Ostajan opas: Maksu-TV Osa 1: Urheilu

  • 13 August 2021
  • 8 kommenttia
  • 11 katselukertaa 


Kanavapaketteja on paljon, todella paljon. Mistä sitten tulee mitäkin? Mistä sitä tietää mikä minua nyt kiinnostaa? Aloitan kolmeosaisen juttusarjan ja tässä ensimmäisessä osassa paneudun urheilusisältöihin. Seuraavat osat käsittelevät viihdesisältöjä ja lastenkanavia.


 


Jalkapallo


 


Jos sydäntäsi lämmittää Valioliiga, Skotlannin Valioliiga, Bundesliiga, Ligue 1, FA Cup, Englannin Liigacup, EFL Championship, Belgian liiga tai UEFA Nations League on valintasi Viasat Jalkapallo. Pakettiin sisältyvältä Viasat Sport kanavalta tulee myös muuta urheilua.


 


Mikäli taas katsot mieluummin La Ligaa, Mestarien liigaa tai Eurooppa-liigaa, valitse C More Sport.


 

 


Jääkiekko


 


Ehkä tiedätkin jo, että Liigan saat nyt meidän kautta. Voit valita useasta eri paketista: Jos haluat katsoa kaikki Liigapelit, ihan millon vain ja kaikella lisäsisällöllä, valitse Liigapassi. Voit valita myös pelkästään oman joukkueesi pelit. Vaikka silloin tällön kävisit hallilla katsomassa paikanpäällä peliä, voit vieraspelien ajaksi rakentaa kotikatsomon omalle sohvalle tilatessasi Joukkuepassin


 


Jääkiekko ei tietenkään lopu Suomen rajojen sisäpuolelle. Valikoidut NHL ja KHL pelit, sekä kaikki Jokereiden pelit löydät Viasat Jääkiekko -paketista


 


MM-kisat, CHL ja SHL näytetään C More Sport -paketissa. CHL eli Jääkiekon Mestarien liigaa pelataan nyt vuoden vaihteen jälkeen playoffien merkeissä. MM-kisat pelataan keväällä maaliskuusta alkaen. SHL:n (Svenska hockeyligan) parhaat palat luistelevat samaan pakettiin.


  


Monipuolisesti urheilua


 


Käynnissä oleva golfin PGA Tour näkyy C More Sport -paketissa, turnaus näytetään C More Sport 1 kanavalla. Viasat Golf -kanavalla näkyy yksinoikeudella European Tour, major-turnaukset US Open, The Open/British Open ja PGA Championship, sekä Euroopan ja Yhdysvaltojen välinen joukkueturnaus Ryder Cup! Lisäksi LPGA Tourin parhaat palat sekä makasiiniohjelmia.


 


Formula1 -osakilpailut kisataan C More Sport -paketissa. Max kanava näyttää studiot, aika-ajot ja itse osakilpailut. Samaan pakettiin on ympätty paljon muutakin moottoriurheilua kuten: F2, MM SuperEnduro ja Moto2 -osakilpailut.


 


Jos haluat vähän kaikkea ja helposti niin valitse bundle! Tarjolla on esimerkiksi yhteispaketit: 


Lue myös: 8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Moni pitää kalliina noita kaanavapaketteja niin sen takia ei moni ostele noit. Ja maksukanavien tilausmäärä on kokoajan laskusuunnassa koska nyt on olemassa noi suoratoistopalvelut kuten Netflix, Viaplay ja HBO Nordic jotka on paljon edullisempia niin siks moni valitsee suoratoistopalvelun.

 

Miksi maksukanavia yritetään pitää pystyssä tekohengityksellä? Eiks operaattoreiden kannattais keskittyä noiden suoratoistopalveluiden tarjoamiseen koska maksukanavat on pikkuhiljaa kuolemassa pois?

Hyviä pointteja! Urheilua katsotaan usein kuitenkin livenä ja siksi uskon, että urheilukanavat säilyttävät paikkansa ihmisten sydämissä. Tekohengitystä tämä tuskin on, kanavapakettimaailma muuttuu myös suoratoistopalvelujen lisääntyessä. Nykyisin lähes kaikkiin kanavapaketteihin tulee mukana joko ohjelmakirjasto tai suoratoistopalvelu. Telialta esimerkkinä C Moren suoratoistopalvelu ja ohjelmakirjasto tulee automaattisesti Telia TVlle tilatun C More kanavapaketin mukana, myöskin Viasatin ja HBOn mukana tulevat ohjelmakirjastot. Kerron näistä myös juttusarjan pian julkaistavassa kakkososassa.


 


Olen samaa mieltä, että valmiiksi nauhoitettujen ohjelmien katsominen tv:stä vähenee. Silti livelähetykset pitävät pintansa ja esim. Putous saavuttaa suosionsa vuosi vuoden jälkeen ilmaiskanavilla. Saas nähdä miten tämä kanavapakettien murros oikein etenee!

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

No niin mutta Sanomahan lopetti maksukanavansa ja kaikki siirty Ruutu+ palvelun niin seki kertoo juuri mitä edellises viestis kerroin et kannattavuus on heikko ja tilaajamäärä laskussa. Ja MTV3 on tehny vuodesta 2012 alkaen tappiota joka johtuu maksukanavistaan. Ne maaottelut varsinkin on melko tappiollinen maikkarille kun se yritti rahastaa niin se sai kuonoonsa.

 

Ja urheiluoikeuksia joita on ollu maksukanaville niin on siirtynyt Yleisradion kanaville kuten mäkihyppy, hiihto ja MM-ralli.

Ruutu+ on varmasti yksi edelläkävijöistä, jotka panostavat pelkästään suoratoistopalveluun. MTV:n myymät kanavapaketit C More, C More Sport ja C More Total voi tuntua rahastukselta, jos sisältö ei vastaa omaa mieltymystä. Mietitään kuitenkin katsojakokemuksen kautta: Jos olet kaikkiruokainen moottoriurheilun ystävä ja sekä Kimi Räikkönen että Valtteri Bottas ovat suosikkejasi, olet luultavasti valmis maksamaan siitä että näet haluamaasi urheilua. Joskus se, että saa lisämateriaaleja ja haluamansa selostajan, on rahan väärti. Ajatellaan, että F1 lähetykset olisivat edelleen samanlaisia kuin mitä ne olivat 2000-luvun alussa, tyytyisikö ihmiset enää siihen että kisa vain ajetaan läpi. Nyt saat kuitenkin lisämaksua vastaan kypäräkamerat ja lisämateriaalit. 


 


Sitten jääkiekon osalta, olen usein myyntityössä törmännyt siihen että Antero Mertarannan selostuksista ollaan valmiita vähän maksamaankin vaikka hän ennen olisikin selostanut ilmaiskanavilla.

MM-kiekon aikaan kyllä voisi vähän maksaakin, mutta 34,95€/kk on älyttömästi liikaa. Viimeeksi kun vuosia sitten otin MTV Totalin kiekon aikaan niin hinta oli 19,95€/kk ja kipuraja tuli seuraavana vuonna vastaan kun hinta oli jo 24,95 silloin jäi paketti ostamatta :D

 

Niin ja silloin oli mukana vielä MTV Fakta josta kyllä tykkäsin.

Riippuen sitten haluaako pelkästään urheilukanavat vai kokopaketin hintataso on 29,95€-34,95€. Yleisesti varmasti paketissa on mukana myös jotain muutakin katsottavaa sisältöä mutta ymmärrän, että osa tilaa paketin vain MM-kiekon takia. 


 


MTV Fakta oli kanavana itsellenkin mieluinen, nykyään siihen tilalle on tullut yksittäiset dokumentit ohjelmakirjastoista ja suoratoistopalveluista. Viimeisin bongaamani, mutta vielä katsomatta oleva dokumenttielokuva, on Bob Marleyn elämästä kertova Marley C Morelta.

 

Viive onkin jonkin verran ollut jutulla myös Yhteisössä. Täällä yksi ketju aiheesta. Kaikissa suorissa lähetyksissä esiintyy viivettä, ja niihin vaikuttaa hyvin paljon lähetyksen tekniikka, lähetys- ja vastaanottolaitteet ja yhteydet. Siitä ei pois kokonaan koskaan päästä. Jos haluaa ihan täysin viiveettömän kuvan, on matkattava paikan päälle katsomaan.

Vastaa