Telia TV Android TV:lle


  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Hei,

Millä aikataululla sopii odotella Telia TV -sovellusta Android TV -laitteille? On nimittäin sen verran yleinen alusta nykyään tuo Android TV, että mieluiten mahdollisimman pian.


212 kommenttia

Moikka  ja tervetuloa Yhteisöön! 

Laitoin tästä tiedustelua eteenpäin. Palailen kunhan saan vastauksia. :) 

Kiitos! :smileyhappy:

Tämä on oikeasti todella toivottu ominaisuus. Elisalla se toimii ja vaihto on pakollinen jos ei pian ole tulossa. Haluan keskittää kahdelle Nvidia Shieldille katsomisen. En erilliselle hitaalle boxille Telialta. Toivottavasti olisi jo tulossa! 

Laitetoimittajaltanne Arrikseltakin näkyy tulleen jo useampi Android TV -digiboksi, joista joku lienee (lähi)tulevaisuudessa myös teidän seuraava boksi asiakkaille. Voisin siis olettaa, että teilläkin Android TV -sovellus on jo kehitteillä.

 

Lista kyseisistä bokseista:

http://www.arris.com/products/android-tv-video-devices/

Lähetin uutta tiedustelua eteenpäin, lienee jonnekin hukkunu aikaisempi viestini. Toivotaan että saan pian jotain infoa. :) 

Noniin, sain vastauksia tuotevastaavaltamme. 
Toistaiseksi ei olla tuomassa Telia TV:tä Android -telkkareihin. 
Laitevalikoima kattaa tällä hetkellä puhelimien ja tabien lisäksi Apple TV:n sekä Chromecastin, joilla sovelluksen ohjelmat voi siirtää tuonne isolle ruudulle. :) Tulevaisuudestahan ei toiminnallisuuksien ja ominaisuuksien osalta vielä tiedä, mutta näillä mennään nyt. 

Harmillista, mutta kiitokset sinulle asian selvittämisestä!

No en kyl menis vaihtamaan elisaviihteeks, maksukanavat ei näy elisaviihteen kautta eikä ohjelmakirjastoja maksukanaville....

Tämä päätöksenne on täysin väärä ja yhtiöllenne vahingollinen, toivoisinkin että otatte tämän uudelleenkäsittelyyn mahdollisimman pian. AndroidTV on AppleTV.n ohella toinen älytv alustojen todellisista voittajista. Toivon siis AndroidTV käännöstä android sovelluksestanne mahdollisimman pian, mistään isosta koodimuutoksesta ei ole kyse.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@RaMaria@  kirjoitti:

Noniin, sain vastauksia tuotevastaavaltamme. 
Toistaiseksi ei olla tuomassa Telia TV:tä Android -telkkareihin. 
Laitevalikoima kattaa tällä hetkellä puhelimien ja tabien lisäksi Apple TV:n sekä Chromecastin, joilla sovelluksen ohjelmat voi siirtää tuonne isolle ruudulle. :) 

Tulevaisuudestahan ei toiminnallisuuksien ja ominaisuuksien osalta vielä tiedä, mutta näillä mennään nyt. 


Jos asiakkaat tarvitsee Android-TV sovelluksen omaan laite kokoonpanoon, niin operaattorin tulisi tarjota sellaisen saataville, mutta se ei pädekkään Teliaan :D

En varmasti ole ainoa jolla jää Liiga tilaamatta siihen asti kunnes TV-sovellus tulee. Toivottavasti tämä epäkohta tulee pian korjattua. Sen verran mukavuudenhaluinen olen, että kyllä matsit pitää voida katsoa helposti suoraan isolta ruudulta.


@Hessuke@  kirjoitti:

En varmasti ole ainoa jolla jää Liiga tilaamatta siihen asti kunnes TV-sovellus tulee. Toivottavasti tämä epäkohta tulee pian korjattua. Sen verran mukavuudenhaluinen olen, että kyllä matsit pitää voida katsoa helposti suoraan isolta ruudulta.


Niinpä. En aio itsekään tilata ennen kuin saavat Android TV -sovelluksen julkaistua. Ruutua tilasin ja katsoin juurikin sitä kautta.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Itsellä taas telkkarissa olevat sovellukset tuntuvat jotenkin kömpelöiltä ja hitailta käyttää. En tiedä sitten johtuuko telkkarista (Sony) mutta omaan käyttöön tuo chromecast on paljon jouhevampi. Puhelin tai tabletti on useimmin näkösällä kuin kaukosäädin ja siitä tulee heitettyä ohjelma isolle ruudulle. Tähän saakka toiminut oikein näppärästi. Makuasioitahan nämä toki on myös :smileyhappy:

No, olisihan se ollutkin outoa jos Telian edustaja olisi kritisoinut tv-sovelluksen puuttumista. Puute on tietty helppo laittaa makuasioiden piikkiin... 

 

Itselläni telkkarin sovellukset ovat toimineet loistavasti ja ilman lisäsäätöä. Muutenkin ärsyttää kun olohuone on täynnä laitteita, puhelimia, padeja, kaukosäätimiä, johtoja...

 

Miksei tätä tv-sovellusta tehdä? Se ei liene kovin iso ponnistus ja eikö nykyaikaa seuraavan yrityksen pitäisi olla tarjolla kaikilla tarpeellisilla alustoilla mukana? TV-sovellukselle selkeästi löytyisi tarve, ainakin Liigan tulon myötä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

@Hessuke@  kirjoitti:


No, olisihan se ollutkin outoa jos Telian edustaja olisi kritisoinut tv-sovelluksen puuttumista. Puute on tietty helppo laittaa makuasioiden piikkiin...  Itselläni telkkarin sovellukset ovat toimineet loistavasti ja ilman lisäsäätöä. Muutenkin ärsyttää kun olohuone on täynnä laitteita, puhelimia, padeja, kaukosäätimiä, johtoja... Miksei tätä tv-sovellusta tehdä? Se ei liene kovin iso ponnistus ja eikö nykyaikaa seuraavan yrityksen pitäisi olla tarjolla kaikilla tarpeellisilla alustoilla mukana? TV-sovellukselle selkeästi löytyisi tarve, ainakin Liigan tulon myötä.


Moikka!

Tästä on kovastikin keskutelua käyty ja tiedostamme asiakkaiden toiveen tämän osalta. Edelleen tutkimme eri vaihtoehtoja, mutta vielä tässä vaiheessa emme pysty lupaamaan mitään. TV-sovelluksissa haasteena on yhteensopivuusongelmat ja eri TV-mallien ja järjestelmäversioiden määrä, joka kasvaa vuosi vuodelta. Asia on siis edelleen tapetilla, mielenkiinnolla odotamme millaiseen ratkaisuun tässä päästään. 

Vielä ei siis kannata heittää kirvestä kaivoon! 🙂

Android TV -sovellus toimisi reippaasti päälle 50 laitteella. Siitäpä miettimistä Telian tekniikkapuolelle... Eihän tässä oikeasti ole kyse muusta kuin halusta/haluttomuudesta  Kaikki muu ihan puhtaasti pelkkää *******anjauhantaa.

Diili; Ei Telia TV Android TV:lle-sovellusta, ei tilausta.

"TV-sovelluksissa haasteena on yhteensopivuusongelmat ja eri TV-mallien ja järjestelmäversioiden määrä, joka kasvaa vuosi vuodelta."

 

Onkohan tää nyt ihan näin? Mitä nyt tänään kävin paikallisessa Gigantissa, niin siellä oli kahta eri mediatoistinta hyllyssä. Apple TV ja Nvidia Shield. Toinen näistä on Android TV. Varmaan osaatte päätellä kumpi. Android TV:n valmistajia on toki muitakin kuin tuo Nvidia, mutta tuo lienee se Applen kovin kilpailija tässä kategoriassa. Myyntiluvuista ei mulla ole mitään tietoa (veikkaan, että menee Androidille), mutta ite jos olisin Telialla näistä hommista päättämässä pitäisin mellko hömönä olla tekemettä sovellusta toiselle näistä alustoista. Sinne nyt vaan Googlen play -storeen sitä Android TV -appia ja nopiaan.

 

Mitä tulee noitten telkkareiden sisäänrakennettuhin juttuihin, niin en tiedä miten homma menee. Mutta ei se Apple TV mikään sen erilaisempi purkki tv-tason päällä ole kuin mikä tahansa muu mediatoistin.

Ja villakoiran ydinhän tässä on tämä:

 

"Android TV ja Android eivät ole sama asia. Tavalliseen Androidiin perustuvat mediatoistimet toimivat mobiililaitteille kehitetyillä sovelluksilla. Niiden käyttö on suunniteltu kosketusnäytölle, joskin testatun perusteella toiminta on varsin helppoa myös kaukosäätimellä.

Android-mediatoistimien sovellusvalikoima on huikean laaja. Lähes kaikki Android-sovellukset toimivat mukaan lukien marginaalisemmatkin videopalvelut. Suurin heikkous mediakäytössä on rajattu videoiden katselutarkkuus, joka jää useimmiten alempaan 720p-teräväpiirtotarkkuuteen, full hd:t ja neljäkoot saa yleensä unohtaa. Ongelma korostuu isoilla televisioilla – varsinkin kun tietää, miltä videot voivat näyttää parhaimmillaan.

Android TV on täysin mediakäyttöön tehty alusta. Sille voi asentaa vain Android TV:lle suunniteltuja sovelluksia. Käyttöliittymä ja sovellukset on suunniteltu täysin kaukosäätimellä ohjattavaksi. Valikot toimivat loogisesti ja ripeästi, kunhan rauta on tarpeeksi suorituskykyistä.

Erikoisuutena Android TV:ssä on mikrofonin käyttö. Sovellusten hakeminen Play-kaupasta on huomattavan helppoa ilman näppäimistöä, kun nimet voi lausua suoraan kaukosäätimelle. Puheentunnistus toimi testeissämme erittäin hyvin ja sovellusten asennus oli selkeästi nopeampaa kuin tavallisilla Android-laitteilla."

 

https://www.mikrobitti.fi/2017/11/miten-saisi-netflixin-tai-yle-areenan-nakymaan-tvssa-mikrobitti-testasi-12-erilaista-mediatoistinta-koko-testi-nyt-netissa/

 

Itseäni tässä vähän kiristää se, että Apple TV:lle homma nähdään jotenkin automaationa, mutta Android TV:n käyttäjälle tarjotaan ruusujen sijaan risuja. Toisaalta mahtaako näitä hommia aina päätöksiä tekevät ihmmiset edes tiedostaa...

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Onhan tuo harmillista ja valitettavaa, että laitetuki on sangen rajallinen. En itse tiedä, että miksi tuki on mitä on. Ehkä syynä on käytettävien resurssien priorisointi: Liiga-projekti on iso juttu, syksyllä on kerrottu tulevan uusi 4k Arris ja jne. Ehkä esim. Android TV :tä ei nähdä kyllin laajana markkinana. Palveluita kehitetään eteenpäin, mutta kehityksen tahti ei aina tunnu nopealta tai mieluisalta. Mutta onhan lähes aina vapaus valita mediapalveluiden toimittaja eri vaihtoehdoista sen mukaan, jonka palvelut täyttävät parhaiten palvelutarpeen. Eihän tuo 720p kamalaa ole jos bitrate on kyllin korkea. Matala bitrate tuo noihin monesti rumaa pikselöitymistä ja artefakteja. Huomaahan sen jos toistaa vaikka hdmi kautta järkkärillä kuvattua videota. Bitrate on aivan eri kuin netin kautta katsotussa suoratoistossa. Youtube käyttää jatkossa tehokasta vp9 kodekkia, jolla saadaan 4k:kin kohtuulliseen tilaan. Nykypuhelimet tukevatkin sen rautakiihdytystä mutta PC-puolella vasta viimeisimmät näyttikset sitä tukevat.

Resurssien priosisointi? Liiga on todellakin iso projekti mutta mitä järkeä Telialla on ostaa oikeudet Liigaan ja vedellä kuituja halleihin ja ties mitä muuta investointia ja sitten sössiä homma tällaisilla ratkaisuilla (oliko sinne selainversioihin tarjolla mitään vai peräti joku muiden hautaama silverlight)? Onko jollain esittää jotain laskelmaa mihin tämmöinen perustuu?

 

Itsellä olisi tarkoitus sadan tuuman kankaalta kattella ja ei kyllä siihen touhuun mobiiliappi vakuuta.

 

Tossa nyt jotain markkinaosuuksista:

https://variety.com/2017/digital/news/roku-apple-tv-chromecast-amazon-fire-tv-market-share-2017-1202506850/

 

"Mutta onhan lähes aina vapaus valita mediapalveluiden toimittaja eri vaihtoehdoista sen mukaan, jonka palvelut täyttävät parhaiten palvelutarpeen."

 

Mikähän se vaihtoehto mulle sitten olis? Netin kautta pitäs homma saada pelittämään ja Applea en halua koska ei ole meidän kotitaloudessa muita puraistuja omenoita. Eli ei pienintäkään kiinnostusta alkaa hankkia kaikkia siihen yhteensopivia vitkuttimia.


@MikkoP86@  kirjoitti:Tossa nyt jotain markkinaosuuksista:https://variety.com/2017/digital/news/roku-apple-tv-chromecast-amazon-fire-tv-market-share-2017-1202506850/ USAn markkinaosuuksista ei kannata vetää johtopäätöksiä Suomen tai edes Euroopan tilanteeseen. Esim. täällä Roku on lähes täysin tuntematon toimija vaikka se jenkkimarkkinoilla on markkinajohtaja Tuossa mainitaan, että sielläkin markkinakakkosena on Chromecast, jolle tuki Telia TV:stäkin löytyy. Chromecast taitaa kuitenkin tavoittaa suuremman osan kansasta pienemmällä investoinnilla kuin Android TV, joten sinänsä pidän henkilökohtaisesti Telian valitsemaa suuntaa ihan loogisena. Android TV on kyllä kasvattanut markkinaosuuttaan aika tavalla, joten sen tuominen tulevaisuudessa tuettujen softien listalle voisi olla ihan fiksu veto.  @MikkoP86@  kirjoitti:Mikähän se vaihtoehto mulle sitten olis? Netin kautta pitäs homma saada pelittämään ja Applea en halua koska ei ole meidän kotitaloudessa muita puraistuja omenoita. Eli ei pienintäkään kiinnostusta alkaa hankkia kaikkia siihen yhteensopivia vitkuttimia.

 Chromecast. Pitäisi löytyä sisäänrakennettuna Android TV vehkeistä, ja muuten sen saa hankittua halpana tikkuna. Full HD kykyinen Chromecast Gen.2 maksaa noin 30-40€ ja 4K/HDR kykyinen Chromecast Ultra noin 70-80€. Tarjouksesta tikkuja saa välillä paljon halvemmallakin. Sitten vain asentaa Telia TV äppin puhelimeen tai pädiin, valitsee katsottavan ohjelma ja tuuppaa sen Chromecastin avulla striimaamaan kännykän sijasta TV:ssä. Mikäli jollekulle on epäselvää, niin Chromecast ei tarkoita, että striimi tulisi ensin mobiiliappsiin ja sitten telkkariin huonolla laadulla, vaan Chromecastin kanssa appia käytetään ikään kuin kauko-ohjaimena, jolla kerrotaan telkkariin kytketylle Chromecastille mitä ohjelmaa sen tulee verkosta striimata. Striimi tulee  suoraan telkkariin, palveluntarjoajan tarjoamalla tarkkuudella jopa 4K:hon saakka.


@kjns@  kirjoitti:


USAn markkinaosuuksista ei kannata vetää johtopäätöksiä Suomen tai edes Euroopan tilanteeseen. Esim. täällä Roku on lähes täysin tuntematon toimija vaikka se jenkkimarkkinoilla on markkinajohtaja

 

Chromecast. Pitäisi löytyä sisäänrakennettuna Android TV vehkeistä, ja muuten sen saa hankittua halpana tikkuna. Full HD kykyinen Chromecast Gen.2 maksaa noin 30-40€ ja 4K/HDR kykyinen Chromecast Ultra noin 70-80€. Tarjouksesta tikkuja saa välillä paljon halvemmallakin.

 

Sitten vain asentaa Telia TV äppin puhelimeen tai pädiin, valitsee katsottavan ohjelma ja tuuppaa sen Chromecastin avulla striimaamaan kännykän sijasta TV:ssä.

 

Mikäli jollekulle on epäselvää, niin Chromecast ei tarkoita, että striimi tulisi ensin mobiiliappsiin ja sitten telkkariin huonolla laadulla, vaan Chromecastin kanssa appia käytetään ikään kuin kauko-ohjaimena, jolla kerrotaan telkkariin kytketylle Chromecastille mitä ohjelmaa sen tulee verkosta striimata. Striimi tulee  suoraan telkkariin, palveluntarjoajan tarjoamalla tarkkuudella jopa 4K:hon saakka.


No pistin tonne nyt jotain dataa mitä asian tiimoilta nopeasti löyty. Kyllä se nyt jotain suuntaa asiasta antaa. Vai meinaatko, että kun tonne lyödään mukaan kaikki Android TV:n valmistajat Applen markkinaosuus tosta jonnekin kasvaa? Onneksi nykyään asiakas voi tilata Android TV purkkinsa vaikka Kiinasta, kun Gigantin tai Powerin valikoima on rajallinen, ja pyöritellä siinä haluamiaan ja Storesta löytyviä appeja. Jos niitä sinne vaan saadaan, eikä palveluntarjoajat näin hommaa rajoita.

 

Toi on ihan mielenkiintonen vaihtoehto toi Chromecast ja semmonen itteaiassa kakkoskodissa vaimolla onkin. Olen sillä jotain joskus katsellut ja aika hanurista ollu ne kokemukset. Veikkaanpa vaan, että vaikka mistä lähteestä sillä streamaa ei speksit ole sitä mitä ne voisivat Android TV:llä olla ja Apple TV:llä luultavasti ovatkin. Vai onko sulla tähän jotain tarkempaa tietoa? Ja mitäs sitten jos pitäisi vielä väliin saada VPN?

 

Se selainkin oli viimekaudella loppupeleissä ihan jees kun saivat DNA TV:lle sinne HTML5 -playerin. Ihan toista kuin joku silverlight. Kiinnostaisi kuulla millä tämä Telia TV selaimessa rullaa vai rullaako ollenkaan?


@MikkoP86@  kirjoitti:


  Toi on ihan mielenkiintonen vaihtoehto toi Chromecast ja semmonen itteaiassa kakkoskodissa vaimolla onkin. Olen sillä jotain joskus katsellut ja aika hanurista ollu ne kokemukset. Veikkaanpa vaan, että vaikka mistä lähteestä sillä streamaa ei speksit ole sitä mitä ne voisivat Android TV:llä olla ja Apple TV:llä luultavasti ovatkin. Vai onko sulla tähän jotain tarkempaa tietoa? Ja mitäs sitten jos pitäisi vielä väliin saada VPN? Se selainkin oli viimekaudella loppupeleissä ihan jees kun saivat DNA TV:lle sinne HTML5 -playerin. Ihan toista kuin joku silverlight. Kiinnostaisi kuulla millä tämä Telia TV selaimessa rullaa vai rullaako ollenkaan?


 Ihan samanlaista striimiä mä olen ainakin Netflixistä, Katsomosta ja Ruudusta saanut aiemmin Chromecastilla kuin nykyään Samsungin smart TV:llä. Myös ne muutamat leffat mitä Telian viihdepalvelusta olen vuokrannut iPadin kanssa tuli ihan nätisti Chromecastiin. Mihin kohtaan se VPN tulee? Chromecast hakee striimin suoraan käyttöpaikan wlanin kautta. Jos sulla on reitittimessä VPN jonnekin, niin se Chromecastin striimi tulee saman VPN:n läpi kuin kaikki muukin liikenne. "Kauko-ohjaimena" käytettävän luurin tulee olla kytkettynä samaan wlaniin kuin Chromecastin jotta käskyt menevät sinne perille ja luuri löytää Chromecast-tikun. Ihan varma en ole millä tekniikalla Telia TV selaimessa pyörii, silverlightia siellä ainakin aiemmin on käytetty. Firefoxillahan se ei toimi enää ollenkaan ja Chrome vaatii jonkun lisäkikkareen asentamista. Itse olen koneella katsoessa käyttänyt sitä Windows 10 sovellusta mikä sille on olemassa. Kaikkien elämä toki helpottuisi, jos siitä julkaistaisiin HTML5-versio, joka toimisi universaalisti lähes millä tahansa...

DNA:n myyjä oli sanonut, että Telia TV:stä on tulossa Android TV -versio ennen Liiga-kauden alkua. Pitääkö paikkansa vai oliko myyjä puhunut omiaan? Luin jutun DNA:n foorumilta.

Vastaa