soneraviihde.fi -sivuston SSL-sertifikaattivika

  • 24 October 2015
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 9 kommenttia

Hei,

 

Jos ko. sivustoa käyttää osoitteella https://soneraviihde.fi, tulee salauksesta virheilmoitus, sillä domainiin käytetään https://www.soneraviihde.fi -osoitteelle tarkoitettua sertifikaattia. Eli ilman www:tä oleva osoite kannattaisi varmaan ohjata tuohon jälkimmäiseen tai ottaa käyttöön oikea sertifikaatti, saattaa säikäyttää vähemmän näistä asioista tietäviä.


3 kommenttia

Mä en edelleenkään kyllä ymmärrä, mikä intohimo organisaatioilla on tota www. kohtaan, eiks olis vaan helpompaa käyttää sitä pelkkää domainia ilman turhia www-subdomaineja.


 


Oman työpaikan it-ylläpidollekin piti vääntää oikein pidemmän kaavan mukaan rautalankaa siitä, miksi firman nettisivujen pitäisi näyttää http://domain.foo osoitteessa muutakin kuin virheilmoitus kun nettisivut toimi vain http://www.domain.foo osoitteessa... :smileyfrustrated:

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

www. ja päädomainia on hyvä molemmissa käyttää... ja SSL sertifikaatit tulee olla sellaiset että molemmat toimii. www nyt on jäänyt vanhasta ajasta mutta myös se pelkkä domain.foo tulisi toimia totta kai. Jossakin DNS ei osattu laittaa oikein ja ärsyttää kun itse olen jättänyt www kirjoittamatta alkuun. 


 


SSL Sertifikaatissa tulisi olla SAN käytössä eikä tälläisiä ihme SSL jossa ei ole. 

Välitetäänpä tästä palaute eteenpäin kehitykselle. Itse en ollut tuota huomannutkaan, kun jotenkin aina automaattisesti klikkaan suosikeista tuon sivun osoitteen auki, niin ei tule kirjoitettua osoitetta manuaalisesti koskaan. Hyvä huomio kuitenkin :)

Vastaa