Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

MinunTeliakansikuva_copy.jpg

 

 

Tiedätkö jo, mitä kaikkea voit tehdä Minun Teliassa sovelluksella tai selaimella? Miten ne eroavat toisistaan? Miten näet eri palvelusi sivuillasi? Tästä blogista löydät yleisimmät reitit palveluidesi tarkasteluun ja päivittämiseen.

 

Sisällöltään palvelut ovat hyvin samanlaisia, toista käytetään selaimella ja toista mobiililaitteen sovelluksella. Minun Teliaan pääset kirjautumaan telia.fi-sivun oikeasta yläkulmasta tietokoneen, tabletin tai puhelimen selaimella. Minun Telia -sovelluksen löydät AppStoresta ja Google Playsta.

 

Kirjautuminen

 

Minun Teliaan pääset kirjautumaan Telia-tunnuksellasi, puhelinnumerolla, laajakaistatunnuksella, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit ottaa käyttöön myös sormenjälki- ja kasvotunnistautumisen.

 

Huom! Jos kirjaudut pelkällä puhelin- tai laajakaistanumerolla, näet sivulla VAIN kyseiset liittymät. Tunnistautumalla vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella näet kaikki palvelusi, ja voit myös muokata niitä. Kaikki palvelut saat näkyviin myös luomallasi Telia-Tunnuksella.

 

Huomioi myös, että sinun täytyy kirjautua puhelinnumerolla, jos haluat muokata kyseisen liittymän vastaajan asetuksia.

 

Minun Telia selaimessa

 

Minun Teliaan kirjautumisen jälkeen sinulle aukeaa neljä kohtaa: Liittymäni ja palveluni, Omat edut ja tarjoukset, Laskut ja viestit, Omat tiedot ja asetukset ja Lataa sovellus. Käydäänpä läpi, mitä eri osioista löydät.

 

Minun Telian aloitusnäyttö tietokoneen selaimella.Minun Telian aloitusnäyttö tietokoneen selaimella.

Liittymäni ja palveluni

 

Liittymäni ja palveluni -osiosta löydät tiedot palveluistasi ja liittymistäsi yhdeltä aukeamalta. Ensimmäisenä näet mobiililiittymät, sitten kiinteän laajakaistan, Telia TV -digiboksin ja -sovelluksen ja lopuksi muut palvelut, kuten rahoituslaitteet, Turvapaketin tai Telia Esports Seriesiin liitetyn tilin.

 

Valitsemalla tietyn palvelun pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan sitä tarkemmin. Esimerkiksi valitsemalla yhden mobiililiittymän näet tämänhetkisen saldosi, kuukausimaksut, palvelunumeroiden maksut ja nykyisen liittymäpakettisi sisällön. Voit myös päivittää liittymän suoraan uuteen tarpeidesi mukaan. Saldo-kohdasta voit tarkastaa, mihin numeroihin olet viimeksi soittanut. Paina kohdan alapuolelta Katso tarkka saldoerittely, niin näet mihin olet liittymääsi nykyisellä laskutusjaksolla käyttänyt.

 

Painamalla tietyn liittymäsivun keskeltä Lisäpalvelusi-kohtaa pääset muokkaamaan kyseisen liittymän palveluita. Näitä ovat muiden muassa erilaiset estot ja rajoitukset sekä ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto. Voit myös asettaa itsellesi palvelunumeroestoja siirtelemällä violettia palluraista. Lisäksi voit tilata liittymälle lisäpalveluita, joita ovat mm. Saldovahti ja Spotify. Saat siis liittymästäsi helposti omannäköisesi ja omiin tarpeisiisi sopivan.

 

Valitsemalla Lisäpalvelusi-välilehdeltä oikealta puolelta Omat tietosi -välilehden voit muokata liittymän käyttäjätietoja ja numeropalvelutietoja. Jos omistat esimerkiksi useamman liittymän perheessäsi, voit merkitä asioinnin helpottamiseksi liittymälle käyttäjän.

 

Liittymän hallinnointi onnistuu selaimella liittymäsivun oikeasta reunasta.Liittymän hallinnointi onnistuu selaimella liittymäsivun oikeasta reunasta.

 

Telia TV -kanavapaketteja voit muokata tätä polkua käyttämällä: Liittymäni ja palveluni -> Telia TV sovellus - Minun kanavapakettini -> Hallinnoi.

 

Löydät täältä, mitä kanavapaketteja sinulle on saatavilla ja mitä sinulla on nyt käytössäsi. Voit tilata uusia paketteja ja päivittää jo olemassa olevia. Huomaa, että digiboksille voit lisätä kanavapaketteja yllä vastaavaa polkua pitkin, mutta niiden poistaminen tehdään asiakaspalvelun kautta. Täältä voit myös tarkastella Telia TV -sovellustilejäsi ja käyttöohjetta.

 

Kanavapaketti-näkymä Minun Teliassa selaimella.Kanavapaketti-näkymä Minun Teliassa selaimella.

OMAT EDUT JA TARJOUKSET

 

Täältä löydät sinulle räätälöidyt ja sopivat asiakasetusi. Saat joka viikko laite-etuja sekä vaihtuvia etuja erilaisista palveluista. Kannattaa käydä sivulla säännöllisin väliajoin, jotta pysyt mukana sinulle tarjotuista eduista.

 

Asiakasedut.PNG

 

 

Laskut ja viestit

 

Kolmannesta osiosta löydät nimensä mukaisesti laskut ja viestit, mutta löydät täältä muutakin tärkeää. Viestit-osiosta löydät vahvistukset tilauksista, toimituksista ja niiden päättymisestä sekä käymäsi chat-keskustelut asiakaspalvelun kanssa.

 

Laskut ja viestit -näkymä tietokoneella.Laskut ja viestit -näkymä tietokoneella.

Laskut-osiosta löydät avoimet ja maksetut laskut. Avoimet laskut näkyvät ensimmäisenä, jonka jälkeen voit avata aiemmat laskut klikkaamalla Arkisto-kohtaa. Voit maksaa näppärästi myös avoimia laskuja suoraan verkkopankkisi kautta.

 

Tuotteet ja palvelut -välilehdeltä löydät tuotteisiisi liittyvät viestit; esimerkiksi liittymän avauksiin tai irtisanomisiin liittyvät viestit.

 

 

OMAT tiedot JA asetukSET

 

Valitsemalla aloitusnäytöltä Omat tiedot ja asetukset pääset muokkaamaan asiakastietojasi, laskutustietojasi, tilausoikeuksia, tekemään häiriöilmoituksen tai vaihtamaan salasanan palveluun. Huomaathan, että kaikkia tietoja et voi muokata itse. Jos tarvitset apua tietojen muokkaamisessa, ota yhteys asiakaspalveluun. Chatin löydät sivun alareunasta.

 

Asiakastiedot-välilehdellä pääset muokkaamaan yhteystietojasi (lukuun ottamatta kotiosoitetta, joka tulee suoraan väestörekisteristä). Voit myös hallinnoida markkinointiasetuksia, jos kohdistetut edut eivät vielä kilahda sähköpostiisi tai puhelimeesi.

 

Laskutustiedot-kohdassa voit muokata, mihin laskusi saapuvat. Täällä voit vaihtaa esimerkiksi sähköpostiosoitteen, johon haluat jatkossa vastaanottaa laskusi. Voit kytkeä täältä myös yhteislaskun, jotta saat kaikki palvelusi samalla laskulla.

 

Tilausoikeudet-välilehdellä voit hallinnoida liittymien tilausoikeuksia, esimerkiksi estää palveluiden tilaamisen ja maksulliset lisäpalvelut.

 

Salasanan vaihto -kohdasta voit vaihtaa Telia-tunnuksesi salasanaa. 

 

Häiriötiedoteasetukset-välilehdellä voit hallinnoida osoitekohtaisesti matkapuhelinverkon häiriötiedotteita ja saat halutessasi myös ilmoituksia palvelukohtaisista häiriöistä. 

 

MINUN TELIA -SOVELLUS

 

Minun Telia -sovellus on kätevä tapa omien palveluiden päivittämiseen ja tarkasteluun puhelimella. Sovellus koostuu alereunassa olevista viidestä kuvakkeesta, joita painamalla pääset eri välilehdille. Ensimmäisenä sinulle avautuu kotivalikko, josta näet mm. ajankohtaisia aiheita ja vaihtuvia tarjouksia.

 

Minun Telia -sovellus aloitusnäytöstä valikkoon.Minun Telia -sovellus aloitusnäytöstä valikkoon.

Liittymäsi ja palvelusi

 

Toinen välilehti on merkitty puhelinkuvakkeella. Välilehdeltä löydät tiedot palveluistasi - näkymä vastaa samannimistä välilehteä käytettäessä Minun Teliaa selaimella. Voit tarkastella ja muokata tietyn liittymän tietoja, ja näet myös saldoerittelyn ja tämänhetkisen laskutusjakson käyttösi. Täällä voit seurata myös mm. ulkomaan datankäyttöä ollessasi reissussa. Huomaa kuitenkin, että saldo-osio päivittyy pienellä viiveellä.

 

Laskut

 

Napauttamalla euron kuvaketta € löydät avoimet ja arkistoidut (maksetut) laskut. Voit avata laskut sovelluksen kautta PDF-muodossa. Voit myös kätevästi maksaa laskut muutamalla klikkauksella verkkopankkisi kautta.

 

Asiakaspalvelu

 

Neljäntenä välilehtenä löydät asiakaspalvelu-chatin. Jos et löydä jotain sovelluksesta tai tarvitset apua, ota tämä välilehti käyttöön. Sinulle avautuu chat-ikkuna suoraan sovellukseen.

 

Omat tiedot ja asetukset

 

Viimeisestä välilehdestä, hammasrattaan kuvakkeesta pääset omiin tietoihin ja asetuksiin. Täällä voit hallinnoida asiakastietoja, laskutustietoja ja tilausoikeuksia. Välilehdellä voit tehdä samoja asioita, kun Minun Teliassa selaimella

 

Lataa myös Telia Pay -sovellus rahoituslaitteiden ja -laskujen hallinnointiin, Telia TV sovellus TV-sisältöjen katsomista varten ja Telia Turvapaketti, jolla saat turvattua älylaitteesi.

 

 

Lue myös nämä artikkelit:

 

- Matkapuhelimen helppo käyttöönotto

- Miten soitan videopuhelun

- Suositut viestintäsovellukset yhteydenpitoa varten

- Telia Rahoitus - Laite osamaksulla ilman lisäkuluja ja korkoja

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Minun-Telia-Kayttovinkit/ba-p/210068
Linkki kopioitu