Mielestäni Telian puhelinmyynti käyttää vilpillisiä keinoja markkinoinnissaan.
Vilpillinen puhelinmyynti
Olin viime lokakuussa vaihtamassa Telian kallishintaista puhelinliittymää toiselle operaattorille. Tällainen toimenpide saa puhelinmyynnin aktiiviseksi, ja ikäänkuin tiskin alta löytyy tarjouksia, joita julkisesta markkinoinnista on turha etsiä. Tartuin tällaiseen tarjoukseen. Samassa yhteydessä myyjä ehdotti, että myös mobiililaajakaistayhteyteni muutetaan kuukausihinnaltaan neljä euroa edullisempaan versioon. Myyjä kertoi, että etutarjous on voimassa vuoden, mutta ei sitä, että kyseessä on ns. määräaikainen liittymä. Yleensä aina varmistan, että liittymä ei ole määräaikainen. Teinkö sen tuon puhelun aikana, sitä en varmuudella pysty sanomaan. Viimeaikoina määräaikaiset liittymät eivät ole olleet enää niin yleisiä kuin aikoinaan.
Muutin sittemmin uuteen asuntoon, jonka vastikkeeseen kuuluu automaattisesti talolaajakaista. Aiempi Telian liittymä kävi tarpeettomaksi, minkä vuoksi irtisanoin sen. Samassa yhteydessä irtisanoin myös 92-vuotiaan äitini mobiililaajakaistan, koska hän oli joutunut sairaalaan. Liittymän solmimisesta oli kulunut 10 kk. Osoittautui, että myös se oli vuoden määräaikainen sopimus.
Irtisanomistilanteessa Telian virkailija ei sanallakaan maininnut, että liittymät ovat määräaikaisia, ja että niiden irtisanomisesta seuraa 50 euron sopimussakko. Esimerkiksi äitini liittymän kohdalla tämä sakko on 67 % suurempi kuin kahden jäljellä olevan sopimuskuukauden kuukausimaksu. Kukaan ei tietoisesti irtisano sopimusta tällaisessa tilanteessa.
Korona-aikana puhelinmyynin merkitys kasvaa, kun ihmiset haluavat välttää fyysisiä kontakteja. On valitettavaa, että puhelinasioinnin rehtiyteen on vaikea luottaa. Nähdäkseni tällainen politiikka on operaattorilta lyhytnäköistä ja kostautuu ajan myötä.
Vastaa
Rekisteröidy
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.