Esittely

Esittelyssä OnePlus Nord 3 5G

  • 5 July 2023
  • 0 kommenttia
  • 1917 katselukertaa
Esittelyssä OnePlus Nord 3 5G
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

OnePlussan järjestämässä Nord Summer Launch Event -tapahtumassa esiteltiin uusi keskihintaluokan puhelin OnePlus Nord 3 5G. Valmistaja hehkuttaa uutuusmallia erityisesti sen kamerateknologiaa, joka on käytössä myös heidän lippulaivamallissaan. OnePlussan operatiivisen johtajan Kinder Liun sanoin OnePlus Nord tarjoaa käyttäjillemme lähes kaiken, mitä he voivat puhelimelta toivoa, alkaen hienosta muotoilusta.

 

OnePlus Nord 3 on jatkoa Nord 2T -mallille, joka tuli markkinoille reipas vuosi sitten. Muotoilultaan Nord 3 5G on tyylikkään hillitty ja näyttää ulkoisesti käteen sopivalta. Puhelimen runkomateriaali on alumiiniseosta ja takakuori puolestaan Corning Gorilla Glass 5 panssarilasia. Lasin on luvattu selviytyvän jopa 1,2 metrin putoamisesta kovalle ja karhealle pinnalle. Harmaassa mattapintaisessa mallissa on niin kutsuttu silkkilasikansi, joka ei häikäise eikä kerää sormenjälkiä. Vihreän mallin takalasi on puolestaan kiiltävää seladonlasia. Valmistaja kertoo, että lasipinta helppo puhdistaa ja tuntuma on mukava. Takakameroiden linssit on sijoitettu allekkain, hieman koholleen takakannesta, mutta erillistä kamerakohoumaa ei enää ole. Puhelimen sivussa on aiemmista malleista tuttu Alert Slider -kytkin. 6,74 tuuman AMOLED-näyttö on tasainen ja sisältää valmistajan mukaan varsin kapeat kehykset. Näytön ja rungon suhde on 93,5%, joten näytön pinta-ala on hyödynnetty hyvin. Vedenkestävyysluokitus on IP54, joka tarkoittaa että puhelin on suojattu roiskevedeltä.

 

Kameraominaisuudet lippulaivamallin tasoa

 

Vaikka kyseessä onkin keskihintaluokan puhelin, on kameraominaisuudet silti valmistajan mukaan lippulaivatasoa. Kameraominaisuuksiin on tuotu OnePlus 11 5G:stä tuttua teknologiaa. 50 megapikselin pääkamerassa on Sonyn IMX890 -kamerasensori ja siinä on myös optinen kuvanvakain. Pääkameran rinnalla on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin makrokamera. Takakamerassa on 20-kertainen digitaalinen zoomi ja älykäs kuvauskohteen tunnistus. Kameramoduulissa on lisäksi ympäristön valoanturi, joka valmistajan mukaan auttaa säätämään valaistusta hämärässä. Lisäksi se estää videoissa tapahtuvaa valon välkkymistä, joka aiheutuu usein sähköisistä valonlähteistä. OnePlus Nord 3 sisältää myös erilaisia kuvanmuokkaustyökaluja. Taustan sumennus, kuvien merkintä, retusointi ja tarrojen lisäys on muokkaustilassa mahdollista, muutamia ominaisuuksia mainitakseni. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja siinäkin on elektroninen kuvanvakain. Voit myös hyödyntää erilaisia kuvaustiloja, kuten muotokuvaa, yökuvausta, panoraamaa, intervallikuvausta ja kaksoisnäkymävideoa etukameralla kuvatessasi. Kamerasensori on puolestaan toteutettu Samsungin tekniikalla.

 

Näyttöominaisuudet hyödyttävät myös pelaajille

 

OnePlus Nord 3 -mallissa on oleofobinen pinnoite, joka hylkii rasvaa. Sama pinnoite on myös näytön esiasennetussa suojakalvossa. Näytössä on adaptiivinen virkistystaajuus 40-120 Hz välillä. Pelaajia kiinnostaa varmasti myös korkean virkistystaajuuden tuki peleissä. 90 hertsin taajuus on tuettu League of Legends, PUBG ja Brawls Stars -peleissä. 120 hertsin tuki on saatavilla myös viimeksi mainitun pelin yhteydessä. Kapasitiivisessä kosketusnäytössä on lisäksi HDR-tuki ja väriskaalaa (eläväinen, luonnollinen, elokuva ja värikäs) on mahdollista säätää sisällöstä riippuen. Enimmäiskirkkaus vaihtelee ympäristöstä riippuen 500 nitistä aina 1450 nitiin saakka.

 

Pitkäikäinen ja tehokas kumppani

 

Käyttöjärjestelmänä OnePlus Nord 3 -mallissa on OxygenOS 13.1 ja tehoista vastaa MediaTek Dimensity 9000 -järjestelmäpiiri. Näiden rinnalla toimii myös VC-jäähdytysjärjestelmä, joka sujuvoittaa laitteen käyttöä erityisesti pelitilanteissa ja vaativimmissa kuvankäsittelyissä. Valmistajan mukaan sulavamman käyttökokemuksen varmistaa myös 16 Gt LPDDR5X RAM-muisti.  Muistin suorituskyvyn kerrotaan olevan 76% korkeampi verrattuna OnePlus Nord 2T -malliin. Myös akkuominaisuuksiin on panostettu. Kaksoisakkujen teho on yhteensä 5000 mAh ja puhelin tukee SUPERVOOC Endurance Edition -pikalatausta. Laitteen on kerrottu latautuvan tyhjästä täyteen noin reilussa puolessa tunnissa ja valmistaja lupaa, että Battery Health Engine -ominaisuus varmistaa akun pysyvän erinomaisessa kunnossa vähintään neljän vuoden ajan. Langatonta latausta ei tässä mallissa ole tuettuna. Enimmäisakunkestoksi puheluissa on luvattu 43 tuntia ja videotoistossa 17 tuntia. Enimmillään akku kestää valmiustilassa reilut 600 tuntia. Ohjelmistopäivitykset on OnePlus Nord 3 5G -mallille luvattu kolmen vuoden ajaksi ja tietoturvapäivitykset seuraavalle neljälle vuodelle.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

 

  OnePlus Nord 3 5G
Näyttö: 6,74” 120 Hz AMOLED FHD+
Resoluutio: 2772 x 1240

Etukamera:

16 Mp f/2.4
Takakamerat: 50 Mp pääkamera, f/1.8, OIS tuettu, automaattitarkennus
8 Mp ultralaajakulmakamera f/2.2
2 Mp makrokamera f/2.4
Käyttöjärjestelmä: OxygenOS, perustuu Android™ 13:een 
Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 9000
Muisti: 8 Gt / 16 Gt + 128 Gt / 256 Gt
Akku: 5000 mAh, 80W SUPERVOOC Endurance Edition -pikalataus
SIM: Dual SIM, Nano-SIM
Mitat: 162.6 mm x 75.1 mm x 8.15 mm
Paino: 193 g
Muuta: Kasvojentunnistin, sormenjälkitunnistin, IP54

 

 

OnePlus Nord 3 5G on tilattavissa verkkokaupastamme kahdessa eri värissä ja muistikoossa. Mattapintainen tummanharmaa Myrsky on tilattavissa 8 Gb + 128 Gb muistikoossa ja kiiltäväpintainen vaaleanvihreä Usva 8 Gb + 128 Gb ja 16 Gb + 256 Gb muistikoossa. Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi 80W SUPERVOOC-pikalaturin, USB-kaapelin, turvallisuusohjeen, pikaoppaan, tervetuloa-kirjeen ja SIM-kelkan avaustyökalun.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa