Minulla on tietokoneella DVB Viewer -ohjelma tv-katselua varten. Sillä on myös kätevä tallentaa ohjelmaa ja samalla katsella toista, jos tulee kaksi mielenkiintoista ohjelmaa samaan aikaan. Koska tietokoneessa on vaan yksi viritin, on tallennettavan ja katseltavan ohjelman oltava samassa kanavanipussa, eli samalla taajuudella.
Minulla on ollut kirjanmerkeissä sivu, jossa on ollut Soneran kaapeli-TV -taajuudet. Nyt se kirjanmerkki vie sivulle, jossa kerrotaan että Apu & tuki -osio uudistui.
Katseluohjelman hallitsemisessa ja ylläpitämisessä on välttämätöntä tietää kanavien taajuudet, koska ohjelman transponders-kansioon tehdään lista taajuuksista ja kanavanipuista. Kaikilla kaapeli-tv -yhtiöillä on ollut verkossa nähtävillä tällainen taajuuksien ja kanavanippujen lista, mutta nyt en löydä sitä Soneran sivuilta.
Jos lista on kokonaan poistettu, toivon että se palautettaisiin sivuillenne. Jos en vaan löydä sitä, voisitteko antaa sen tähän ketjuun. Sitä tarvitsee moni muukin, joten voisin kertoa siitä harrastajien foorumilla.
Katselukanavien sijoittelusta eri kanavanippuihin minulla olisi toivomus. Minunlaisten suomenkielisten ihmisten katselutottumusten kannalta on ikää, että Yle Teema HD on eri nipussa kuin Yle TV1 HD ja Yle TV2 HD. Varsinkin Teeman ja TV1:n ohjelmat ovat minua kiinnostavia ja niiden sijoitus eri kanavanippuihin haittaa huomattavasti niiden ohjelmien seuraamista. Nyt en voi tallentaa toista ja katsella toista kanavaa yhdellä virittimellä. Jos ne olisivat samassa nipussa, niin voisin. Olisiko mitään estettä sille, että vaihtaisi Yle Teema HD:n ja FOX HD:n paikkaa keskenään niin, että Yle Teema HD pääsisi "omiensa" joukkoon samalle taajuudelle?
Yle Teema HD:n ja FOX HD:n sijoittelun lisäksi vaikuttaa harmilliselta Nelonen HD:n sijoitus eri nippuun kuin muut pääkanavat. Muut pääkanavat ovat taajuuksilla 410000 kHZ ja 314000 kHz, Nelonen HD on taajuudella 370000 kHz. Jos Nelonen HD olisi muiden kanssa jommassa kummassa nipussa, pärjäisi kahden virittimen "digiboksilla" varsin hyvin, nyt tulee helpommin tilanteita, jossa sillä ei pärjää.
Tämä ei vielä ole kovin iso ongelma, mutta teräväpiirtolähetysten katselun yleistyessä siitä tulee. Toivon että otatte jatkossa tämän huomioon ohjelmakanavien sijoittelussa kanavanippuihin.