Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
  • 816 custom-general.kudos
  • 1106 custom-general.replies
  • 75 custom-general.solutions

C Moren parhaat pohjoismaiset elokuvat

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Parhaatelokuvat.png

 

 

C Moren ohjelmakirjasto ja suoratoistopalvelu on täynnä kotimaisia ja ulkomaisia sarjauutuuksia, alkuperäissarjoja sekä dokumentteja. Näiden lisäksi löydät sieltä myös kattavan määrän pohjoismaisia elokuvia. Kukapa meistä ei olisi seurannut esim. Wallanderia tai Martin Beckiä ratkaisemassa rikoksia. C Moren leffavalikoima sisältää näiden lisäksi paljon muutakin. Esittelen tässä artikkelissa omasta mielestäni parhaimmat pohjoismaiset elokuvat heidän suoratoistopalvelunsa leffavalikoimasta.

 

 

Hamilton - tyttäresi tähden

Ikäraja: 16

Genre: Toiminta, trilleri

Kesto: 1 h 26 min.

 

Vara-amiraali Hamilton palaa kolmentoista maanpaossa vietetyn vuoden jälkeen Ruotsiin. Eräänä päivänä hänen ystävänsä viisivuotias tytär kidnapataan keskellä päivää Tukholmassa ja elämä saa uuden käänteen. Hamilton lähtee jäljittämään kaappareita ja saa mukaansa ammattisotilaita muukalaislegioonasta. Alun perin kirjasarjaksi tehty Hamilton on ollut yksi Ruotsin myydyimmistä kirjasarjoista. Elokuvana juoni toimii myös erittäin hyvin ja leffa on alusta loppuun saakka jännittävää katsottavaa kaikille. Hamiltonia näyttelee Beck-elokuvista tuttu Mikael Persbrandt.

 

 

 

Hamilton - kansakunnan puolesta

Ikäraja: 16

Genre: Toiminta, Trilleri

Kesto: 1 h 44 min.

 

Toisessa elokuvassa Hamilton saa tehtäväkseen soluttautua kansainväliseen rikollisliigaan, jolla on ruotsalaisia GPS-ohjuksia. Liigaan kohdistuu hyökkäys ja Hamilton karkaa. Rikollisten businekset menevät pahasti pieleen ja ohjukset katoavat jäljettömiin tulitaistelussa. Samaan aikaan ruotsalainen aseteknikko kidnapataan Somaliassa ja käy ilmi, että Tukholmaan on suunnitteilla pommi-isku. Hamilton vedetään mukaan osaksi vaarallista tehtävää Ruotsin pääministerin pyynnöstä.

 

 

 

 

TOMMY

Ikäraja: 16

Genre: Draama, Trilleri

Kesto: 1h 30 min

 

Estelle Svensson palaa tyttärensä kanssa jouluksi Ruotsiin. Vuotta aiemmin hän oli paennut tyttärensä ja miehensä Tommyn kanssa henkensä edestä ulkomaille osallistuttuaan Ruotsin rikoshistorian suurimpiin lukeutuvaan ryöstään. Estelle tulee hakemaan Tommylle kuuluneita rahoja, mutta poliisi epäilee että entinen rikollispomo on menehtynyt. Estelle tekee kaikkensa ettei Tommyn kuolema paljastu alamaailmalle ja niinpä hänen osuudestaan alkaa tappava taistelu. Näyttelijäkaartiin kuuluu mm. Wallanderista ja Ennen kuolemaa -sarjasta tuttuja ruotsalaistähtiä.

 

 

 

HYpnotisoija

Ikäraja: 16

Genre: Trilleri

Kesto: 1h 56 min.

 

Elokuva perustuu Lars Keplerin samannimiseen romaaniin ja elokuvana se on saanut laajaa kansainvälistä suosiota. Se oli Ruotsin ehdokas parhaan vieraskielisen Oscar-palkinnon saajaksi vuonna 2013. Leffa kertoo tukholmalaisperheestä, joka murhataan julmasti. Perheen isä löytyy surmattuna urheilukentän pukuhuoneesta ja perheen äiti ja tytär on surmattu perheen rivitaloon. Ainoastaan poka Josef on elossa, tosin haavoittuneena ja sairaalassa. Tapahtumien selvittämiseksi komisario pyytää tunnettua hypnotisoijaa hypnotisoimaan pojan, jotta tämä voisi kuvailla murhaajan. Leffan pääosaa esittää Beck-tähti Mikael Persbrandt.

 

 

 

Rahalla saa II

 

Ikäraja: 16

Genre: Trilleri

Kesto: 1h 35 min.

 

Elokuva pohjautuu huippukirjailija Jens Lapiduksen bestsellerkirjaan ja on ”Rahalla saa” -leffan jatko-osa ja samalla yksi menestyneimmistä ruotsalaiselokuvista. Pääosaa esittää Joel Kinnaman, joka on tunnettu mm. Johan Falk -elokuvasarjasta. Sivurooleissa on Matias Varela (Arne Dahl, Narcos: Mexico, Sokaistuneet) Dragomir Mrsic (Bullets, Edge of Tomorrow, Wallander – Kuriiri). Kauppatieteiden opiskelija JW (Johan Westlund) pyrkii Tukholman ökypiireihin. Elämäntyyliään hän rahoittaa huumekaupoilla ja maksaa siitä kovaa hintaa. Neljän linnavuoden jälkeen JW haluaa kääntää elämässään uuden suunnan, mutta yksi mies menneisyydestä muuttaa kaiken.

 

 

 

NÅR JEG FALLER

 

Ikäraja: 16

Genre: Draama

Kesto: 1h 30 min.

 

Norjalaisdraama kertoo nuoresta Joachimista, joka taistelee huumeriippuvuutensa kanssa. Hän asuu vanhassa mökissä ja työskentelee kokkina. Eräänä päivänä hän saa puhelun entiseltä tyttöystävältään Marialta, joka kertoo joutuvansa vankilaan ja pyytää että Joachim huolehtisi heidän yhteisestä pojastaan, 8-vuotiaasta Lukasista. Hän ei ole koskaan tavannut poikaa eikä Lukaskaan tiedä kuka hänen isänsä on ja miltä hän näyttää. Rakkaus poikaa kohtaan kasvaa ja Joachim haluaa entistä enemmän päästä irti vanhoista ympyröistään. Onko rakkaus kuitenkaan tarpeeksi vahva, jotta heroiininhuuruisesta elämästä voi irrottautua. Pääosaa leffassa esittää Preben Hodenland.

 

 

 

 

Näiden lisäksi C Moren elokuvavalikoimasta löydät kaikki Johan Falk -sarjan leffat, 32 Wallander-elokuvaa sekä Beckin uusimmat elokuvat ja osan vanhemmistakin tuotoksista, jotka ehdottomasti kuuluvat jokainen parhaimpiin pohjoismaalaisiin leffoihin.

 

C Moren ohjelmia voit katsoa TV:stä, puhelimesta, tabletilta tai tietokoneelta ja palvelu on saatavilla jokaiseen suomalaiseen liittymään operaattorista riippumatta. C Moren ohjelmakirjasto kuuluu kaikkiin C Moren kanavapaketteihin ja Telia TV-tunnuksilla voit käyttää myös C Moren omaa suoratoistopalvelua.

 

Oletko sinä pohjoismaisten leffojen ja sarjojen ystävä? Kirjoita alle oma suosikkisi! 

 

Lue myös nämä sarja- ja blogivinkit:

 

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
0 vastausta