Sivujen vikailmoituslomakkeen kautta saadaan eteenpäin yksittäistä liittymää tai palvelua koskeva vikailmoitus.


 


Lyhyesti sanottuna probleema, jonka ratkaisusta kertyy Klaanin tietopankkiin hyvää ja arvokasta infoa ja se siten hyödyttää kaikkia Klaanin jäseniä ja muitakin lukijoita niin niitä ratkotaan täällä :)


 


Kannattaa tutustua yhteisömme sääntöihin, tein sinne pieniä tarkennuksia tämän keskustelun johdosta.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

"Sonera Klaani on paikka kaikelle keskustelulle joka liittyy digitaaliseen elämään"

 

Tuohon on jo olemassa esim. mainion www.dvdplaza.fi -sivuston keskustelufoorumi.

 

Vähäisten Sonera-avustajien tulisi tällä palstalla nimenomaan olla hieman kiireettömämpi vaihtoehto tuskaiselle puhelimessa jonotukselle tai varsinaiselle vikapalvelulle, kun on ruodittavana jotain Soneran vimpaimiin tai liittymiin liittyvää asiaa.  "Kyllä Android Windowsin hakkaa" -tyylisille kommenteille ei mielestäni tarvitsisi uhrata sekuntiakaan / lausettakaan vastaustilaa.

 

 

"...niin tämä ei ole siinä mielessä perinteinen asiakastukipalsta..."

Nimenomaan tätä tän palstan juuri tulisi olla!!!

 

Mikä teillä "Klaanilaisilla" nyt niinkun on tuo virallinen Sonera-toimenkuva sitten, jos ei asiakastuki?  

 

 

 

 

 

Vastaa