peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58106 Jäsentä
161809 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Chromecast vs. Apple TVHighlighted
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2018
Kirjoituksia: 134
1/1

Chromecast vs. Apple TV

 

Telia_Company_035_1280.jpg

 

Haluatko, että TV-sisältö on aina saatavillasi isolle TV-ruudulle vaikkei käytössäsi välttämättä olekaan äly-TV:tä? Oletko liikkuvaista sorttia ja haluat TV-sisällön kulkevan mukanasi minne ikinä kuljetkaan? Chromecast tai Apple TV tuo muun muassa tämän kaltaisiin tilanteisiin ratkaisun.

 

Chromecast ja Apple TV ovat suoratoistolaitteita, joilla saa siirrettyä kuvaa ja ääntä TV

-ruudulle. Se, mikä näitä kahta erottaa on tietenkin merkki ja muutama ominaisuus. Siinä missä Chromecast on pikkuinen pulikka piilossa HDMI-portissa TV:n takana, on Apple TV enemmän TV:n käyttöväline kaukosäätimineen, jolla katselua hallitaan sohvalta tuttuun ”vanhan ajan” malliin. Chromecast vaatii niin sanotuksi kaukosäätimekseen älylaitteen eli tabletin tai älypuhelimen.

 

Apple TV:n ominaisuuksista

 

Apple TV on varteenotettava vaihtoehto erityisesti sinulle, jolla ei vielä älylaitetta ole etkä koe tarpeelliseksi sitä juuri nyt hankkia. Apple TV sopii yhteen kaikkien HDMI:llä varustettujen HD- ja UHD-televisioiden kanssa.

 

Apple TV:n uusimpaan versioon pystyt lataamaan sovelluksia suoraan ilman erillisiä toimintoja, mutta tätä vanhemmat versiot vaativat Airplay:n videosisällön toistamiseen ja siirtämiseen. Enemmistö kaikista mahdollisista sovelluksista pyörii Apple TV:llä, mutta hyvänä nostona toimikoon esimerkiksi TripAdvisor, joka tuo kattavan kokoelmansa kuvia eri puolilta maailmaa TV-ruudulle ihailtavaksesi, ja seuraavan lomareissun suunnittelu on siten entistäkin antoisampaa.

 

Apple-käyttäjille tuttu Siri-ääniohjaus löytyy myös Apple TV:n ominaisuuksista. Jos sinulta menee esimerkiksi jokin repliikki ohi elokuvan jännittävimmässä kohdassa, niin Siri tulee apuun ja voit kelata takaisin juuri oikeaan kohtaan. 

 

appletv1_1195x400.jpg

 

 

Chromecastin ominaisuuksia

 

Jos puhelimellasi tai tabletillasi on sovelluksia kuten Netflix, Yle Areena ja Telia TV, niin Chromecast siirtää nämä TV-ruudulle, jotta puhelimelta tihrustaminen etenkin TV:n ollessa saatavilla, jää vähemmälle. Elokuvien ja sarjojen lisäksi Chromecast on näppärä pulikka, jos olet kiinnostunut e-pelaamisesta, sillä esimerkiksi Twitchin sovellus pyörii hyvin Chromecastin kautta isolla ruudulla.

 

Chromecastin hyvä puoli on sen helppo liikuteltavuus paikasta toiseen. Sen saat otettua helposti vaikka taskussa mukaan illanviettoon ystävän luo tai viikonlopuksi mökille. Kunhan kohteesta löytyy HDMI-portillinen TV ja Wi-Fi-verkko, niin saat kuvan katseluun älylaitteestasi TV:seen jopa 4K UHD –resoluutiolla.

 

Chromecastin käyttö on helppoa niin Applen laitteella kuin Androidillakin. Sen kuitenkin sanotaan olevan hiukan mutkattomampaa Androidilla, mutta allekirjoittanut on itse käyttänyt Chromecastia vain Iphone 7:lla eikä mitään sen vakavampia haasteita ole ilmennyt. Tästä voisi päätellä, että Androidilla homma sujuu kuin leikki, kun jo Applellakin on erityisen helppoa.

 chromecast_1_1195x400.jpg

 

 

Kumpi vai kampi?

 

Lähdetään siitä liikkeelle, että mikä näitä kahta erottaa. Merkittävin käytännön ero lienee se, että Apple TV ei vaadi toimiakseen muuta kuin TV:n, kun taas Chromecast on lisätarvike, joka vaatii rinnalleen älylaitteen. Chromecast on kuvan siirtävä väline siinä missä Apple TV on sovelluksia sisältävä itsenäinen suoratoistolaite. Toinen huomattava ero on hinta. Chromecastin saat muutamalla kympillä kun taas Apple TV:stä maksat parisataa euroa.

 

Siihen on vaikea antaa vastausta, että hankkiako Chromecast vai Apple TV, se jääköön jokaisen omaksi päätökseksi. Molemmissa on hyvät puolensa ja kummallakin tulee hyvin toimeen, sillä kumpikin tarjoaa muun muassa erinomaisen 4K UHD –laadun. Applella on oma vakiintunut ja uskollinen kannattajakuntansa, ja Apple TV soveltuukin erityisen hyvin talouteen, jossa on jo entuudestaan Applen laitteita, mutta toisaalta niin soveltuu Chromecastikin vaikka onkin Googlen tuote. Lopputulema lienee se, että oli päätöksesi kumpi tahansa, niin tulet saamaan hyvän katselukokemuksen isolta TV-ruudulta vähällä vaivalla. 

 

Lue myös:

 

Esittelyssä Apple TV

Kannattaako Chromecast Ultra ostaa

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg